10 безпогрешни трика за цялостно почистване и дезинфекция на банята

10 безпогрешни трика за цялостно почистване и дезинфекция на банята
10 безпогрешни трика за цялостно почистване и дезинфекция на банята
Anonim

Банята е една от критичните зони, когато става въпрос за почистване,затова трябва да се внимава изключително много при дезинфекцията. Няма да изброяваме броя на микробите и бактериите, които се натрупват във всеки ъгъл, затова ще преминем към практика: трикове, за да сложим край на мръсотията. Ако сте и маниак по чистенето, ще харесате cleantok, което определя хората, които са обсебени от почистването.

Почистването на банята е една от най-тромавите задачи, но ако не го направим, здравето ни може да бъде сериозно застрашено, защото мухълът и влагата определено са наши враговеРазбрахме тайната как да поддържаме баните прилични през цялата седмица с това ръководство за поддръжка и почистване на банята. Ще го имате в перфектно състояние за списание всеки ден.

1. Организирайте банята

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете всички продукти, които вече не използвате или са с изтекъл срок на годност, и да ги изхвърлите. Възползвайте се от факта, че изваждате всичко от шкафовете и чекмеджетата, за да прекарате кърпа, навлажнена с белина или амоняк, разреден с вода, за да почистите старателно ъглите.

настройка на оберлихт за баня

След като направите избора на основните неща, отстранете праха, без да забравяте ъглите, таваните и онези елементи, които обикновено не вземате предвид при редовно почистване. Опитайте се да поддържате ред в банята, особено в шкафа на мивката, следвайте този видео урок, за да го организирате по-добре.

2. Съвети за почистване на душа

Ако оформлението на вашата баня има душ, трябва да знаете един от най-добрите трикове: създайте мощен почистващ гел на базата на оцет и сапун. Смесете две части вода с една част оцет и друга част сапун. Втрийте с помощта на гъба този естествен препарат за почистване на банята, оставете пастата да се утаи и след това изплакнете с вода. Ще имате незабавно максимална антимикробна ефективност.

душ с табуретка и постелка, много

За да предотвратите разливането на вода по пода, когато се къпете, поставете завеса или параван. Пластмасата е разсадник за микроби, така че запомнете тези безупречни трикове, за да почистите завесата за душ.

3. Блестяща мивка

Ако вашата мивка има петна от мазнина,намокрете гъба с водороден прекис, прекарайте я върху мръсната зона и я оставете да подейства няколко минути, преди да изплакнете.йени

мивка, дървени рафтове и огледало от leroy merlin

Ако петното е устойчиво, направете паста със сода за хляб и водороден прекис. Удължете и оставете да действа, след което отстранете с кърпа, навлажнена с вода. Натуралните домашно приготвени почистващи препарати са добър вариант да имате къщата като златни струи, просто трябва да ги опитате и ще разберете кой ви е любим.

4. Отстранете варовика от тоалетната

Това е деликатно място, така че заслужава да има 100% ефективни резултати. За да почистите вътрешността на тоалетната и да избегнете жълти петна от натрупване на варовик, използвайте смес, равни части сода бикарбонат и бял оцет. Ще видите, че се получава пяна, която позволява освобождаването на въглеродния диоксид. Внимателно изсипете тази смес в тоалетната и оставете да престои около 10 минути.След това време разтрийте с четката и изплакнете добре с вода.

5. Четката, гнездо от микроби

Професионалното почистване на баня включва пълно премахване на бактериите. За да дезинфекцирате четката,я накиснете в кофа със студена вода и избелете за около 10 минути. За ежедневна употреба оставете капка почистващ препарат за баня в държача за тоалетна четка. Изпробвайте ергономичната силиконова четка с триъгълна глава за достъп до всички слепи зони.

6. Как да почистите плочките

За да върнете блясъка и белотата на плочките,накиснете гъба, навлажнена във вода със сода за хляб. Нанесете и втрийте. Изплакнете нормално след това. Ако все още има остатъци, нанесете втора смес от оцет и почистващ препарат за баня. Той ще накара порцелана да заблести и ще бъде перфектното допълнително избелващо средство. Изплакнете след това с вода.

винил за стена за баня, тенвинил

Ако стените на банята са с тапети или винил, винаги има други лесни трикове за почистване на стените на къщата.

7. Дезинфекцирайте пода на банята

Когато имате нужда от ефективно премахване на мръсотията от банята трябва да изберете парочистачка с високо налягане, тъй като тя е в състояние да отстрани повечето вмъкнати петна и оставя плочките и подът е безупречен, освен че е дезинфекциран.

Ежедневно просто изтъркайте пода със студена вода и капка белина или използвайте класически почистващ препарат за баня и кухня. Обърнете внимание на тези страхотни съвети, за да поддържате банята си миришеща страхотно.

8. Много чиста вана

Влагата и мухълът се настаняват във вдлъбнатините на ваната,, но трябва да поддържате хигиената под контрол с редовно почистване.Изберете добър продукт, с който да напръскате керамичната повърхност и го оставете да действа. Ако залогът ви е екологичен, можете да разгледате тези много ефективни трикове за почистване с естествени продукти, за да защитите дома си.

обстановка в банята от redoute interieurs

Опитайте се да отворите прозорците и вратата, за да не ви засегнат токсичните компоненти. След това използвайте душа, за да отстраните останалия перилен препарат и последвайте с влажна кърпа или гъба, за да стане лъскава.

9. Следи от варовик по екрана

След като котленият камък е бил отложен и вграден в стъклото, той е много труден за отстраняване; можете да опитате с гъба, потопена в горещ бял оцет или метилов спирт.

как да премахнете белези от варовик по екрана

След това трябва да подсушите много добре повърхността с памучна кърпа, която не оставя мъх. Във всеки случай, единственият трик, който съществува за предотвратяване на появата на остатъци от варовик, е старателното изсушаване на екрана всеки път, когато се използва, и премахване на остатъците от вода и сапун.

Още една идея: Микробите виреят във влажна среда, така че ето как да ги убиете, като почистите пластмасовата си завеса за душ.

10. Трик за почистване на душ слушалката

Колкото и да е парадоксално, често забравяме да почистим правилно частта, която използваме най-много. Имаме предвид душ пръскачката, която се дезинфекцира по много лесен начин. Но защо е толкова важно да го направим? Отговорът е много прост: когато е в постоянен контакт с вода, главата се изпълва с малки частици минерали като калций, силициев диоксид или магнезий, и те в крайна сметка запушват потока на водата.Всъщност, колкото по-твърда е водата, толкова по-бърз е процесът.

Популярна тема