40 Мечтани табли за вдъхновение

40 Мечтани табли за вдъхновение
40 Мечтани табли за вдъхновение
Anonim

Говорейки за спални… Разглеждаме легловата площ, за да открием новите тенденции при таблите. Това парче, което е прикрепено към стената, често служи като опора за възглавниците и възглавниците, когато седнем да почетем известно време в леглото, преди да заспим.

Главата на леглото не е само неговата табла: също и лампите, страничните масички и аксесоарите, които го придружават. Направете тази област във фокуса на вниманието. Вдъхновете се от тези предложения, които сме избрали по-долу, и се възползвайте максимално от вашата зона за почивка.

Поставяне на табла… да или не?

Неговата функция е не само да предпазва стената от надраскване, таблата има неоспорима декоративна тежест. Рамкирайте леглото с дизайн според вашите вкусове и стила на нощните шкафчета, скринове и спално бельо. Възможностите са безкрайни! Изработени от дърво, ковано желязо като старите, плат, естествени влакна като ракита… Има много материали, от които са изработени таблите и много стилове и цветове, но кой е подходящ за вас ще зависи от стила на вашия дом спалня и мебелите, с които сте оборудвали стаята си. Не всички мебели трябва да следват една и съща линия, но внимавайте, ако искате да играете с различни стилове, текстури или цветове, трябва да ги комбинирате правилно.

Ако имате съмнения как да обзаведете спалнята си, не пропускайте тази статия, в която събираме 25 идеи за декориране на спалня.

И както споменахме в началото на този текст, ще трябва да се съобразите с избора на нощното шкафче и нощните лампи, те са спътниците на таблата.Табла, нощно шкафче и лампа е триото, което рамкира и увенчава леглото. След това всичко, което трябва да направите, е да облечете леглото си с чаршафи, завивки, покривки за легло, възглавници и възглавници, които се съчетават перфектно с цялото облекло.

Запомнете, леглото в главната спалня заслужава да бъде увенчано със стил. Тези идеи ще ви вдъхновят да го обновите с величествени дървени дизайни, много романтични изтъркани модели или предложения, които следват най-модерните и функционални тенденции. Изберете своя!

1

Игра с контраст

табла за глава

За тази елегантна постановка са обиграни геометрични елементи и специални текстури. Стената над леглото беше тапетирана с диамантен модел от Pedro Ros, който постига оригинален контрапункт с вертикалната табла с шеврон. Текстил -кадифе, памук- и пастелни цветове създават изключително мек климат.

2

Три решения в едно

табла за глава

Таблата на това легло, облечена в дрехи на Zara Home, е много практично предложение както за спални, така и за всекидневни с легло за гости: три в едно: библиотека-витрина и табла.

Продължете да четете: супер оригинални табли за обновяване на вашата спалня

3

Тропически мотиви

спалня с табла в тропически стил

Изберете табла, която ще ви помогне да постигнете ефекта, който искате за спалнята с ad hoc мотиви. Например, ако харесвате декор, вдъхновен от тропиците, изберете дизайн, украсен с палмово листо. Това е от Rue Vintage 74.

4

Библиотека и разделител

табла с ниска библиотека

Страхотна идея от La Redoute за малки спални или две стаи. Таблата включва мини библиотека и също служи като "стена" разделяща пространства: леглото може да бъде поставено в центъра на стаята и зона за четене зад него, например.

5

Лачен MDF

бяла табла

Таблите като цокли, които интегрират цялата предна част на леглото, могат да бъдат направени от лакиран MDF и резултатът е перфектен. Тук, в неутрален цвят. Ярко оцветеното спално бельо Bassols подобрява неговия дизайн.

6

Ибиченко стил

табла за глава

Бяло и с дрехи на цветя, чист външен вид за тази спалня Ikea. Леглото е снабдено с табла за глава и крака и подходящи маси в бяло лакирано дърво. Аплиците също са в същия цвят. Много готин стил за къщи на плажа.

7

Дървени летви и цвят

табла от коралово дърво

В тази спалня будилникът никога не звъни. Сьомга и бели тонове с искри от жълто. Таблата е хоризонтална летва с морски мотив от едната страна. Под морето има табла на Rue Vintage 74.

8

Релаксиращи цветове

табла за глава

В останалото пространство е важно да изберете цветова палитра, която предизвиква сън. Ето как е направено в този пример: стената е боядисана в мек бяло, Валентин, в тон с мрежестата табла. Оригиналната кожена лампа и нощното шкафче слагат черешката на тортата.

Не пропускайте: Създайте табла с цокъл

9

Цокъл

цокъл като табла

Този тип решение е повече от просто табла. Заема долната част на стената, защитава я и служи за монтиране на осветителни точки, контакти и ключове. В някои случаи има и маси под формата на скоби, рафтове или ниши. Тази композиция е предложение на текстилната фирма Bassols, която отваря онлайн магазин.

10

Растителни влакна: ракита, ратан, сезал…

влакнеста табла

Мебелите и детайлите от тези материали не излизат от мода

Идеално за непринудени стаи, като тази от Maisons du Monde: леглото с кремава завивка изпълва пространството с топлина и светлина.

11

Модерна табла

модерна сива и розова спалня

Не всичко обаче е романтизъм или носталгия по миналото. От Maison du Monde предлагат още едно решение, съобразено с един по-модерен и съвременен стил. В среда в сиви и малинови тонове, таблата е практична мебел със системи за съхранение и изискан правоъгълен дизайн.

12

Ретро въздух

табла от ковано желязо

Леглата от ковано желязо са били единствените по времето на нашите баби. Дизайни, които се завърнаха силно в декора на спалнята. Този, от Greengate, в черно и бронзово покритие. В допълнение, таблата е покрита с касетиран цокъл. И на всичкото отгоре беше подреден конзолен рафт за книги. Лавандулата на стената не може да бъде по-релаксираща.

13

Шаби шик

мизерна спалня

Шаби шик обкръжението отново е любимото на всяка романтична душа. Вдъхновете се от тази красива идея от Maison du Monde, боядисана в нюанси на кремаво, перлено бяло, бежово… в която парче дърво е поставено като табла, което прилича на стара прозоречна конструкция.

14

Таблата, прикрепени към рамката

легло с табла

Те са част от рамката на леглото и разширяват производствения материал върху стената. Те са удобни варианти, за да не мислите за комбинации. В повечето случаи те не се нуждаят от фиксиране към стената. Всичко от Maisons du Monde.

15

Елегантно, но небрежно

табла от плат

Шевронната кадифена табла придава изисканата нотка на леглото, което е поставено на пода. Няма основа за легло или нощни шкафчета в тази спалня, от Deleite Desing и Zara Home.

16

Композиция от възглавници

табла с възглавници

Тази идея показва, че комфортът и оригиналността не си противоречат. Направена е решетка с възглавници с райета и шарки в нюанси на зелено, 31 €/m, в Gancedo. Те са прикрепени към стената с кабел за опъване, който е поставен вертикално и има няколко куки за окачване в Ikea. Маси, €197/cu, и пейка, €462, в El Globo Muebles. Таванните лампи, €13,90, в Leroy Merlin, осигуряват околна светлина, без да заемат място на масата.

Легло в зелени и сини тонове. Тази гама е избрана, за да освежи околната среда, със завеси, €91/m, от Camengo, и кадифено каре, €89 /м, от Гастон и Даниела. Върху него вълнено одеяло Úrsula, 24,99 €, от Ikea, и поднос, 16 €, в El Globo Muebles. Квадрант, €21, €99, от Zara Home, и основа за лампа, €55, в El Globo-

17

Ватирани и гарнитури

синя тапицирана табла

Тапицираните табли са много топли поради нюансите, предоставени от тъканите. Ще бъдете сигурни, че ще го направите правилно с тон, подобен на този на спалното бельо. Тапицирана с плат стена, висяща ватирана табла с тапицерия от Kenay Home.

18

Обновена класика

тъфтинг табла

Най-класическите дизайни на таблата могат да бъдат актуализирани с модерни части, които актуализират цялото. Много актуален е този обрамчен с дървена рамка и тапициран с капитоне в тон екрю. Вашият мечтан спътник: странична маса в ментово зелено и дърво. Всичко, с Car Möbel.

19

Само дърво

табла дървени дъски

Почти дизайн „направи си сам“с хоризонтални летви от естествено дърво. Можете да защитите дървото само с вакса. Това е от Kenay Home.

20

Стилистичен трик

бяла табла

С бели табли и ако спалното бельо злоупотребява с неутрални нюанси, осмелете се с цветно нощно шкафче. Целият комплект ще придобие присъствие. Всичко от Kenay Home.

21

Комбинация от роли

жълто-бяла спалня

Стената на таблата, €270, в Camino a Casa, е подчертана с тапет от сиви и жълти цветя.Този е координиран с друга рибена кост с цвят на горчица, която покрива останалата част от стаята. Те могат да бъдат намерени в Caselio или в Leroy Merlin. И за да не се насища, мебелите са избрани изцяло в бяло. Такъв е случаят с скрина, €451, и масите, €162/cu, в Camino a Casa. Някои изображения, отпечатани върху някои платна, от HolaLienzo, помагат за нарушаване на симетрията и внасят свежест.

Легло в кафяви цветове Благодарение на тях е постигната много топла атмосфера. На леглото, бежово покривало, €48,80, от Manterol; циферблати в цвят кафе, 8,95 €, от Leroy Merlin, и плетена възглавница, 30x50 см, 24,90 €, от Manterol. Хромираните настолни лампи, €32,95/cu, в Leroy Merlin, придават много съвременна нотка.

22

Вертикално

сива табла

Въпреки че повечето табли са хоризонтални по дизайн, има високи версии, които се отличават с височината си.Този дизайн е тапициран в тон, подобен на структурата на леглото. Можете да постигнете този ефект и с лента боя или вертикален тапет, който заема само ширината на матрака. Снимка от H&M Home.

23

Камуфлаж

тапицирана табла с цветя

Почти се слива със спалното бельо. Ако изберете тапет от фирма, която има същата колекция текстил, можете да направите комбинация като тази на изображението: всичко интегрирано. Тук хартията и възглавниците стават таблата. Всичко от Pip Studio.

24

Тапицирани с кадифени платове

кестеняво тапицирана табла

В цвета на годината: марсала. Кадифените материи придават нотка изтънченост на спалнята. Тази композиция е от Rue Vintage 74, в рамките на нейната колекция, поставена в Concept Hotel, малък въображаем хотел със стаи, заредени със стил.

25

Класическа табла

табла със зелени туфли

Capitoné винаги се свързва с класически стил. В комбинация с кадифе, коприна или сатен, резултатът е почти дворцов. Друго предложение от Concept Hotel, на Rue Vintage 74.

26

Решетка

бяла мрежеста табла

Романтично вдъхновена табла в бяло. Съчетава дървена облицовка и решетка. Спално бельо, от Zara Home.

27

Рафт за поддръжка

табла от селско дърво

Когато става въпрос за модул с дъно, освен за табла можете да се възползвате от горния рафт за поставяне на картини, книги и други декоративни предмети. Това е идея, която можете да осъществите с тонирани палети и горен рафт. Текстил, от фирма Lexington.

28

Табла с място за съхранение

рустикална и романтична спалня

Това предложение съчетава елегантност и функционалност. В Zara Home те предлагат практична спомагателна мебел, в която да съхранявате текстил като юргани или възглавници, която от своя страна играе ролята на табла. Състареният външен вид пасва идеално на останалата част от околната среда. Част е от колекция Flora.

29

Празно

бяла тафирана табла

Когато става въпрос за табла в бяло, изберете тапицерия, която можете да перете в случай на петна или протриване. Можете да изберете изкуствена кожа или синтетична кожа, лачена кожа или плат с обработка против петна. Тук бялото актуализира дизайна на ватиран текстил. Dyon се продава в Kenay Home.

30

Много романтични координати

табла с цветя

Текстилът - тези, от Casamance - често са главните герои.

Таблата е тапицирана, за да пасне на някои възглавници, а други да са в хармония със спалното бельо

За завършване на декорацията флорални декорации в същата цветова гама и медни мебели.

Не пропускайте: таблата е звездата на тези стаи

31

Паран като табла

параван като табла

Това оригинално предложение ви кани да изпробвате нови функции на това панелно допълнение. В дърво, декорирано с флорална живопис и придружено от романтичен текстил в нашите тонове, завършен с дантела и бродерия.

32

Дървена табла

табла от мариновано бяло екологично дърво

Следвайки максимата за страстта към естественото дърво, от Decowood предлагат своя конкретен залог в много по-модерна версия.

33

Антични модели

антична табла

Колекцията Flora, от Zara Home, възстановява модели, които само бихте могли да си представите, поставени в някой ъгъл на най-елегантния антикварен магазин. Въпреки това, тези естествени състарени дървени дизайни, почти необработени и магически докоснати от течението на времето, се завръщат със сила, за да увенчат спалнята, осигурявайки много специална романтична нотка.

34

Направи си сам табла с дървени дъски

табла, изработена от дървени дъски

Ако искате да придадете на спалнята си нов облик, обновете спалното бельо и сменете таблата с модел, персонализиран от вас. Боядисана или тапицирана, тя ще се превърне в истинския герой. Ето четири DIY табли, които да ви вдъхновят да направите своя собствена.

35

Направи си сам табла от дървени летви

направи си сам табла с дървени летви

Прост занаят с много атрактивен резултат. С тази семпла табла от дървени летви ще издигнете стила на спалнята си. Следвайте тук стъпка по стъпка, за да направите табла като тази.

36

С подредени модули

табла с подредени модули

Малка кула с няколко библиотеки, мод. Billy, €29/cu, от Ikea, служи като табла. Като подножник е използвана сгъваема пейка с място за съхранение мод. Besta, 49 €, от Ikea. Отгоре поднос, 48 евро, от Zara Home. На рафтовете са поставени различни аксесоари, като например бяла ваза, 8,99 евро, за продажба в Habitat.Поразителен тапет на сини и розови цветя от Coordonné подчертава стената на леглото.

Легло в сиво и екрю. Аксесоарите в тези нюанси добавят елегантност. Бялото покривало за легло, €78, е от Textura; одеялото с ресни, €34,90, от Leroy Merlin, и килимите от овча кожа, мод. Ludde, €39,99/cu, в Ikea. Лампите Olivia, €14,50/cu, в Leroy Merlin, поставени на различни височини, ви позволяват да си играете с осветлението.

37

Тапицирана с плат

бяла и червена спалня

Класическа и много удобна опция. Туфтинг таблата, €558, в El Globo Muebles, е допълнена с ламели, €10/cu, и стенна лампа, €9,99, и двете от Ikea. До прозореца, фотьойл с цвят на фуксия, 305 евро, в El Globo Muebles, докато останалите мебели са избрани в бяло: нощно шкафче, 39,95 евро, и пейка Sigurd, 59,99 евро, и двете в магазините на Ikea.Етажерка за книги, модел Hemnes, 90x197 см, 129 €, в Ikea, замества нощното шкафче и предлага повече място за съхранение.

Легло с цветя и бяло. Това са причините, избрани да даряват радост. На леглото, покривало за легло, 24,99 евро, в Ikea; квадранти, 18, 90 €/cu, от Textura, и възглавници, от същия плат като завесите, мод. Полша, 26,70 €/m, от Sati. Абажурът, 15,99 €, е от Ikea, а кракът, 6,99 €, е от Leroy Merlin, както и килимът, 129 €.

38

Рустик дървена табла

табла от селско дърво

Съюзниците на таблата несъмнено ще бъдат текстилът. Нищо по-различно от придружаването му с елегантна композиция от възглавници и възглавници, които на свой ред допринасят за вашия комфорт всяка вечер. Изберете модели в различни размери и се осмелете с калъфките с дантела в бежови тонове.

39

Таблата, тапицирана с плат на цветя

тапицирана табла с дамаска на цветя

Тази красива табла триптих, изработена от дърво и тапицирана с плат с весели цветя, се прави много лесно. Ето стъпка по стъпка, за да направите табла точно като нея.

40

Много оригинална табла

Насладете се на видеото и се вдъхновете да създадете толкова красива и оригинална табла като тази под формата на шестоъгълници.

Популярна тема