Най-добрите техники за рязане на зеленчуци

Най-добрите техники за рязане на зеленчуци
Най-добрите техники за рязане на зеленчуци
Anonim

Знаете ли как да режете зеленчуци, без да застрашавате пръстите си? Научете техниката на готвачите и станете професионалист, освен това ще спестите много време в кухнята.

Най-важното е да имате добра дъска за рязане и остър нож, направете добра инвестиция и ще видите как това подобрява времето за готвене и вкуса на вашите рецепти. Как да позиционирате детайла върху режещата повърхност е много важно.

Учим ви как да правите разфасовки от зеленчуци, зеленчуци и зеленчуци, които се използват най-често в кухнята. Те също се оказват полезни при нарязване на листа или стръкове от босилек, мента или магданоз.Всички тези ароматни растения са идеални за създаване на малка градина във вашата кухня.

Нарязани зеленчуци или брюноаз

как се нарязва лук

Това е най-използваният вид нарязване, особено за приготвяне на добър сос. Видеото ви показва как да режете зеленчуци на кухненска дъска и ще видите, че стъпка по стъпка е много проста. Тази техника се използва за нарязване на всеки лук, въпреки че е удобно преди готвене да знаете видовете лук и кой да използвате във всяко ястие. Трик, за да предотвратите сълзенето на очите, е да намокрите ножа за нарязване на лука с вода.

Julienne Cut

Този видеоурок е перфектната стъпка по стъпка, за да научите техниката и жулиените моркови като професионалист, първата стъпка в приготвянето на много ситно нарязан зеленчук, идеален за добавяне към салати или супи.Прегледайте 50-те най-добри рецепти със зеленчуци: оригинални и свети.

Зеленчукови пръчици

Crudités са едно от любимите ястия за похапване. Ключът е да изберете пресни, плътни зеленчуци, които да нарежете много дебело. Целина, морков, пресен лук, зелен фасул или краставица са идеални за потапяне със сосове или тези 12 лесни рецепти за хумус, въпреки че нарязването на зеленчуци на пръчици е много обичайно за готвене с бобови растения.

Paisana cut

Когато искате да направите пюре или супа, редовното нарязване на кубчета зеленчуци и зеленчуци е отлична възможност за съкращаване на времето за готвене. Може да бъде в големи нормални размери, около 2 см с парментие, или по-малки, с техниката mirepoix, за нарязване на 1 см кубчета, които да придружават вашите рецепти. Ето защо ви показваме как да изберете перфектната гарнитура за всяко ястие.

Резен

Това е много проста техника, просто трябва да знаете дебелината, от която се нуждаете за всяка рецепта.Например, за да приготвите печени картофи, резените ще бъдат около 3 мм, докато ако изберете важната рецепта за картофи, ще трябва да ги нарежете с дебелина 1 см. Когато искате здравословна закуска, направете домашен чипс за три минути.

Можете да опитате много оригинални приготовления, просто трябва да следвате тази стъпка по стъпка, за да сервирате отлични картофени кростини, въпреки че ще ви трябват тези други съставки: сирене камамбер, орехи, стафиди и розмарин.

Популярна тема