Как да се грижим за изоставено коте: какво трябва да направите?

Как да се грижим за изоставено коте: какво трябва да направите?
Как да се грижим за изоставено коте: какво трябва да направите?
Anonim

По време на сезона на чифтосване много диви котки забременяват. Това поражда раждането на потомство насред улицата, нещо, което носи определени рискове: отхвърляне, загуба, откъсване и т.н. В този смисъл изоставянето на котенца може да се случи всеки ден,нещо, което дълбоко в себе си можем да избегнем.

Това ръководство е посветено на всички онези, които не искат да гледат настрани и които проявяват грижовно отношение към помощта на новороденото. Животът му може да зависи от вас; затова си струва да имате някои идеи за как да се грижите за изоставено коте.

Осигурете необходимата топлина

Новородено кърмещо коте има нужда от топлина, за да оцелее Без майка си наблизо, котето е безпомощно и не може да регулира телесната си температура. Дори и да е горещо, ако намерите такъв, който е претоварен, не се колебайте да го увиете (може да умре) и да му осигурите температура, която му позволява да се чувства комфортно. Препоръчително е да е около 38 градуса.

Как да разберем на колко години е?

Най-вероятно не знаем точната дата на раждане; следователно, какво трябва да бъде количеството храна, което можем да му дадем? Имайте предвид, че ако все още има пъпна връв и затворени очи, то няма да е на повече от 4 дни. От друга страна, ако очите ви са затворени и нямате пъпна връв, може да са около 6 дни. С леко отворени очи той вече ще е навършил първата си седмица и ако видите, че очите му са се отворили, но все още няма зъби, вероятно е на около 2 седмици.

От друга страна, в ранна възраст котенцата обикновено пълзят и не могат да ходят Когато започнат да имат повече пъргавина, малки зъби и очи, напълно отворени и оформени, те ще бъдат готови да навършат първия месец от живота си. Ако видите, че е много малко, можете да го вземете със себе си, за да го пазите и да се грижите за него, което предполага известна подготовка на къщата за пристигането на домашен любимец.

бяло коте

Посещението при ветеринар

Първото нещо, което трябва да направим, е да заведем котката на ветеринар. По този начин, ние се уверяваме, че той няма външни паразити, той ще ви научи как да стимулирате аногениталната област (тъй като майка му в естествена ситуация би била тази, би го направил) и той ще ви даде емисията с насоки.

По подобен начин можете да осигурите антибиотик в случай, че бъдат открити инфекции, както и лекарство, което елиминира вътрешните паразити.Идеалното е то да получи вниманието, което заслужава, тъй като ние ставаме болногледачи и отговорни за него.

Хранене: храна, която може да се дава

Разбира се, трябва да му даваме мляко, но не какво да е. Не му давайте млякото, което пиете с кафето си. За да се грижат за изоставените котенца добре, те се нуждаят от специално мляко, което съдържа коластра, което ще им даде енергия и ще помогне за укрепване на имунната им система. Това може да бъде закупено в специален магазин или ветеринарна клиника.

В зависимост от това на колко години сте, ще трябва да установите часови модел. През първата ви седмица редовността ще бъде по-постоянна (на всеки 2-3 часа), като това като сумата. Консултирайте се с инструкциите на котешкото майчино мляко колко и как да давате храната. Когато порасне, можем да му купим автоматична хранилка за котки.

Как можете да го нахраните?

Когато са много малки, ще бъде много по-лесно да ги храните със спринцовка.След това е препоръчително да го направите със специално шише и биберон, който не е много отворен, за да не навлиза твърде много въздух. Също така е вярно, че в магазините за домашни любимци и ветеринарните лекари можете да намерите ресурси, насочени изключително към осигуряване на храна за котенца.

От своя страна е важно да го поставите на място без течения, с постоянна температура, далеч от климатици и без контакт с други животни в къщата. Първите седмици са жизненоважни, за да започнете. Във всеки случай, тези съвети са най-подходящите, за да знаете как да се грижите за вашия домашен любимец по устойчив начин.

Подарък за нашето коте

Ако сте намерили сладко изоставено коте, може да го обикнете и да ви е трудно да го пуснете. Хубаво е да направите стъпката и да я приемете; По този начин започвате да се грижите за него и можете да му осигурите всякакви ресурси за неговото благополучие.Подаръците или джаджите за котето са интересен начин да ги забавлявате.

От друга страна, добра идея е да измислите няколко имена за котки, така че накрая да можете да изберете едно, което им подхожда добре и което предава личността.

Популярна тема