12 идеи за поставяне на растения у дома и те да изглеждат добре

12 идеи за поставяне на растения у дома и те да изглеждат добре
12 идеи за поставяне на растения у дома и те да изглеждат добре
Anonim

Декорацията на дома също се основава на правилното подреждане на растенията. Обикновено ги поставяме на места, където има повече светлина и където са по-видими, но трябва да вземем предвид и някои естетически аспекти, които ни помагат да придадем по-изтънчен щрих на интериора.

Ако искате да разрешите съмненията си и да намерите декоративни решения, ние ви представяме 12 идеи за поставяне на растения у дома и да ги направите да изглеждат добре.

Създавайте красиви дизайни с растения

Вдъхновението не идва само; Поради тази причина се погубихме малко в Pinterest и избрахме идеите, които най-много ни допаднаха за оформяне на зелени кътове у дома. Композиции със стайни растения за украса на стена или маса. Целта е да успеем да направим красив дизайн в стаи като хола, кухнята или банята.

На първо място, важно е да знаем какви растения имаме и кои можем да включим. Разнообразието е много широко, без да забравяме, че имиджът на контейнерите също влияе; следователно можем да разчитаме на големи и красиви саксии или малки саксии за тези видове, които могат да бъдат поставени на перваза на прозореца.

Основната цел е да можете да създавате весели композиции. Всичко е въпрос на създаване на комбинации от растения или подреждането им по такъв начин, че да се постигне любопитен образ за стая, поради което е важно да избираме стайните растения, които харесваме най-много.

Как да поставите растения у дома?

Когато става въпрос за аранжиране на растенията, е необходимо да си поставите ясни цели. От една страна е удобно да се оцени възможността за използване на малки таблици за поставяне на тези малки видове: кактуси, сукуленти и др. От друга страна, рафтовете винаги са били идеалните повърхности за поставяне на растения у дома, така че те остават видими и високи.

Друга възможност е да използваме сладки висящи саксии с растения като бръшлян или панделка. Това е начин за създаване на спокойни дизайни за оживяване на интериора и които също могат да бъдат декорирани във височина.

Разбира се, винаги има възможност да направите вертикална градина. Трябва да посветите само една стена, за да поставите растенията и да направите тази повърхност много по-интересно пространство. Това може да се работи както на закрито, така и на открито; дори изглежда страхотно на верандата или палубата.

Свежа нотка за дома

Растенията са необходими за ежедневието. Те ни помагат да освежим околната среда, осигуряват приятни аромати и придават на интериора естествен цвят; По този начин можем да считаме, че като цяло те са от съществено значение за постигането на красиви дизайни и фини среди, като растенията Фън Шуй, за да предават мир.

Ако искате да получите някои идеи и разрешите всякакви съмнения, които може да имате, тези решения, които представяме по-долу, са наистина интересни за декориране с растения.

1

Кактус в мини саксии

кактуси в саксии

Кактус в мини саксии. За украса на плот или скрин,тези видове растения са малки и се адаптират перфектно към всяка повърхност; в допълнение, те имат различни аспекти за създаване на любопитни композиции.

2

Висящ на стената

дизайнерски саксии на стената

Свежа идея за декориране на стена. Тези саксии ни позволяват да окачим растенията и да направим друг вид алтернативна декорация на това, което обикновено познаваме. Освен това те ви помагат да поддържате перфектни растения.

3

Различни декорирани контейнери

розов поднос със саксии и растения

Саксии с различни мотиви, групирани на поднос и на различни височини. По този начин комплектът може да бъде подреден в помещения като кухнята или спалнята, за да имате, като това, фино зелено докосване.

4

На табуретка или странична маса

глинени саксии с кактуси

В глинени съдове с различни размери върху дървено столче или странична масичка. За украса на ъгъл, този дизайн е идеален.

5

Кошници от влакна

растения във влакнести кошници

Ако искаме да украсим терасата или верандата, тези ароматни растения са чудесни за придаване на повече провинциална атмосфера на екстериора на дома.

6

Поставяне на ъгъл

монстера вкусно растение

За да не останат определени ъгли непривлекателни, е важно да имате красиви растения като монстерата. Големите му листа правят ъгъла да придобие по-голяма видимост.

7

На мини дървени рафтове

сукулентни растения в саксии на рафтове на стената

Тези рафтове могат да се използват за поставяне на малки растения като сукуленти. По този начин стената не е гола и предлагаме по-внимателен образ в дома.

8

Направи си сам контейнери

направи си сам висящи кашпи

С пластмасови бутилки, нарязани и окачени пред прозореца. Един различен начин за декориране, докато извършвате екологична акция: рециклиране.

9

Смесени размери

саксийни кактуси

Кактусите са перфектните съюзници за интериора. Те се адаптират идеално към всяка повърхност или мебел и също допринасят положително за създаването на изтънчен дизайн. Те са поставени последователно, като че ли са малки трофеи.

10

Висящи растения

висящи растения, засадени в макраме

Когато декорирате интериор, можете да прибягвате до растения, висящи от тавана, които енергизират образа на интериора. Друг начин за разкрасяване на стаи като хола или кухнята.

11

Големи растения

големи стайни растения в хола

За да украсите някои части от къщата, нищо по-добро от големи стайни растения, които помагат да се създаде настроение и да се получи известност заедно с останалата част от мебелите.

12

Вертикална градина

вертикална градина

Вертикалната градина е добро решение за екстериора на къщата. На веранда или тераса може да изглежда страхотно; Дори създава по-натуралистично и диво усещане.

Популярна тема