Съвети и съвети за грижа за изкуствени растения у дома

Съдържание:

Съвети и съвети за грижа за изкуствени растения у дома
Съвети и съвети за грижа за изкуствени растения у дома
Anonim

Да, къща, пълна с растения, е прекрасна. Още повече, когато поддръжката му е минимална. Разбира се, минимум означава, че въпреки че не трябва да се поливат, пресаждат или торят, изкуствените растения се нуждаят от поддръжка, макар и не толкова, колкото саксиите с естествени цветя.

Какво представляват изкуствените растения?

Уникален декоративен аксесоар за вашия дом, който се е превърнал в идеалния заместител на стайните растения във втория дом, когато стаята е много тъмна или просто нямате ръка да се погрижите за растенията.

изкуствени растения за украса на къщата с минимални грижи

Реализмът на изкуствените растения е невероятен, така че не се колебайте да придадете на дома си свежа нотка с малко лимоново дърво, кентия или висящо растение, за да украсите ъглите на дома си. Важно е да избягвате пряката слънчева светлина през лятото, защото може да загубят първоначалния си цвят.

Не се колебайте да ароматизирате цветята или листата на изкуствените растения. Просто трябва да разредите плодовата или флорална есенция, която харесвате най-много в малко вода и да напръскате саксиите, за да изпълните къщата си със свежест.

Ако вашите изкуствени растения са натрупали лоша миризма поради рядко почистване (например тези, които се намират в кухнята и обикновено миришат на мазнина), почистете с вода и бял оцет през пара.

Кое е по-добро естествени или изкуствени цветя?

Във времена на недостиг на вода или ограничени зони, изкуствените растения могат да се превърнат в по-устойчива и екологична опция.

Изкуствени растения

Номерът винаги да имате красиви изкуствени растения е да се отнасяте към тях като към истински. Опитайте да смесите естествени видове с цветя, направени от хартия или плат в среда, ще видите как тази нова и специална градина ви впечатлява.

Как да почистваме изкуствени растения

Изкуствените растения не се нуждаят от грижите, изисквани от деликатните цветя, но те също трябва да се почистват от време на време, за да не се превърнат в източник на прах. Ето няколко съвета как да го направите:

изкуствени растения
  • Уверете се, че знаете от какъв материал е направена вътрешността на саксията. Изберете една от тези красиви дървени саксии, по този начин избягвате полистирола, който се разваля при продължителен контакт с водата. По-големите саксии обаче ще изискват маркуч, така че покрийте изкуственото растение с найлон.
  • За почистване на по-малки изкуствени растения използвайте домашно приготвен разтвор от топла сапунена вода в спрей. Пулверизирайте и изсушете с абсорбираща хартия.
  • Работи добре върху листа,там се събират най-много мръсотия и прах.
  • Можете да поставите голяма кофа със сапунена вода вътре във вана и да поставите малки изкуствени растения вътре в нея с главата надолу, тоест с саксията, обърната нагоре. Ще избегнете намокрянето на основата и пудрата ще остане във водата. След това изсушете правилно.
  • Добър трик за цялостно почистване на изкуствено растение е да го поставите в торбичка, в която предварително сте изсипали няколко супени лъжици едра сол. Затворете плътно и разклатете за няколко секунди.

Популярна тема