40-те най-модерни кухни, които можете да видите днес

40-те най-модерни кухни, които можете да видите днес
40-те най-модерни кухни, които можете да видите днес
Anonim

"Ключът в една кухня е създаването на работни процеси." За Луис Куевас, интериорен дизайнер на студио Global Start, успехът на доброто разпределение се крие в разграничаването на различните зони: приготвяне на храна, на плота; готвене или горещ блок, с плоча, фурна и микровълноваза приготвяне на съставките; на покриване, пране и съхранение, все по-мащабни, тъй като ежедневното пазаруване става седмично или месечно. Важното е, че разпределението на мебелите позволява да се поддържат флуидни потоци между всяка от тези пет зони.

Друг основен аспект, казва Луис Куевас, е да създадем подходящи вътрешни пространства. Съдовете, стъклените съдове и приборите за хранене трябва да се съхраняват близо до съдомиялна; тигани и тенджери, на горещия блок, и съдове за готвене, в подготвителната зона. Осветлението, което ще варира в зависимост от деня и нощта, също е ключово в кухнята. Общата светлина е от съществено значение за почистването. Светодиоди под горните шкафове ще осветяват зоните за подготовка и покритие. А тази за готвене обикновено има собствено осветление в аспиратора

Но пак ще има нощно осветление, особено ако вечеряте в кухнята. В допълнение към подова лампа или такава, окачена над масата, Куевас препоръчва прожектори: надолу осветителни тела с различни форми на отваряне, които регулират изхода на лъча и осветяват само онези аспекти, които ни интересуват: купа с плодове, картина… Резултатът? Уютна обстановка, навяваща атмосферата на ресторантите.По отношение на кухните, интегрирани в хола, интериорният дизайнер препоръчва мебели без дръжки

Накрайникът - държач за нокти - и автоматичните ежектори, които се отварят само с докосване на вратата, биха били интересни алтернативи.

1

Сиво и дърво

модерна кухня с офис и шкафове в сиво

Влюбихме се в кухнята на този апартамент, в която сивото и дървото създават перфектен тандем. Няколко растения и стъклен полилей му придават много характер.

2

Аспиратор

Стая, Зелено, Дърво, Интериорен дизайн, Мебели, Маса, Бяло, Абажур, Интериорен дизайн, Дом,

В днешните кухни има две тенденции: скрийте аспиратора, сякаш не съществува, или изберете модел, който се превръща във фокусна точка. Тук аспираторът Tjänlig споделя същото покритие като фурната; без високи мебели, които крадат светлината на прожекторите, привличат всички погледи (399). От Ikea

3

Наклонена камбана

Стая, Плот, Саксия, Шкаф, Кухня, Табуретка, Домакински уред, Интериорен дизайн, Дом, Кухненски уред,

Наклонената повърхност на модел Miele DA 6096 освобождава място на плота, така че готвачът да се чувства по-удобно. Практично решение, особено когато таванът не е много висок. Неговата 90 см бяла стъклена козирка се предлага и в черно.Камбана (€1149).

4

Звънец на кутията

Стена, Правоъгълник, Сиво, Композитен материал, Натюрморт, Сребро,

Не точно, но формата му на паралелепипед, с премахната секция за съхранение на книги с рецепти или прибори, му спечели престижната награда German Design 2016. Това е аспираторът CWB 9831 ANP от линията Cast; дизайн на Patricia Urquiola за фирма Beko.

5

Бели лъскави мебели

Етаж, Стая, Настилка, Интериорен дизайн, Имот, Бял, Основен уред, Кухня, Кухненски уред, Домакински уред,

Съставен от котлон, аспиратор, чекмеджета и голяма работна повърхност, този остров е проектиран от екипа на Moretti, за да улесни ергономията при ежедневна употреба. Мебелите от колекцията Minos, в бяло гланц, на фирма Santos, имат повече капацитет за съхранение, като намаляват височината на цокъла до 9 см.

6

Растения в кухнята

модерна кухня със скосени тавани в черно и бяло

Модулни мебели с много модерни линии в тъмно сиво и стара дървена маса за хранене, перфектна комбинация, която печели точки с растенията, които са поставени в кухнята.

7

Минимална кухня

сива отворена кухня с хладилник от серия стъкло

И най-хубавото в тази кухня са белите уреди, които едва се открояват на фона на светлосивите мебели. Хладилник от серия Cristal, от Balay. Предлага се с бяла, антрацитно сива или черна стъклена врата, 60 и 70 см и височини 186 и 203 см (от €950, €57 на Amazon).

8

Мивка с отцедник

Стая, ВиК инсталация, Готварски плот, Кухненска печка, Кухненска мивка, Кухня, Плот, Газова печка, Основен уред, Кран,

От съществено значение е да имате повърхност, на която да оставите кухненския съд, преди да го изплакнете, и той да не се деформира от топлината. Моделът Oslo с отцедник е изработен от Quarzex®, комбинация от смола и кварц, която издържа на удари и температури от

до 280º (от €355). От Roca е.

9

Прашно розово и антрацитно сиво

модерна кухня с остров в прашно розово и антрацитно сиво

Остров за закуска. Като се има предвид просторът на тази кухня, централният остров може да бъде запазен като работно пространство и бар за бързи ястия, придружени от няколко табуретки в стил ретро.

Силата на синкавосивото на фронтовете на шкафа се съчетава идеално с мраморния плот Calacatta от Neolith и розовите нотки в боята и аксесоарите.

10

Нова версия за държава

дървена кухня

Комплектът е много свеж, като играе с ярко бяло по стените и с естествени влакна, на табуретката и на балона. От Maisons du Monde.

11

Като поп картина

кухня с офис декорирана в поп стил и весели цветове

Хроматичната гама на тази кухня, типична за необичайно екзотична дестинация, и оцветените огледала се използват във всеки ъгъл, за да отразяват и рамкират гледките, изкривяват мащаба и придават форма на пространства, които бихме могли да наречем сюрреалистични.

12

Индустриалният стил, хит

кухня в индустриален стил с остров

Кухнята е разпределена в Г-образна форма, така че централното пространство е свободно за поставяне на красив и практичен остров, който предлага допълнителна повърхност; Освен това работи и като бар за закуска.В този случай индустриалният стил присъства с открити греди, метални столове и тухлени стени. Техника, от AEG. Лампи Lindse и табуретки Bofinger, от Francisco Segarra.

13

Кухня на модули

Стая, Интериорен дизайн, Под, Мебели, Маса, Интериорен дизайн, Подови настилки, Шкаф, Дом, Осветително тяло,

Натрупвате ли предмети от бита? Фен ли сте на гювечета с всякакви форми и размери? Анализирайте какви възможности по отношение на размерите и вътрешното разпределение на шкафовете са най-подходящи за вашия случай. В тази композиция с модули Old White Vienna, от фирма Doca, шкафове с вътрешно осветление и завеси, чекмеджета, шкафове, чекмеджета, рафтове и отцедник за съдове се възползват максимално от кухнята.Лесно е, защото всичко е на мястото си!

14

Нови покрития

предна част от цветни шестоъгълни плочки и дървен плот

Ако не искате да правите основен ремонт и кухненските ви мебели все още издържат, една проста промяна като добавянето на цветни шестоъгълни плочки като тези към фона може да е това, от което се нуждаете, за да се почувствате като нова кухня. Не пропускайте преди и след тази кухня.

15

Разтегателна душ глава

Храна, Съставка, Посуда, Продукти, Зеленчуци, Кухня, Рецепта, Дъска за рязане, Ястие, Листни зеленчуци,

Кофи, легени, високи тенджери… В една кухня е необходимо да се борави с големи парчета. Новите кранове Essence на фирмата Grohe са с височина 292 мм, подвижна душ глава с EasyDock технология, която улеснява връщането в първоначалната позиция вътре в чучура и ограничител на температурата (от €386).

16

Бяло и сиво

модерен дизайн на кухня в черно

Тази кухня има всичко, за да бъде супер актуална: сиви мебели на бял фон, плочки в стил метро, ​​остров с много място за съхранение и стил в изобилие. От Maisons du Monde.

17

Органайзери и разделители

Съставка, подправка, смес,

Органайзери, разделители и кутии гарантират, че съставките и съдовете няма да се разместят, когато отворите чекмеджетата. Максимата разделяй и владей е основна в кухнята. Кутии Tillsluta, от Ikea (от €3,50).

18

Скрита маса

Етаж, Подова настилка, Основен уред, Плот, Кухненски уред, Сиво, Кухня, Материални свойства, Домакински уред, Аксесоар за кухненски уред,

Колкото и малка да е кухнята, винаги можете да закусите в нея. Този модул е ​​широк само 15 см, но когато го издърпате, се разгъва маса с размери 120 x 25 см (€199 в Leroy Merlin).

19

Звънец със стойка

Стена, комуникационно устройство, синьозелено, дисплейно устройство, джаджа, преносимо комуникационно устройство, правоъгълник, мултимедия, мобилно устройство, телефония,

За тези, които следват рецепти онлайн, аспираторът Bio включва поддръжка за таблети и мобилни телефони, както и USB порт. Това е от фирма Elica (€1535).

20

Умна съдомиялна и пералня

Етаж, Дърво, Стая, Подова настилка, Шкаф, Основен уред, Кухненски уред, Чанта, Кухня, Шкаф,

Новата съдомиялна машина на изображението и интелигентната пералня Whirlpool включват системата за попълване на Amazon Dash, която изчислява кога препаратът е на път да свърши – а в случая на пералнята, също и тъканта омекотител-, за да ги купувате от Amazon автоматично.

21

Освободен бюфет

Продукт, бял, линия, домакински уред, аксесоар за кухненски уред, сив, газ, правоъгълник, плот, кухня,

Самостоятелен дизайн, за инсталиране в таванско помещение. SieMatic 29 преосмисля формата на бюфета и добавя възможност за интегриране на мивката и котлона. Той е с размери 242,6 x 69,5 x 209,8 cm и е от фирмата SieMatic.

22

Отворено, но не съвсем

отворена кухня с остъкление

Голямото остъкляване е решението, така че кухнята да изглежда отворена към всекидневната, но без да е напълно такава. Винтидж намигването? Гланцово белите скосени плочки, в съответствие с хидравличната настилка. Разгледайте всички детайли на тази кухня.

23

Нови чинии

Кухня в романтичен стил в цвят антрацит със стъклени прегради

Интегрирането на абсорбатора в плота е чудесно решение, ако кухнята ви е отворена и не харесвате естетиката на традиционните абсорбатори. Тази кухня разполага с най-модерната технология на пазара, като индукционна екстракция на немската фирма BORA, уреди с марка NEFF и винарска изба PANDO. В тенденция!

24

Селски и модерен

кухня с остров в рустик и модерен стил декорирана в бяло

За да се създаде това сливане на селски и модерен стил, в тази обновена кухня бяха запазени три открити дървени греди, заедно с два рафта. Изборът на състарени месингови дръжки и кухнята с печки в ретро стил също повлия на стила. От друга страна, за да се придаде по-голяма функционалност на стаята, е избран централен остров с мраморен плот, материал, който присъства и в останалите кухненски плотове.

25

Умен хладилник

Кутия за напитки, Напитка, Газирани безалкохолни напитки, Машина, Основен уред, Кухненски уред, Бутилка, Фризер, Домакински уред, Кола,

Ще организирате ли парти? Чрез мобилното приложение Whirlpool можете да активирате парти режима във вашия интелигентен хладилник, който ускорява производството на лед и понижава температурата, за да предвиди загубата на хладилници поради честото отваряне.

26

Система за повърхностно извличане

Съдове, Газова печка, Печка, Посуда, Кухня, Храна, Кухненски уред, Ястие, Основен уред, Кухненска печка,

Системите за повърхностно извличане на фирма Bora засмукват изпаренията от готвене там, където се генерират: на плота. Опциите за огън са множество: газ, индукция…

27

Кухня от смоли

Композитен материал, правоъгълник, свойства на материала, боя, аксесоар за кухненски уреди, алуминий, стомана,

Мебелите от серията AK_06 на фирма Arrital са изработени от Fénix Ntm®, материал на основата на смола с нанотехнологична обработка, която създава устойчива на надраскване, водоустойчива повърхност с мек на допир ефект..Неговата дръжка Step, с 8 mm горен ръб, предава усещане за чистота. Продава се в Cocinas Río.

28

Златни детайли

модерна кухня, отворена към острова на хола, лампи и табуретки

Тази минималистична кухня беше оборудвана с високи и ниски модули, в черно и бяло, и дръжки - вместо дръжки - които дават усещане за еднаквост. Под прозореца е монтирана водната площ с облицованите пералня и съдомиялна, които по този начин са скрити под мивката. С южно изложение, кухнята е слънчева през целия ден, така че светлината влиза. Екраниран е със екранни щори в сивкав тон.

29

Кухня на системата Domino

Собственост, Кухня, Газ, Композитен материал, Аксесоар за кухненски уред, Плот, Собственост на материала, Кухненски уред, Дизайн, Мивка,

Интересът към здравословната храна породи системите домино, в които се редуват тепаняки, тигани и различни огньове. Важно е плотовете да отговарят на по-голям обем на работа. Silestone са устойчиви на петна и драскотини, имат много нисък коефициент на абсорбция на течности и антибактериални свойства.

30

Звънец и плафон

Продукт, Таванно тяло, Аксесоар за осветление, Осветително тяло, Светлина, Таван, Метал, Свойства на материала, Интериорен дизайн, Сребро,

Сливане между аспиратор и таванна лампа, Skyloop има керамично тяло със златно, медно, сребристо или бяло покритие. Неговият висок капацитет на поглъщане и кръглото Led осветление го правят идеален за кухни, отворени към всекидневната (2843). От фирмата Pando е.

31

Аспиратор с покритие от черно стъкло

Сиво, Правоъгълник, Квадрат, Хардуер на персонален компютър, Приспособление, Мултимедия,

Моделът Aura Black, с вертикален дизайн и покритие от черно стъкло, е резултат от сътрудничеството между фирмата Cata и ресторант El Celler

на Кан Рока. С максимална енергийна ефективност, A+, има вътрешен щит за подобряване на неговата чистота и безопасност и филтър против замъгляване (от €845).

32

Разтегателна лампа за котлон

Продукт, технология, линия, метал, цилиндър, алуминий, стомана, газ, сребро, тел,

Като в професионална кухня. Electrolux проектира, в сътрудничество с испански готвачи, тази разтегателна нагревателна лампа за чинии, за да сервира вашите творения при оптимална температура (€460).

33

Табуретка с ножица

Синьо, Продукт, Бяло, Мебели, Синьозелено, Аква, Лазурно, Градински мебели, Шарка, Сиво,

Неговите ножични крака позволяват да се сгъне и окачи зад вратата. Това е табуретка Portofino, с метални крака и полиуретанова седалка, може да се пере; в 30 x 50 см (19,99 евро). Това е от Maisons

du Monde.

34

Кран с опция филтър

Линия, паралел, метал, тръба, стомана, алуминий, сигурност, домакински хардуер, цилиндър, никел,

За да спестите време и да избегнете вряща вода в тенджера, крановете In Sink Erator имат три контрола: студена, гореща и филтрирана вода при 98º, подходяща за приготвяне на паста или зеленчуци (приблизително 1204 евро). В Дейк.

35

Тани с подвижна дръжка

Магента, съдове за готвене и печене, лилаво, виолетово, кухненски прибори, сервизни прибори, канцеларски материали, тиган, тиган за пържене, офис консумативи,

С подвижна дръжка, така че можете да ги подредите в чекмеджето, без да губите място за съхранение. Тигани от фирмата Fundix, изработени от лят алуминий и без PFOA (от €29 в La Oca).

36

Мобилно управление за фурна

Пръст, Кафяво, Устройство за показване, Част от лаптоп, Технология, Джаджа, Пирон, Комуникационно устройство, Основен уред, Газ,

Фирмата AEG пуска MyAEG, приложение, което управлява фурната ProCombi Plus Smart от мобилен телефон, с камера и мрежова връзка. От своя страна функцията Hob2Hood създава безжична връзка между котлона и аспиратора, така че той да се включва и регулира в зависимост от степента на готвене.

37

Амбиентна мозайка

Цветност, кафяво, модел, оранжево, бяло, линия, праскова, кръг, сиво, паралел,

По-долу мозайката Ambient от колекцията Texturas на Hisbalit варира в зависимост от падането на светлина (от €82,90/m2).

38

Разширение за работен плот

Кафяв, сив, жълтокафяв, бежов, бетон, естествен материал,

Удължаването на работния плот пред работната зона улеснява почистването. Особено ако няма фуги. Glacial Blue гранит, от Sensa by Cosentino, включва защита против петна (от €280/m2 без монтаж).

39

Колекции от камъни

Почва, Сиво, Монохромна фотография, Монохромно, Черно-бяло, Бетон,

Най-новите колекции от камъни внасят нови нюанси в плотовете. Колекцията охра кварцит от водопада Виктория, от фирмата Naturamia, добавя топлина към околната среда.

40

Повърхност, вдъхновена от железен оксид

Кафяво, кехлибарено, жълтокафяво, сиво, ръждиво, бежово, бронзово, светлобежово, прасковено,

Компактната повърхност Iron Ash на Neolith е вдъхновена от железен оксид.

Популярна тема