Как да предпазите вашия домашен любимец от горещина през лятото

Как да предпазите вашия домашен любимец от горещина през лятото
Как да предпазите вашия домашен любимец от горещина през лятото
Anonim

Лятото е време, когато температурите се повишават много и нашите домашни любимци страдат от последствията от горещините. Те са по-свикнали с топли температури, но не толкова високи, без да забравяме, че освен това имат козина, която им дава достатъчно топлина. Въпреки това е възможно да облекчим още малко положението им и накараме нашите верни приятели да не страдат толкова много.

Ако искате да знаете как можете да помогнете на вашия домашен любимец да не му е толкова горещо, ето няколко съвета за как да се грижите за вашия домашен любимец през лятото.йени

Домашни любимци и предпазване от топлина

Имайте предвид, че топлинният удар за някои домашни любимци, особено по-млади или по-възрастни домашни любимци, може да бъде смъртоносен. Освен това топлината води до намаляване на апетита им и това, че са по-апатични и дори, че имат малко енергия. Освен типичните средства за защита, като поставянето на вентилатор върху тях, има още няколко трика, които те ще оценят и са приемливи, ако трябва да подготвите къщата си за пристигането на домашен любимец.

Ясен пример могат да бъдат басейните за кучета. Има много модели и типологии и се превръща в добър вариант за вас да се разхладите винаги, когато имате нужда и можете да се насладите повече на лятото, без да страдате толкова много от последствията от жегата.

Някои части от къщата са по-хладни от други, но можем също така да създадем удобни зони, които са по-спокойни, за да се насладите на известно време на сянка и да избегнете знойната жега в дома интериори.Всичко е въпрос на намиране на решения за бързо подреждане на стая за вашия домашен любимец или закупуване на функционални ресурси, за да го направите по-хладен.

Ако ще си купите или осиновите домашен любимец това лято, вижте 100-те най-красиви и оригинални имена за кучета.

Басейн за кучета

Кучетата също заслужават къпане от време на време, за да се разхладят. Най-добрият начин да избегнете топлината е да влезете в хладка вода, за да не се нагрее косата ви твърде много. Следователно този басейн е достатъчно широк, за да могат да влязат няколко животни. Освен това не заема много място и може да се постави в градината.

снимка

lunaoo

39,99 €

Сянка на терасата за вашите домашни любимци

Ако имате тераса или градина и вашият домашен любимец обича да прекарва дълги дни на нея, покрийте мястото с чадър или чадър. Отворено, то ще попречи на слънцето да достигне директно до тях и те ще намерят прохладно място за лягане за сиеста през лятото.

снимка

TecTake

149, €90

Легло за домашни любимци на открито

Независимо какъв домашен любимец имате, това външно легло е идеално за така необходимата сянка в най-горещите дни. Той е удобен, лесен за транспортиране, сгъваем и материалът е плат; следователно ще имате максимален комфорт, за да се насладите на добра дрямка на открито.

снимка

WilTec

27, €49

Сменете леглото на вашето куче или котка

Много от нашите домашни любимци се радват на удобни легла и в повечето от тях топли благодарение на памучната си основа. Добър трик през лятото е да съхранявате вашето „зимно“легло, като традиционните легла за кучета, и по този начин да се възползвате от възможността да го изперете до следващия сезон, за да го извадите точно когато започне да изстива; по този начин можете да го замените с постелка много по-хладна и лекаНапример кърпа или постелка за баня.

снимка

Благородство

33,99 €

Пет Типи

По време на горещи вълни се уверете, че са хладни на по-подходящи места. Например банята. Обикновено е по-тъмно и по-хладно и подът обикновено е покрит с много по-хладни плочки, които те ще оценят. Въпросът е да създадете кътове у дома, съобразени с вашия домашен любимец. За да направите това, можете да поставите типова или малка къщичка за вашия домашен любимец вътре в дома, така че да спи удобно.

снимка

NUKied

39,99€

Лятна храна

През най-горещите дни ще забележите, че ядат по-малко.Всъщност е нормално да загубят малко апетита си и да пият повече вода. Много е важно да не им липсва вода нито през деня, нито през нощта. Поради тази причина можете да изберете през тези летни месеци да им давате храна с по-малко мазнини или лека храна; все пак се консултирайте с вашия ветеринарен лекар.

зайци в полето

В случай на гризачи и лагоморфи, запишете този трик: нарежете всичките им зеленчуци и ги сложете във фризера, те ще бъдат супер свежа закуска за тях. Те ги обичат! Това е идеално за морски свинчета и зайци.

Котките и кучетата могат да направят същото с малки предварително замразени закуски, които ще ги забавляват, докато са свежи. Ако не знаете сладоледи за кучета, вижте тези вкусни рецепти, които можете да приготвите у дома със съставки, които те понасят.Не забравяйте, че сладоледите, които ядем, не са добри за тях поради количеството захар, което имат.

Охлаждаща яка

За най-горещите дни, охлаждащата яка за домашни любимци е идеална. Осигурява незабавна свежест и облекчава усещането за задушаване, което животното може да има. Оцветява се лесно и е с трайност около 3 часа. Може да бъде полезно веднага след като сте направили много упражнения или в средата на деня.

снимка

Благородство

11, €99

Популярна тема