15 Добри идеи да украсите покрива и да се насладите на това лято

15 Добри идеи да украсите покрива и да се насладите на това лято
15 Добри идеи да украсите покрива и да се насладите на това лято
Anonim

Терасата на покрива се е превърнала в друга стая в къщата. В миналото е била използвана по функционални причини, но днес можем да се възползваме максимално от нея, за да се наслаждаваме всеки ден от него. Защо да го оставяме да не се използва, ако можем да го използваме като място за почивка и релакс?

Ако искате да работите върху преобразяването в тази част на къщата и да я използвате ежедневно, ние ви показваме 15 идеи за декориране на терасата на покрива с много грижа и чар.

Декорация на покрива: основни ресурси

Когато дойде хубавото време, ние харесваме стаи на открито.Ако живеем в градско пространство или нямаме градина, можем да се възползваме максимално и от покривната тераса; За това е добре да се вдъхновите от някои идеи за декориране на терасите. Всъщност разгледахме възможността за създаване на уникално и персонализирано пространство, което привлича вниманието и е интересно за лично прекарване на свободното време.

Когато посочваме какви средства трябва да присъстват в една красива покривна тераса, трябва да имаме предвид, че е от съществено значение да я оборудваме с любопитни и елегантни мебели. Идеята е че да дадем живот на пространството, да го накараме да се чувства така, сякаш прекарваме много време там и че има полза, особено ако е покривна тераса с гледка.

На първо място, трябва да направим дизайн по наш вкус. Това включва придобиването на специални външни мебели, като удобен диван, странични маси, фотьойли и дори хамак за почивка. Тези ресурси са интересни и за декориране на терасата на градски апартамент.Целта е да постигнем комфорт и благополучие, за да проектираме функционална покривна тераса, с която основно да се чувстваме като приятно място за почивка.

Пространство за социални събирания и почивка

В случай, че искаме функционален дизайн на покривна тераса, е удобно да използваме качествени ресурси, които в крайна сметка осигуряват специален комфорт и по този начин постигат хармония в цялото. Целта е да създадем място за отдих, където отиваме, за да се възползваме от хубавото време.

Добра идея е изберете голям диван, където можете да споделяте моменти на почивка и разговор, както и кът за четене с люлеещ се стол или малка трапезария, където вечеря през летните нощи. Можем да прибегнем и до други специфични ресурси: пуфове, килими, гирлянди, паравани, лампи, свещи и др.

От какво се нуждае един покрив?

За да декорирате покривна тераса е необходимо да нанесете подходящите цветове според избрания стил. Ако искаме по-екзотична нотка, няма значение дали работим с по-разнообразна полихромия, по същия начин, по който ако искаме топлина, можем да прибегнем до дърво, точно както ако искаме да създадем Среда за отмора в Ибиса с нотка на майсторство и сърфист. В този случай качественото външно осветление, което създава приятен климат, ще бъде от съществено значение.

От друга страна, не можем да забравим за растенията. С тях ние внасяме свежест и зеленина в пространството, така че да се постигне по-здравословен външен вид и те натурализират околната среда. Този фактор е от съществено значение, ако искате да имате красиви тераси, декорирани със стил или елегантна покривна тераса, където природата присъства. Освен това може да се включи плувен басейн, ако имаме място, нещо много интересно за къпане през лятото.

Ако искате да направите изводи за типа декорация, която искате да приложите към вашия покрив, разгледайте следната галерия с изображения и намерете стила, който ви харесва най-много. Време е да изненадате всички с персонализиран дизайн или да проектирате преустроена тераса на покрива.

1

С басейн

покривна тераса с басейн

Този градски покрив е истинска мечта. С многоетажен басейн и филмови балкони, отрупани с растения и цветя. Завистта на целия квартал!

Източник: Pinterest

2

Подгответе хамака

Градински мебели, Мебели, Сянка, Градина, Външна маса, Вътрешен двор, Подлакътник, Външна структура, Двор, Заден двор,

Да, избършете го от праха, защото иска да се настани на покрива ви. За да добавите релаксация чрез ароматерапия, някои лавандулови растения ще бъдат най-добрият естествен вид за украса. В края на краищата те са евтини идеи за декориране на терасата.

Видяно на Casatrechic.blogspot.com

3

средиземноморски стил

Имот, Стая, Етаж, Интериорен дизайн, Стена, Дом, Къща, Таван, Всекидневна, Холна маса,

Винаги успешен стил, пълен с елегантност за украса на горни дворове и покривни тераси. Покривите от тръстика ще бъдат чудесни съюзници, когато настъпят горещините.

Видяно на Decordeprovence.blogspot.com

4

Между гирлянди и свещи

Интериорен дизайн, Стая, Диван, Мебели, Стена, Всекидневна, Интериорен дизайн, Холна маса, Свещ, Дизайн,

При хубаво време искаме да се наслаждаваме повече на открито. Затова се вдъхновете от тази идея на House Doctor, за да украсите терасата на покрива си (ако сте сред късметлиите, които имат а) и заложете на добавяне на топлина с точки от изкуствена светлина от гирлянди и свещи.

5

Ибиса шик

Стая, Интериорен дизайн, Диван, Таван, Под, Възглавница, Правоъгълник, диван в студио, Всекидневна, Холна маса,

Този покрив напомня за отдих в Ибиса, в който модерността и традицията се сливат елегантно. Минималистични и изискани дивани, единични цветове и величието на материали като бамбук или коноп са стълбовете, на които се поддържа тази очарователна тераса на покрива.

Виждано на Dustjacket-attic.com.

6

Много място

просторна покривна тераса

Просторна покривна тераса с подове от теракота, устойчиви на атмосферни влияния и барбекю, където можете да правите най-добрите рецепти със семейството и приятелите си. Освен това е поставена тента за платно, за да осигури сянка и няколко шезлонга за слънчеви бани.

Снимка: Getty.

7

Дървен покрив

Дърво, Интериорен дизайн, Дом, Твърда дървесина, Дървени подови настилки, Вътрешен двор, Дизайн, Градински мебели, Външна конструкция, Палуба,

Тази красива тераса на покрива е изцяло покрита с дървени летви, които я правят уютно място в средата на планината, до езерото. Създаден е много удобен чилаут. Приказно пространство!

Видяно на Oraclefox.com.

8

Градска флора

Мебели, Стъкло, Обзавеждане, Градински мебели, Ютия, Дневна светлина, Стол, Саксия, Къща, Дом,

Диво докосване. Този покрив е мечтата на всеки, който се интересува от растенията. Няколко фотьойла на слънце са достатъчни, за да му се насладите.

Видяно на Homebunch.com

9

Мечти от Бомбай

покривна тераса декорирана външна мебел

Сякаш индийската столица се е преместила на покрива чрез цвят и детайли. Пано, издълбано и рисувано на ръка, индустриални щрихи в пълен цвят, постелки, килими и гирлянди, които канят всеки ден да бъде истинско парти и по този начин да се постигне бохо рай.

Източник: Pinterest

10

Опростен и функционален стил

интериорен дизайн, мебели, маса, стая, стол, саксия, градински мебели, интериорен дизайн, външна маса, дом,

На самия покрив можете да покриете по лесен и лесен начин. От една страна е приложено удобно обзавеждане с индивидуални маси; от друга, зелената зона, която помага за натурализирането на околната среда. Така се консолидира един много интересен скандинавски и етнически стил.

Източник: Pinterest.

11

Пространство за социални събирания и почивка

покрив за събиране

Ако не искате да усложнявате живота си, друга възможност е да обзаведете покрива с прости и основни ресурси и да добавите някои растения; По този начин можете да постигнете необходимата ви хармония и добре климатизирано място за приемане на гости и дълги разговори. Не забравяйте, че това е покривна тераса с красива гледка.

Източник: Pinterest.

12

Пространство за срещи

покрив

На тази покривна тераса е създадено място за срещи, където се събират и прекарват известно време спокойно. За да създадете настроение, е добре да поставите саксии на терасата, тента е поставена свещ и външни аплици за осигуряване на малко осветление.

Източник: Getty.

13

солариум

голяма покривна тераса

Покривите също могат да се превърнат в солариум. В този случай имаме открита зона с шезлонги, подредени за слънчеви бани, докато в задната част има зона за срещи и срещи с дивани. Дървото преобладава и функционалността е подобрена.

Източник: Getty.

14

Дървен под

градски апартамент на покрива

В тази красива покривна тераса е поставен твърд дървен под. Третира се така, че да не страда при лошо време. От друга страна, средата става по-естествена с големи саксии и покрито пространство с диван и фотьойли.

Снимка: Getty.

15

Ъглов диван

покривна тераса с фотьойли

За да се възползвате максимално от пространството, е важно да изберете функционални мебели, които се адаптират добре към пространството; Поради тази причина препоръчваме закупуването на ъглов диван, когато е възможно, тъй като той не пречи и спомага за генерирането на повече пространство.

Източник: Getty.

Популярна тема