Къща в стил лофт с тухлени стени, високи тавани и съкровище: озеленен вътрешен двор

Къща в стил лофт с тухлени стени, високи тавани и съкровище: озеленен вътрешен двор
Къща в стил лофт с тухлени стени, високи тавани и съкровище: озеленен вътрешен двор
Anonim

Възможността да се насладите на оазис на спокойствието в центъра на града е една от атракциите на този дом в Барселона Неговата зелена вътрешна градина, разделен на две идеално дефинирани зони, облива интериора с естествена светлина, както и е прекрасен генератор на свежест през топлите месеци. Това решение е разработено от професионалисти от архитектурното студио Miriam Castells Studio, отговорно за проекта за обновяване на къщата.

Проектиране на ново разпределение и обновяване на инсталации и покрития бяха във фокуса на работата. Тъй като това е приземен етаж, беше необходимо да се намерят решения за подобряване на входа на естествена светлина С остъклено заграждение, което свързва градината с хола и кухнята, беше възможно да се увеличи визуалната дълбочина и усещането за простор. Големи прозорци бяха поставени и в главната спалня и бяха създадени отвори в коридора, най-малко предпочитаната зона на светлина. Говорейки за покритията, съществуващата хидравлична мозайка е възстановена в общите части и е поставена чамова настилка в спалните. Този материал, който осигурява топлина, присъства и в шкафове, рафтове и част от кухненското обзавеждане. Баните и пералното помещение бяха облицовани с правоъгълна керамика, а подовете с атрактивна шестоъгълна мозайка Студиото на Мириам Кастелс също планира осветителните точки, за да постигне топло и индиректно изкуствено осветление.Тя е решена чрез фокусни точки и различни видове лампи, които осигуряват по-голямо светлинно богатство на пространствата. Що се отнася до декорацията, повечето от мебелите и лампите са ретро парчета, извлечени от семейни складове.

Сред дизайните на студиото се откроява масата за хранене, направена от мрамор Blanco Macael, извлечен от стара кухня от 1930 г. Растителността е една от силните страни на този проект и константа, която се повтаря във всеки от външните изходи на къщата. Беше създаден зелен маршрут, който свързва патио на входа, на нивото на улицата, с вътрешната градина, минавайки през вътрешния двор от светлини, също с множество растения.

Ето как са използвани вътрешните дворове:

- Къщата разполага с вътрешна градина и два двора; в първия, със стъклени врати, които комуникират с хола и кухнята, бяха създадени две разграничени зони: една за живеене, с дървен под, и друга за почивка, на трева.

- Входният двор комуникира с основната спалня; за да стане независим, е построена зелена стена.

- Вътрешен двор от светлини свързва другите две спални и съответните им бани. Зеленината придава на къщата свеж и приятен вид.

Голям стъклен корпус

Имот, Мебели, Интериорен дизайн, Стая, Дом, Къща, Вътрешен двор, Недвижими имоти, Двор, Заден двор,

Голям стъклен корпус прави възможна комуникация отвътре и отвън.

Благодарение на него дневната и трапезарията се простират в симпатична ябълкова градина.

В градината, диван от колекцията Nido на Хавиер Пастор за Expormim. Подовата лампа е моделът Arquímedes, проектиран от Gemma Bernal и Ramón Isern за Tramo. Бамбуков пуф, от Теодора.

Свежо и уютно пространство

модерна къща с красив вътрешен двор градина

Създайте градски оазис, в който не липсват растения: малки храсти, различни по форма и големина саксии, морава… Ако успеете да пренесете частица природа в дома си, ще се сдобиете със завидна свежа и уютно пространство, от което няма да искате да напуснете.

Маса с желязна конструкция и мраморен плот

Стая, Бяло, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Сграда, Дом, Маса, Всекидневна, Къща,

Следвайки най-новите тенденции, масата за хранене беше придружена от модерни дизайнерски столове, изработени от различни материали и покрития.Маса с желязна конструкция и мраморен плот Blanco Macael, дизайн на Miriam Castells Studio. Дървени столове: вдясно Джил от Алфредо Хаберли и вляво Стандарт от Жан Пруве. И двете, редактирани от Vitra. Отсреща, моделът Belloch, от Lagranja за Santa & Cole, и от алуминий, военноморски дизайн, от Emeco.

Открити тухлени стени

Къща в Барселона с градина

Откритите тухлени стени и хидравличната мозайка пресъздават естетиката на модернистичните къщи в Барселона. Комбинацията от различни дизайни на плочки, освен че е много декоративна, помага за визуално разграничаване на средата.

Картина в голям формат

Стая, Интериорен дизайн, Имот, Червен, Всекидневна, Мебели, Етаж, Къща, Жълто, Маса,

За да се намали усещането за студ, което предават прекалено високите тавани, на стената на дивана е поставена широкоформатна картина. Освен това в стаята бяха разпределени различни точкови светлини. Поставете диван, от Джаспър Морисън за Vitra. Помощни маси от черен растителен влакна, на Теодора. Обикновените възглавници са от Materia, а щампата е от фирмата Nordicthink.

Съвременни мебели

Стая, Имот, Интериорен дизайн, Сграда, Мебели, Къща, Дом, Жълто, Маса, Недвижими имоти,

Дневната показва визуалното богатство, постигнато чрез смесване на емблематични предмети със съвременни мебели и оригинални творения от студиото на Miriam Castells. Всичко комбинирано с

максималната естественост.

Паралелно разпространение

Стая, Плот, Мебели, Имот, Кухня, Интериорен дизайн, Етаж, Мивка, Сграда, Къща,

В кухнята се редуват мебели в две различни покрития, за да се определят зоните: почти бял тон на стената, която групира зоните за готвене и мивка, и борова дървесина на противоположната, предназначена за съхранение. Малка стая, прикрепена към кухнята, се използва като перално помещение.

Зона за съхранение

Бяло, Стая, Плот, Кухня, Зелено, Рафт, Имот, Мебели, Интериорен дизайн, Шкафове,

Пред кухненския работен кът е проектирано голямо складово помещение от пода до тавана, в което се помещават и електроуредите. Само един отвор, покрит с бели плочки с два рафта, нарушава непрекъснатостта на дървото и допринася за олекотяване на пространството. Уреди от Miele. Тостер, от Cuisinart.

Дървен скрин, боядисан в жълто

Стая, Жълто, Мебели, Интериорен дизайн, Стена, Продукт, Детска стая, Дневна, Рафт, Спалня,

В декорацията на бебешката стая са избегнати клишетата и е избрана много лична естетика, с регенерирани мебели, като боядисания в жълто дървен скрин и плетено кресло, и актуални дизайни, като дървеното креватче. Модел Rhea, от Oeuf.

Шведски скрин

Етаж, Стая, Имот, Подови настилки, Интериорен дизайн, Плочки, Къща, Сграда, Дървен паркет, Хол,

В залата бяха поставени малко, но добре подбрани предмети: шведски скрин от 50-те години на миналия век и няколко богато украсени закачалки с дървени топки в

живи цветове. Скрин от тиково дърво, закупен от Noak Room. Закачалки за дрехи: отгоре, моделът Hang it all, от Charles & Ray Eames за Vitra, и отдолу, модел House Doctor.

Индустриални въздушни елементи

Спалня, Мебели, Стая, Легло, Имот, Скрин, Чаршаф, Интериорен дизайн, Рамка за легло, Под,

Откритият метален канал за климатизация добавя индустриален щрих към декора.

Под на платформата

Спалня, Мебели, Легло, Стая, Чаршаф, Рамка за легло, Интериорен дизайн, Под, Спално бельо, Дървени подове,

Дървеният под и белите стени представляват перфектен неутрален фон за дървените мебели с различни покрития и произход.

Спалня

Спалня, Стая, Снимка, Мебели, Легло, Интериорен дизайн, Чаршаф, Жълто, Стена, Завеса,

В главната спалня, която се отваря към входния двор, същата цветова палитра е използвана върху стените, завесите и спалното бельо за създаване

балансирана среда. Пердета от Икеа. Спално бельо от Mikmax и Teixidors.

Бели плочки

Стая, Плочка, Мебели, Интериорен дизайн, Стена, Имот, Под, Жълто, Маса, Сграда,

За визуално намаляване на височината на таваните, стените бяха покрити с фриз от бели плочки. Зоната на мивката е решена с конзолен плот, върху който е поставена ефектна мраморна мивка Blanco Macael. Недостигът на места за съхранение беше решен с дървен рафт и метални кошници.

Сладки картонени трофеи

Рафт, рафтове, мебели, стая, дърво, таван,

Вашето лично отношение. Внесете нотка стил и оригиналност в украсата на къщата си с нестандартни декорации. Какво ще кажете да поставите няколко сладки картонени трофея на рафта? Декорирането с животни е тенденция.

Детски мобилен телефон

Продукт, Плюшена играчка, Стая, Бебешки играчки, Плюшен, Бебешки мобилен, Мебели, Интериорен дизайн, Играчка, Текстил,

Подробности за детето. Освен плюшени играчки, мобилното е един от елементите, които ще поставите на бебешкото легло. Потърсете много атрактивен, впечатляващ дизайн с весели цветове; не е нужно да сте много разбираеми в технологиите.

Огледало в цял ръст

Спалня, Легло, Мебели, Стая, Чаршаф, Интериорен дизайн, Спално бельо, Имот, Рамка за легло, Завеса,

Вземете специални части, за да завършите декорацията на вашата спалня! В този случай огледало в цял ръст и манекен от плат се възползваха от пространството, оставено между двете стъклени врати.

Мебели по поръчка

Жълто, Стена, Маса, Стая, Мебели, Лампа, Осветително тяло, Интериорен дизайн, Къща, Тухла,

За мащабиране. Ако имате малки деца, отделете ъгъл в стаята, за да могат да играят до вас и да се научат да споделят със семейството. Украсете го

с мебели по мярка на детето.

Фокални светлинни точки

Рафт, Рафтове, Стая, Мебели, Дърво, Снек, Интериорен дизайн, Храна,

Вземете под внимание тази идея: в кухнята инсталирайте фокусни точки, за да завършите общото и околното осветление. По този начин намирането на неща a

обикновеният изглед ще бъде много по-лесен.

План на къщата

План на етажа, план, парцел, чертеж, къща, произведение на изкуството,

План на къщата

Популярна тема