Домашни трикове за борба с комарите у дома

Съдържание:

Домашни трикове за борба с комарите у дома
Домашни трикове за борба с комарите у дома
Anonim

Неизбежно е, с идването на лятото и високите температури комарите се завръщат. Особено ако живеете близо до река или влажна зона. Но рядко е кой да не се оплаква през лятото от неудобните комари. През нощта те са по-активни и се доближават до светлините, които имаме на нашите тераси или градини, въпреки че също се промъкват в къщата и (кой знае как) успяват да се барикадират в спалните ни, правейки живота ни невъзможен. Така че нека поговорим за някои трикове, които могат да направят съществуването неудобно и се надяваме да накараме досадните комари да изчезнат от домовете ни

Освен електрически решения и химически репеленти, които ни оставят да миришем на интензивен парфюм през целия ден, има и други домашно приготвени решения за убиване на комари у дома,, на които можете да се върнете в случай на крайно отчаяние.

Клаве, евкалипт или цитринела

ароматните растения ще работят като перфектен репелент, както и като естествен освежител за въздух. Поставен на перваза на прозореца в спалните, той може да бъде добра преграда за предпазване от тези досадни крилати врагове.

Хората, които са по-привлекателни, им е по-трудно да избягат. Както и бременните жени, чиято кръв е наистина апетитна за летните комари. Препоръчваме на всички да имат решения като център от лимони, пълни с карамфил до леглото, на дивана или на терасите Миризмата на тази подправка действа като естествен репелент и казват, че този е най-ефективният от всички.

половин лимон с карамфил

Продукти против комари:

USB Ultra Nebulizer + Synergy Repell

Marny's

38,01 €

3 LED крушки против комари

WIOHAIR

19, €90

USB лампа против комари

DPFIHRGO

19,99 €

ултразвуков репелент против комари

Ameauty

14,99 €

Можете да направите и запарка с карамфил, която за тях е неприятна, а за нас е ефикасна: смесете бебешки шампоан в 1 литър вода и около 30 единици ароматен карамфил. Можете да нанесете сместа върху кожата си, за да замените дерматологичните химически репеленти.

И ако това не е достатъчно, можете да отидете и на други като eucalyptus, нещо, което комарите мразят. За да направите това, смесете около 250 грама листа от евкалипт в 1 литър вода. Варете около половин час и когато е още гореща, изсипете сместа в изпарител, за да напръскате най-критичните зони на къщата, където са склонни да гнездят: рамките на вратите и прозорците.

Можете да направите същата смес във вода, като използвате други съставки като лайка, в този случай за нанасяне върху кожата или лавандула, с който ще имате и допълнителна вкусна миризма.

На терасата, няколко свещи с цитронела няма да направят нищо друго за тези нощи, когато искат да ви попречат да се успокоите на всяка цена. И ако жуженето на комарите и ухапванията им не ви дават да спите, най-категоричното нещо е да поставите физическа бариера. Amazon предлага мрежи против комари за всеки вкус и цвят.

Сега можете да спите спокойно през лятото без досадното и досадно жужене на комарите и разбира се, няма да се събуждате от ухапвания. Изберете най-добрия трик или устройство и вижте какво работи най-добре за вас.

Популярна тема