Съвети за по-дълъг живот на растенията?

Съдържание:

Съвети за по-дълъг живот на растенията?
Съвети за по-дълъг живот на растенията?
Anonim

"Обичам растенията, но всички ми умират." Чували сте го и преди, нали? Истината е, че това е нещо много често срещано сред хората и е разочароващо за всички, които искат да навлязат напълно в света на растенията. Стайните растения, външните растения или градските градини са жертви на този въпрос, на който ще се опитаме да сложим край с някои полезни съвети.

Смъртта на нашите растения е ясен индикатор, че правим нещо нередно и първото нещо, което трябва да проучим, е да разберем какво точно се проваля.

Първо, трябва да сме наясно дали нашите видове са вътре или на открито Условията на влажност и температура не са еднакви. Така че, когато придобиете ново растение от вид, който не познавате, консултирайте се и се уверете в идеалното му местоположение.

цветна растителна градина

КОГА ТРЯБВА ДА КУПИТЕ ВСЯКО РАСТЕНИЕ?

Този въпрос е основен, тъй като през годината температурните условия не са еднакви. Разбира се, нашата къща не отговаря на условията на оранжериите и пряката слънчева светлина от прозореца или отоплението през зимата може да им навреди. Важно е да знаете условията и нуждите на всяко от растенията, които искате да закупите за вашия дом. Попитайте специалиста, преди да го вземете у дома.

Още един съвет, уверете се, че купувате винаги най-пресните. Промените, които ще претърпи между транспортирането от оранжерията до магазина и от магазина до вашия дом, ще бъдат по-малки и следователно по-малко травматични за растението. Защото не забравяйте, че те са живи същества.

А как да разберете кой е най-свежият? Лесно. Тези с най-много затворени пъпки и малко отворени цветове пристигат последни. Това е вашето растение. Друг ключ: долните листа трябва да са нежни. Нищо сухо или нарязано.

ЗА НАПОЯВАНЕТО

Ако не знаете нуждите от вода на всяко растение, проверете го в саксията му Просто пъхнете пръста си в почвата. Ако най-мокрият ръб вече е на няколко сантиметра от земята, време е да го полеете. Това не е едно и също през всеки сезон и ще се случва по-често през лятото, отколкото през зимата. Ако имате много растения, може да се интересувате от инсталиране на автоматична напоителна система.

ИДЕАЛНАТА СРЕДА ЗА РАСТЕНИЯ

Отоплителните уреди, климатиците и вентилаторите не са добри съюзници точно както високите експозиции или силните ветрове навън. Винаги търсете балансирано местоположение и вземете предвид размера на пота.

ОПТИМАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО, ОТ КОЕТО РАСТЕНИЕТО СЕ НУЖДАВА ЗА РАСТАНЕ

Растение, растящо в малка саксия, в крайна сметка ще се задуши и ще спре да расте. Отидете да пресаждате в по-големи саксии, тъй като видите, че имат нужда от това. Как да знам? Ще видите от дупките в основата, че коренът започва да вика за по-голямо място за установяване.

трансплантирайте саксии, за да съживите растенията

Никога не го оставяйте в оригиналния му контейнер. И глиненият съд е по-добър от пластмасовия, с подходящи отвори за добър дренаж и поддържане на влажност.

И един последен съвет: внимавайте с основната плоча. Ако растението е чувствително към влажността, излишната вода, която се натрупва в плочата на саксията, може да причини повреда до корена и го накарайте да умре, така че ги използвайте само по време на напояване, за да съберете излишната вода и когато видите, че вече не излиза, изпразнете водата.

Вземете най-добрите растения тук

растение монстера

67, €50 на Amazon.

Купете

лимоново дърво

25, €95 на Amazon.

Купете

закрито палмово дърво

33. €75 на Amazon.

Купете

Растение против комари цитронела

10, €85 на Amazon.

Купете

Не пропускайте тези саксии, където можете да засадите своята бугенвилия:

циментов ефект

KETER

49,95 €

външна саксия

Хум Саксии

€11,00

Със самонапояване

Хоби цвете

72, €60

XXL саксия

Spetebo

31, €95

Популярна тема