Как да създадете и проектирате вертикална градина у дома

Съдържание:

Как да създадете и проектирате вертикална градина у дома
Как да създадете и проектирате вертикална градина у дома
Anonim

Един от начините за разкрасяване на интериори и внасяне на свежест в тях е чрез вертикални градини. В света на гостоприемството е доста често срещано явление, но имат ли място в нашия дом? Те се характеризират с това, че са ресурс, който динамизира и натурализира пространствата, в допълнение към предаването на оригиналност.

Ландшафтният дизайнер Фернандо Позуело ни казва всички ключове за проектиране на нашата собствена вертикална градина у дома: „Тези градини се превърнаха в новата тенденция за интегриране на растения и цветя в декорацията, така че че къщата ви е сила на цветя, тъй като те създават естествена декорация с голяма красота.Освен това не трябва да забравяме, че „като е вертикална, този тип градина спестява място и има ниска икономическа цена“.

вертикална градина

Вариантите за работа с тях са множество. Най-разпространени са стенните, съобразени с равната повърхност и предлагащи алтернативен образ. Във всеки случай има и възможност за декориране със саксии или конструкции, които в крайна сметка също са фиксирани към стената. Една от най-интересните формули обаче е „да засадите зеленчуци върху дървена рамка и да я закрепите към стената“.

Фернандо Позуело дава някои съвети: "трябва да имате структура и малко въображение". В този случай може да бъде направен от дърво, метал, въже или някакъв стар или неупотребяван предмет; ако е така, важно е да подобрим имиджа му и да възстановим материала, в случай че ще го използваме повторно.

Следващата стъпка ще бъде въвеждането на пяна тип "оазис" като легло за закрепване на растенията. От този момент нататък то не се нуждае от грижи и предлага възможността да ги смените, за да получите различни градини според сезоните и времето. В допълнение, още един фактор, който Фернандо посочва, е, че „те не генерират потребление на вода, така че спестявате проблеми с влажността.“

Как да направите Направи си сам вертикална градина

Вече не използвате пластмасовата си поставка за обувки? Имате възможност да направите любопитна и поразителна градина просто като поставите торба с пръст във всяко отделение. Оттам се поставят семената и се поливат, за да пораснат. Вашата тераса ще изглежда страхотно!

вертикална градина, направена с рециклирана поставка за обувки

Ползите от вертикалната градина у дома са ясни: спестяване на пространство и природни ресурси.Ако покриете фасадата на къщата си, това става и биоклиматичен вариант, защото зелените стени регулират температурата и пречистват въздуха. Това е древна техника у нас, която обикновено е използвала увивни растения за покриване на решетки и фасади на къщи. Без съмнение главният герой е бръшлянът, който има свои собствени грижи, видове и предимства.

Как да инсталирате модулна вертикална градина

Модулните вертикални градини, рекламирани от компанията Horticus, съчетават естетика и технология. Те дават възможност на растенията да се грижат сами за себе си. Просто ги поливаме; след това те сами се грижат за отглеждането си. Но… от какво точно се състои?

Стоманената рамка поддържасаксии от теракота. Освен това за по-голямо удобство имат решетка отгоре, която улеснява поливането.

модулна вертикална градина на стената на хола
Ако не искате да имате твърде много растения, можете да използвате няколко саксии, за да поставите декоративни предмети или дори да оставите празни дупки, за да създадете контраст.

Какви растения се използват във вертикалната градина?

Има няколко подправки, които се комбинират много добре, за да създадат стена с различни текстури и цветове. Едно от най-използваните растения е монстера делициоза, но също така и фикусът, особено сортът катереща се смокиня, за който е много лесно да се грижите.

Мъхът също е много важен за създаването на този малък пейзаж, дори малки растения с клони или малки цветя, които се открояват, като бергения или хроматичните нотки на пирен, което е идеално за цветни аранжировки. Целта е да добавим зелен цвят към интериора, за да предадем по-голям натурализъм и да изпълним къщата с живот с растителни картини, висящи по стените.Можем да правим наши собствени композиции и грижите са подобни на модулната градина.

Друга възможност да създадете своя собствена зеленчукова картина е да включите кактуси, защото те се нуждаят от малко вода, за да се поддържат, така че можете да напоявате със спринцовка, за да получите капене.

Популярна тема