25 Съвети за декориране на малка къща със стил

25 Съвети за декориране на малка къща със стил
25 Съвети за декориране на малка къща със стил
Anonim

Къщите, чиито размери са намалени, също могат да бъдат декорирани с индивидуалност и детайл. Мебелите могат да се впишат перфектно във всяко пространство, просто е въпрос на проверка на размерите и избор на подходящия ресурс; Ето защо искаме да ви покажем 20 идеи за декориране на малка къща със стил и по този начин да постигнете красив и изтънчен дизайн.

В света на интериорния дизайн работата, която вършим в областта на дизайна и декорацията, се фокусира не само върху избора на цветове и материали, но и върху формати. Какво се случва, ако апартаментът ми е малък и искам да го декорирам в свой стил? Всъщност има много начини да разкрасим вътрешните пространства дори и да са малки.Идеята е да се намерят правилните продукти, които отговарят на размера на къщата.

Малки къщи, как да ги декорирате?

На добре декорираните малки пространства няма за какво да завиждат и най-просторните къщи. Номерът е, че средите са в унисон една с друга и че прибягваме до специфични декоративни елементи; с други думи, ако искаме да декорираме малка стая, не трябва да я претоварваме, тъй като това насища околната среда и създава напрежение.

Една малка къща може да бъде декорирана по много начини. Пространството не трябва да бъде ограничение. Ние сами имаме възможност да избираме тези продукти, които в рамките на отворена дистрибуция изглеждат добре. В този смисъл се препоръчват мебели по поръчка или дори такива, които могат да играят решаваща роля в стаята.

От друга страна, важно е да правим визуални разделения В какво се състои този процес? Базира се на поставянето на определени мебели на определени позиции, които позволяват разделяне на стаите на отворени пространства.Това е начин да маркирате граници на определени части, нещо много интересно, ако искате да декорирате малки къщи по подреден и хармоничен начин.

Идеи да се възползвате от пространствата

В малка къща е важно да се възползвате от всяко пространство. Няма значение дали искаме да обзаведем мини всекидневна или искаме да декорираме отворено студио, важното е да знаем как да разположим правилно мебелите и да ги разпределим по последователен и функционален начин. В този случай можем да прибегнем до внушителни елементи като тухлена табла в спалнята или отделяне на кухнята с обикновено стъкло.

Идеята е, че можете да създадете персонализиран дизайн, който се адаптира към формата на къщата и, разбира се, да получите максимален комфорт. Винаги е добре да премахнете преградите и вратите, за да спечелите малко повече пространство. Това е начин за окисляване на средата и че могат да се поставят малко по-големи мебели. Във всеки случай има много начини, по които разполагаме, за да декорираме малки апартаменти без да се налага да зареждаме твърде много, както можете да видите, когато използвате максимално пространството в малките кухни.

Накратко, ако искате да имате по-точна представа относно начините за създаване на проекти, подходящи за малки къщи,ние ви показваме серия от много интересни идеи за постигане на фина среда и комфорт.

1

Интегриране на винтидж парчета

класическо огледало със златна рамка

Ключът в малък апартамент е да се уверите, че вашите мебели отговарят на наличното пространство. Нищо не прави една стая да изглежда по-малка от това да я напълните с малки мебели. Вместо да намалявате размера на всички части и да натъпчете колекция от компактни помощни масички, тесни дивани и малки аксесоари в тясно пространство, изберете едно парче, което наистина изпълва стаята и отговаря на нуждите.

По-големите парчета също не трябва да са до стената в малките стаи, а по-скоро действат, за да разделят пространството според предназначението им."В хола не мислете, че диванът трябва да е до стената. Отделянето му от стената ще създаде илюзията за пространство и ще направи стаята да изглежда по-голяма."

2

Уголемяване на пространства

цветът променя атмосферата и прави пространствата по-големи

Боядисването е умен начин да промените възприятието за пространство в една стая. По-светлите цветове правят пространството да изглежда по-голямо, докато по-тъмните цветове придърпват стената по-близо до вас, което прави стаята да изглежда по-малка.

Боядисването на малка стая, дори тавана, в еднакъв цвят замъглява нейните ръбове и граници, създавайки впечатление за пространство. Това е особено ефективно, ако дограмите, рамките на вратите и радиаторите също са боядисани.

3

Възползвайте се от всеки ъгъл

добре използвани ъгли в малки стаи

Малките пространства в къщата могат да бъдат пъзел. Оптимизирайте всички ъгли, дори и най-сложните, с малко изящество. За Джен и Мар, основатели на Interior Fox: „Изобретателността е от ключово значение, с обмислено съхранение и креативно мислене, ще бъдете изумени от това, което можете да постигнете дори в най-малките пространства. Измерете, за да създадете нещо наистина уникално, може би случайно място, шкаф за съхранение или бюро."

Тъй като дистанционната работа ще продължи да бъде норма в обозримо бъдеще, надстройте работното си място с тези страхотни идеи. Този пример използва максимално естествената светлина и създава илюзията за по-голямо пространство чрез използване на подходяща боя върху стенната ламперия и персонализираното бюро.

4

Премислени кухни

добре организирани малки кухни

Кухните винаги се нуждаят от добър подход към съхранението, но помислете за освобождаване на стената на нивото на очите и до тавана, защото това ще удвои пространството. Използвайте рафт abitos с декоративни предмети и добавете стил. Вместо горни шкафове, опитайте разтегателни модули за по-компактна кухня. Добра идея е да инсталирате индукционен котлон с вграден изпускателен вентилатор, това е интелигентен начин да отворите пространството.

5

Украсете вертикално

малка спалня много добре използвана

"Един от най-често срещаните трикове, за да направите една стая да изглежда по-голяма, е да използвате вертикално пространство, за да създадете илюзията за височина", казва Хелън Пет, посланик на дизайна за Arteriors London.„Когато е възможно в цялата къща, използването на огледала за отразяване на светлина ще направи стаите да изглеждат по-големи, отколкото са, особено ако заемат цяла стена.“

Ботаническите мотиви привличат вниманието, така че този висящ плат е много умен начин да подчертаете силуета на леглото. Друг добър трик за интериорен дизайн е да "изберете високи лампи за рамкиране на мебелите, или върху симетрични нощни шкафчета, или върху масичка с акцент до всяка ключова мебел в стаята. Това не само ще привлече вниманието към височината на вашите лампи, но което също ще подчертае всякаква вертикалност в стаята."

6

Отворена кухня с бар

отворена кухня с дървен барплот и столове

Отворените кухни са добър вариант за дома.Те предлагат прозрачност и модерност, тъй като това е много американска концепция, която освен това позволява да се създаде по-голяма амплитуда и дълбочина. Барът е сензационен за ядене, закуска или работа. Освен това имаме още една част с плота, която идеално пасва на бара.

7

Дневна и спалня

мобилна мини къща leola с всекидневна в стил рустик

Нещо, което е необичайно, е да споделяте тази всекидневна със спалнята. Стълбата позволява достъп до пространство, където може да се постави легло за спане; от друга страна има малка стая с диван, фотьойли и телевизор, за да си прекарате добре. Така се постига абсолютно адаптиране към наличното пространство.

8

Малък остров

стая, под, интериорен дизайн, настилка, основен уред, домакински уред, кухня, таван, кухненски уред, плот,

Фактът, че имате малък остров в кухнята, не отнема място, а точно обратното. Печели с функционалност и елегантност. В този пример кухнята е малка, но се вписва много добре в къщата. Обзавеждането е основно и островът изобщо не пречи; всъщност обединява кухнята с коридора, така че да няма разделение между тях.

9

Пълна доставка

кухня и трапезария, интегрирани в скандинавския дизайн, хол с диван с шезлонг и дървени маси за гнездо

Има възможност да интегрираме до две пространства в една стая. Това може да се види в този пример, където кухнята и трапезарията се събират, за да конфигурират едно много пълно пространство. Основните мебели са използвани за изпълнение на функция и, от друга страна, позволява удобно преминаване. Най-впечатляващото е диванът с шезлонг.

10

Дневна в скандинавски стил

скандинавски дизайн хол в неутрални тонове

Дизайнерските мебели се вписват перфектно в тази стая. основни и елементарни форми са използвани дори за постигане на пространственост и транзитни зони. В този случай не е необходимо да усложнявате живота си с прекалено много декорации. Използвани са определени специфични елементи и накрая е постигнат фин и изискан дизайн.

11

Пространства без прегради

как да декорирате малки къщи

Дневна, кухня и малка трапезария, прикрепени към централен остров, споделят общата част. Чрез премахване на прекомерното разделяне, светлината се разпределя във всички стаи,, въпреки че в същото време всяка запазва своята независимост.

12

Маса за закуска в кухнята

Мебели, Бюро, Стая, Маса, Тюркоаз, Интериорен дизайн, Рафт, Стена, Дом, Компютърно бюро,

Това, което на пръв поглед може да изглежда като спомагателен модел, при разгъване на страничните крила отстъпва място на маса за закуска за двама.Конвертируемите мебели крият интересни помощни средства, които правят пространството изгодно. Конзола, която се трансформира в маса за хранене, диван, който се превръща в легло или масичка за кафе, която с едно движение се издига на конвенционална височина, за да работи върху нея. Тази част се продава в онлайн магазина www.car-moebel.de

13

Скандинавски стил

Студио в скандинавски стил с всекидневна, декорирана в бели и сини тонове

Модерни са етюдите, при които трапезарията е свързана с всекидневната. Произвежда се директен диалог и по този начин се постига по-голяма пространственост. Използваните мебели са базови и елементарни, с изчистени линии и без да затрудняват пространството. Тези типове дизайни търсят функционалност и се превръщат в добър вариант за двойки или за сам човек.

14

Отделете кухнята със стъкло

Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Лилаво, Дневна, Виолетово, Имот, Сграда, Люляк, Етаж,

Фиксиран панел до тавана в този материал отделя кухнята от всекидневната, без да възпрепятства светлината или пространственото възприятие. Той също така успява да удвои размера на стаята, изключителна характеристика на стъклените мебели: те украсяват без насищане.

15

Разтегателни или сгъваеми трапезни маси

Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Всекидневна, Розово, Маса, Стена, Лилаво, Завеса, Под,

Първите крият анекс вътре, който пасва в центъра на масата и удължава нейната дължина. Последните разполагат с отварящи се крила от двете страни, което намалява с една трета размера, когато е разгънато. Когато средите следват една след друга, един от безпогрешните ресурси за разграничаване е прибягването до килими. От Лора Ашли: Маса Брамли (€1650); Roses Cassis килими (€380) и Hoxton Lino (€215); Кленов абажур ($99) и столове Magdalene, тапицирани в светлосив D alton ($535 всеки).

16

Планирайте добре оформлението на вашата кухня

малка кухня

Блоковата подредба в мини кухните е успешна. Липсата на високи мебели осигурява лекота. Въпреки това, за да направите пространството изгодно, има няколко много повтарящи се възможности: изберете рафтове, решетки и куки за организиране на видими кухненски предмети или инсталирайте модули с фронтове в меки цветове.Погледнете тази среда, декорирана с мебели от Ikea. В допълнение към работния кът, с високи мебели само на един фронт, е създадена трапезария със сгъваема маса.

17

Изберете мебели по поръчка

малък апартамент с отворена кухня

Мебелите по поръчка ви помагат да спестите място. Ако нямате метри, за да създадете кът за хранене, изберете конвертируема конзола. Поискайте персонализиран проект, като този, който беше изпълнен в тази къща, който се адаптира към нуждите и мерките. Тук конзолен бар ограничава кухнята и служи като трапезария, много функционална. Отгоре рафтът допълва композицията и осигурява допълнително място за съхранение. Когато се сблъскате с реформа, анализирайте възможностите, докато намерите решението, което прави сантиметрите печеливши.

18

Рафтове за разделяне на всекидневна и трапезария

Стая, Трапезария, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Маса, Таван, Сграда, Къща, Дом,

Отворената библиотека е идеалният вариант за свързване на две стаи, без да пречи на визуалната комуникация на пространствата,за разделяне на две среди, каквито и да са те. Височината на елемента ще ви даде повече или по-малко уединение. Библиотека, маса и столове от Ikea.

19

Кухни, отворени към хола

Интериорен дизайн, Стая, Дърво, Под, Подови настилки, Дом, Интериорен дизайн, Таван, Осветително тяло, Мебели,

Когато няма разделителни стени, от съществено значение е да се обърне специално внимание на работната зона, така че да се интегрира в декорацията. Поддържането на хармония благоприятства непрекъснатостта между пространствата, нещо много интересно в отворена кухня. Въпреки това, за да се отбележи разликата между средите, тя е изиграна със специални покрития на пода и на стената с хидравлика в топли тонове и селски камък, съответно. Предложението на интериорния дизайнер: обрамчете кухненската част с окачен таван, боядисан в ефектен червен цвят. Мебелите идват от магазин Hogar Dalí.

20

Визуални разделения

Мебели, Всекидневна, Стая, Завеса, Интериорен дизайн, Розово, Диван, Имот, Стена, Обработка на прозорци,

Когато няколко среди съжителстват на една и съща равнина, успешен ресурс е да се създадат визуални граници, които осигуряват известна интимност, когато зоната го изисква; както в случай на спалня. Използвайте паравани, завеси или рафт. Това решение е от Ikea: всекидневната и спалнята споделят пространство.

21

Идеи да се възползвате от залата

Стая, Рафт, Интериорен дизайн, Мебели, Имот, Къща, Стена, Сграда, Таван, Дом,

Проектите по поръчка успяват да вместят решения, които изглеждат невъзможни. Залите са едно от пространствата, които се жертват най-много; но е възможно да се възползвате от входове и коридори. Изострете изобретателността си: кът, шкаф, колона… Адаптирайте композиция, която решава пристигането ви у дома.Разгледайте тази изработена по поръчка мебел, която включва стойка за чадър, две рафтове за обувки и няколко рафта. Кукички за чанти допълват композицията.

22

Таблата за спестяване на място

началник работа

Гипсова табла с малко фон се интегрира в спалнята чрез боядисване по същия начин като стената. Освен това дава възможност за създаване на ниша като нощно шкафче и действа като импровизиран рафт. Благодарение на това решение имаше свободно място за поставяне на скрин, също бял.

23

Решения за печелене на пространство в спалнята

младежка спалня за момче

Можете да се възползвате максимално от малка спалня.Това може да се провери в този случай, тъй като е необходимо да се отстъпят измервателните уреди на работната зона, жертването на маса не е драма. Тук леглото е преместено до прозореца и таблата играе ролята на рафт за поставяне на няколко лампи и книгата за четене. Спечелените сантиметри се заемат от вградена библиотека, която се превръща в бюро с изтеглящ се рафт. Цялата дограма беше лакирана в същия цвят като стените, така че да е напълно интегрирана в декорацията. На земята, синтетични влакна.

24

Идеи за диференциране на среди

Мебели, Стая, Всекидневна, Интериорен дизайн, Имот, Сграда, Стена, Маса, Под, Спалня,

Вижте този проект, в който базова единица тип комод маркира разделението между всекидневната и спалнята. Още един трик? Цветовете също отличават всяко пространство: тъмно дърво в спалнята и много светли тонове в хола. Приложете го на практика.

25

Изтриване на врати

Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Имот, Спалня, Легло, Скрин, Стена, Сграда, Маса,

Въпреки че част от неприкосновеността на личния живот е пожертвана, в малки среди вратите заемат място. Вариантът е да замените съществените (като този, който прави банята независима от останалата част от къщата) с плъзгащи се модели. Използвайте също подвижните панели, за да отваряте или затваряте пространство по желание; например, ако искате да имате повече уединение, когато идват гости или ги отваряте, ако сте сами. Тук е използван скрин за оптимизиране на метри.

Популярна тема