Това са основните грижи за вашите растения преди лятото

Това са основните грижи за вашите растения преди лятото
Това са основните грижи за вашите растения преди лятото
Anonim

Юни е идеалното време за засяване на летни цъфтящи едногодишни растения.

Време е за китайски карамфили, салвии, петунии, далии, газании и храсти от олеандър и хортензия. Засадете ги в лехи или малки саксии и когато се напълнят, ги предайте на градини или саксии. Напояването трябва да е средно, но без да се злоупотребява, като не трябва да забравяме значението на субстрата и тора.

Моравата също изисква своята доза глезене. Премахнете местата с гъста трева и ги засадете отново.Ако има болни части и търсите бързи резултати, отстранете повредената в квадратна форма и на нейно място поставете копка, изрязана по размер. Борба с мъх с железен сулфат; но ако е разпръснат по цялата повърхност, трябва да го изгребвате. Можете също така да умножите вашите растения чрез резници; те ще изглеждат прекрасно на поставка за саксия като тази.

ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ИНТЕНЗИВНОТО СЛЪНЦЕ

Точно както предпазвате кожата си със слънцезащитни кремове, трябва също така да вземете изключителни предпазни мерки с цветята и растенията, за да ги предпазите от топлината. Високите температури са за вашите растения също толкова или дори по-опасни от студа и сланата през зимата. Ако искате да покажете здрава и пищна градина, трябва да следвате тези съвети.

  • Премахнете клони и стволове, които не са преживели снеговалеж Filomena и други бури. Освен това премахва плевелите: те могат да грабнат хранителни вещества от здрави видове, които предстои да цъфтят.
  • Поливайте вашите растения ежедневно,през първите часове на деня или при залез слънце и избягвайте преовлажняване. Много практично е инсталирането на програмирана система за капково напояване. Допълнителният бонус е, че не е нужно да се тревожите за тях, когато отивате на почивка.
  • Поставете саксиите на хладно място без пряка слънчева светлина. За видове, засадени на земята, използвайте тенти или мрежи за засенчване, които филтрират слънчевата радиация.
  • Доброто торене също ще помогне на сортовете да бъдат здрави и силни и следователно да издържат по-добре на високите температури през пролетта и лятото

Когато работите в градината през лятото, ще ви трябват ръкавици, за да защитите ръцете и ноктите си. Те ще бъдат полезни за издърпване на плевели от земята, извършване на трансплантации и работа с продукти, които не трябва да са в пряк контакт с кожата, като компост.

1

Дръжте плевелите настрана

фирмен градински нож burgon ball

Как да се отървете от този плевел, който расте между плочките? Изкореняването му е най-ефективно, но освен ако растенията не са млади или почвата е влажна, не е лесно да дърпате само с ръцете си. Ето защо е важно да имате правилния инструмент.

Има и домашни средства за предотвратяване на повторното поникване на тези нежелани плевели. Единият е да ги залеете с вряла вода. Друг, също ефективен, се състои в изсипването на малко сол между тротоарните плочи, операция, която ще трябва да подновявате от време на време.

Нож Burgon & Ball, със стоманено острие и дървена дръжка (€11,44 при Annabel James).

2

Пистолет за поливане

комфортен пистолет за пръскане

С настъпването на лятото поливането е една от задачите, за които трябва да се полагат най-много грижи. Необходимо е да се увеличи, защото топлината започва да е повече интензивен. Проверете дали капковите системи работят правилно и че мулчът на растенията е в добро състояние, за да предотвратите изпаряването на водата и по този начин да поддържате влажност.

За да улесни вашата задача, Gardena представя Comfort, своето ново поколение терминали за напояване. Неговата подобрена ергономичност го прави по-лесен за използване благодарение на леко заоблена дръжка, вдлъбнат спусък, позволяващ работа с високо налягане и регулиране на потока с една ръка. На снимката пистолет за поливане Comfort за чувствителни растения (€25,49).

3

Колко добре се криеш!

купа с вода и цветя в градината

За да скриете повреден под или част от градината, където растителността все още не е израснала, винаги можете да прибегнете до красиви композиции, които се открояват сами. Като аранжировки с потопени цветя, изцяло или частично.

Изберете плитък метален или глинен съд, напълнете го с вода и го украсете с две или три разновидности. До него можете да добавите деко фигури на земята. От Affari: саксия Fenix ​​(83,75 €/2) и пеперуди Ellie, направени от желязо (4,55 € всяка). Всичко в скандинавски стил.

4

За добрите грешки

хотел за насекоми

Поставете хотел за насекоми, за да приютите опрашващи видове

Освен това ще ви помогне да се борите с градинските вредители по естествен и екологичен начин. Това е ClickUp Insect Hotel! Gardena и разполага с две стаи за пчели, една за пеперуди и една за калинки. Размери 14,9 x 11 x 36,8 cm.

5

Странична маса за парапет

парапетна маса на терасата

Ако вашият балкон или тераса не е толкова голям, колкото бихте искали и няма достатъчно място за хранене, сгъваемите маси са най-доброто решение. Тези модели без крака стоят директно върху парапета и когато не се използват, можете да ги сгънете, за да освободите зоната. Сгъваемата маса за парапета PrimeMatik на Amazon е подобна (24,55 евро).

6

Засаждане на саксии

висяща саксия за билки

Ароматните билки се използват не само за придаване на вкус и цвят на любимите ви ястия. Те могат да бъдат идеални и като декоративен елемент на стената на вашата кухня с малко въображение. Използвайте няколко стари лъжици като кукичка и закачете на тях саксии с различни цветове, в които да засадите например босилек, риган и мента. Жасмин саксия, от Leroy Merlin (€5,95).

7

GRIJALBO ИЛЮСТРИРАН

Botanical Company: Най-доброто ръководство за градско градинарство

снимка

17,95 €

Популярна тема