Как да почистите бели стени, без да се налага да боядисвате

Как да почистите бели стени, без да се налага да боядисвате
Как да почистите бели стени, без да се налага да боядисвате
Anonim

Може би можете да идентифицирате тези предшестващи обстоятелства: къща под наем, предстоящо раждане на бебе или ремонт на стая по някаква причина, поради която лифтинг на лицето е необходими наемодател, който не го прави искате да боядисате стаята на бъдещия мъник. Като се има предвид това, дилемата е обслужена. Насъщен хляб, с който, за съжаление, много наематели живеят поради отказа на хазяите си да улеснят нещата. Изборът на домашно приготвени решения като това, за което ви разказваме по-долу, помага за решаването на проблема с оставянето на стаята като нова, без да се налага да минавате през бояджия… и да обсъждате с наемодателя.

В този случай стените трябва да са гладки и бели (въздържайте се от бежово, сиво или gotelé).Този трик може да премахне не само петна от залепена двустранна лента или драскотини, но и остатъци от боя или молив. Най-доброто? Малката икономическа инвестиция.

Всичко, от което се нуждаете, е замазка за запълване на дупки, контейнер и гъба. И разбира се, звездните съставки: вода, сапун за миене на съдове, бял оцет и сода за хляб.

Първото нещо, което трябва да направите, е отстранете всички следи от двустранно лепило, което сте използвали за окачване на картини и други декоративни елементи. За да направим това, прибягваме до простия трик със сушилнята: първо размекнете останалото лепило с топлина и след това го отстранете с шпатула. Не се притеснявайте за останалото петно.

Ако стените също имат дупки: запълнете дупките, които остават след поставяне на дюбели и пирони в цялата стая. Ще оставите стените напълно готови, за да започнете работата по почистване.

Бяло, линия, дърво, стая, черно-бяло, изкуство,

За почистване на стените от следи от боя, петна и рисунки пригответе разтвор от гореща вода със сапун за миене на съдове, бял оцет и чаена лъжичка сода за хляб в леген за избелване. Имайте под ръка нова търкалка (двустранна, за да търкате най-трудните петна и да премахнете остатъците с другата), балет (за сушене) и няколко ръкавици.

Започнете да търкате стената с грапавата част на търкалката с кръгови движения, докато петното изчезне. След това, с най-меката част, с вертикални движения, отгоре надолу, за да премахнете остатъците, с чиста вода. Ако е много мокро, прекарайте балета отгоре. Но най-добре е да го оставите да изсъхне на въздух.

Повторете тази операция на всяка от стените и проветрете добре стаята след това. Ще напуснете стаята като нова.

Популярна тема