Реновиран апартамент в центъра на града с вътрешен двор

Реновиран апартамент в центъра на града с вътрешен двор
Реновиран апартамент в центъра на града с вътрешен двор
Anonim

Тази къща в квартал Грасия в Барселона се нуждаеше от обновяване отвътре и отвън. Интериорът му беше остарял, а също и вътрешният му двор, който не беше приветлив, беше пространство, което не допринасяше с нищо за къщата. За щастие нещата се промениха, защото проектът за обновяване беше поверен на интериорния дизайнер Meritxell Ribé и Josep Puigdomènech от The Room Studio, , които успяха да ремонтират целия апартамент с ток image, където средата е топла, разпределението е функционално и вътрешният двор се е превърнал в стая, пълна с живот.

Входът на къщата, с правоъгълен план, сега води директно и без нужда от врати вляво, към личната част, баните и спалните и вдясно, до деня. Акцентът след реформата е трансформацията на вътрешния двор. Интериорният дизайнер го е превърнал в модерно и функционално пространство. Накратко, той го обуслови така, че да бъде още една стая в къщата, която да може да се използва с пристигането на хубаво време. Всъщност вече разполага с трапезария и всекидневна и пергола с увивни растения, които осигуряват максимална свежест. За да го направи по-топъл той смени стария под с рустикален синтетичен под от дъб, който го изпълва с яснота, и проектира лека пергола за поставяне на плъзгаща се тента, която дава уединение на вътрешния двор и това позволява използването му, дори и в най-интензивните слънчеви часове. Освен това всекидневната вече е различна стая. Визуалната му амплитуда е по-голяма, защото печели метри от старата галерия, до фасадата, тъй като се свързва директно с нея чрез отвори.Само един дял остава непокътнат и предотвратява пълното свързване на средите; за да го интегрира, той беше използван като опорна точка за зоната за хранене. До това, от едната страна на галерията, е разположена кухнята, която се радва на обилната естествена светлина, която получава от вътрешния двор, и чиито бели мебели и изискан дизайн я умножават.

В противоположния край на галерията, който е транзитна зона, беше решено да се създаде мини кът за четене, който не е пречка за циркулацията. Промени бяха направени и в зоната на спалните, с цел да ги направят по-приветливи и да персонализират декорацията. И в двете се опитахме да създадем ведра и спокойна среда. В основната спалня ленена стена с черни мазки добавя елегантност и модерност. В детската спалня стените също са изпъкнали, но със стенопис в нюанси на синьо който с успех се простира и заема три от тях, създавайки по този начин обгръщаща атмосфераАпартамент на приземен етаж може да се превърне в напълно нов дом, ако вътрешният му двор е подходящо климатизиран, така че да се превърне в още една среда; може би най-желаният с пристигането на хубаво време.

Ключове за обновяване на вътрешния двор: нови материали за пода и стените и инсталирането на покритие, което осигурява сянка, ще го направят по-приветлив; без да забравяме растенията и оптималното околно осветление. Оформлението на интериора трябва да бъде ориентирано към вътрешния двор. В тази къща отворите са широки, но и високи, пропорционални на остъклената фасада, така че да тече естествена светлина и да се вижда небето. Успех: платформата е ориентирана към галерията, за да създаде усещане за повече дълбочина.

Бамбукови столове

апартамент в барселона с вътрешен двор

Реформата на къщата беше използвана, за да я кондиционира и да я използва като външна всекидневна-трапезария.С нова декорация и подови настилки придоби топлина. Бамбуков стол, от Estudi Meritxell Ribé. Вятърна маса, от Andreu World. Синтетична настилка Millboard Enchanced Grain Oak.

Шибедах

апартамент в барселона с вътрешен двор

С монтажа на плъзгаща се тента се избягва прякото слънце в часовете на силна топлина и се създава по-интимна атмосфера в хола. За да се подчертае, свежестта на стената с алпинисти и естествеността, осигурена от стенната облицовка на дивана с елементи, подредени в видим безпорядък. Диван Les Arcs, от Unopiù. Стол от естествен ратан, масичка за кафе

и фенери, от Estudi Meritxell Ribé. Подова лампа, от Marset.

Модулни рафтове

апартамент в барселона с вътрешен двор

С комбинацията от мебели с изчистени линии, в хармонични цветове е постигната естествена атмосфера в дневната. Ключовият елемент за обединяване на парчетата, ръчно тъкан килим от юта, с множество нюанси. Призрачен диван, от Gervasoni. Щамповани възглавници и плетено одеяло в бежово, от Filocolore. Фотьойл Fly, от &Tradition. Подредена модулна библиотека, от Muuto. Стол и кошница, от Estudi Meritxell Ribé. Килим Havanna, от Francisco Cumellas.

Холни маси

апартамент в барселона с вътрешен двор

Дневната, която споделя пространство с трапезарията, получава цялата естествена светлина от вътрешния двор през стъклената фасада. Между тази среда и външната част има зона за преминаване, която се използва като кът за четене.Маса за кафе, витрина и пуф, от Estudi Meritxell Ribé. Одеяло от La Maison. Жълти очила, от Filocolore.

Бяла лампа

апартамент в барселона с вътрешен двор

Дървените мебели внасят допълнителна доза топлина в хола; балансирана среда, в която спомагателните мебели, комбинацията от възглавници и лампи зареждат декорацията Маси и картини, от Estudi Meritxell Ribé. Тип синя стенна лампа и бяла лампа Bellevue, от &Tradition.

Шкаф в антре

апартамент в барселона с вътрешен двор

Близък план на кабинета в антрето; пространство с ретро излъчване, което запазва оригиналната хидравлична настилка на къщата. Саксиите могат да бъдат закупени в Mayflower и на

студио за интериорен дизайнер.

Маса от естествено дърво

апартамент в барселона с вътрешен двор

Преграда в хола разделя двата широки отвора, които водят към галерията, практически интегрирани. Тази стена е полезна за центриране на позицията на трапезарията в пространството, докато отворите предлагат хубава гледка към облицованата фасада и позволяват на светлината да преминава. Тази отляво води към вътрешния двор, а тази отдясно води до кухнята. Разтегателната маса от естествено дърво и стенната лампа Tolomeo Mega Parete от фирмата Artemide идват от Estudi Meritxell Ribé. Столове от Thonet. Тава с влакна, от La Maison.

Библиотека по поръчка

апартамент в барселона с вътрешен двор

Работата беше използвана за пълна промяна на допълнителна стая, до която се влиза само от вътрешния двор. Сега се използва като офис. Персонализирана библиотека, дизайн на декоратор. Столове CH24, от Carl Hansen & Son. Dizzie Table, от Arper.

Геометрични саксии за цветя

апартамент в барселона с вътрешен двор

За да придадете по-приветлива атмосфера навън, направете

липсващи добавки. В декорацията на този вътрешен двор са избрани саксии с геометрични мотиви от Mayflower и студиото на интериорния дизайнер, които напомнят за хидравличната плочка, извлечена от къщата.

Хидравлична плочка

апартамент в барселона с вътрешен двор

Хидравличната плочка с ефект на килим, тъй като е рамкирана в сиво, придава ретро излъчване на тази част от галерията, която свързва хола с вътрешния двор. Това е транзитна зона, с много малко пространство, но много функционална, защото се използва и като кът за четене. Председател, от Estudi Meritxell Ribé. Дърпаща лампа, от Muuto. String Pocket Shelving, от фирмата String.

Хидравличен под

апартамент в барселона с вътрешен двор

Ремонтирането на стар апартамент, но възстановяването на пода става все по-често с всеки изминал ден. Хидравличните дават много игра в настоящата декорация, защото придават на средата по-величествен и ретро вид.

Правоъгълна кухня

апартамент в барселона с вътрешен двор

Правоъгълни и тесни, белите му мебели разпространяват естествена светлина и я разширяват визуално. Перфектен, изборът на меко зелено за стените, за неговата свежест. Стъклени лампи от Фоскарини. Камбана и фурна, от Balay.

Стъклена лампа

апартамент в барселона с вътрешен двор

Лампи с добър дизайн само за хола? Не. Също и в кухни, за повишаване на декоративното ниво. В този, с правоъгълен план на пода, са поставени две, вдъхновени от индустрията; моделът Glas, от Foscarini.

Винилови хартиени первази

апартамент в барселона с вътрешен двор

Слон, ходещ по въже, анимира декорацията

в детската спалня и осигурява допълнителна доза цвят и свежест.С практично усещане, той беше комбиниран с цокъл от винилова хартия, в по-устойчив и миещ се тон Стенопис слон, винилова хартия и бяла лампа, от Estudi Meritxell Ribé. Скрин от Икеа. Плетена кошница и килим от Zara Home.

Ленена тапицерия

апартамент в барселона с вътрешен двор

С текстил в много естествена цветова палитра е създадена спокойна атмосфера, която ви кани на почивка. Плюс елегантност, текстурираният лен, който покрива стената на таблата. Маса, лампа, ленено покритие и килим от студио Meritxell Ribé. Приложете Bestlite, от Gubi. Спално бельо, от Filocolore.

Дървен скрин

апартамент в барселона с вътрешен двор

Ъгъл от спалнята с скрин, лампа и картина, от Estudi Meritxell Ribé.

Тъмно бельо на стената

апартамент в барселона с вътрешен двор

Декориран с фини цветови контрасти в текстила, интериорният дизайнер рискува с тъмен лен

на стената…и беше прав. Нюансите на черното са елегантни. Възглавници, от Filocolore.

Шкаф за баня от дърво ироко

апартамент в барселона с вътрешен двор

Околното осветление, проектирано от огледалото и комбинацията от дърво, микроцимент и хидравлика, обгръщат банята в атмосфера на интимност.

Мебели, проектирани от интериорния дизайнер Meritxell Ribé, от дърво iroco. Огледалото по мярка и тъмнотюркоазената облицовка на душ кабината също са от ателието на декоратора. Умивалник, от Galassia. Ретро кран, от Tres Grifería.

Ръчно изработени плочки

апартамент в барселона с вътрешен двор

Ръчно изработените плочки, със своите неравности, придават на банята селски щрих, а с тъмния си тюркоазен тон те подобряват ретро душ кабината от Tres Grifería. Azulejo, от Estudi Meritxell Ribé.

План на къщата

апартамент в барселона с плосък вътрешен двор

План на къщата

Популярна тема