Етаж в пълен цвят

Етаж в пълен цвят
Етаж в пълен цвят
Anonim

Когато на архитект Амая Перес Гандариас беше възложено да преобрази този дом в Мадрид, тя веднага разбра, че трябва да го актуализира. Беше много порутен и стар апартамент, както и прекалено разделен: малки стаи, в които липсваше естествена светлина. Собствениците искаха комфортен дом, с широки и удобни пространства, в които светлината да тече безпрепятствено. С тази предпоставка Amaya събори преградите и реорганизира 100 m2 в по-прозраченЗалата премина

от малко и лошо разпределено помещение се превръща в голямо пространство, организирано в различни среди. В допълнение към уютната всекидневна зона, съставена от два срещу дивани - единият от които с шезлонг, е създаден кът за четене или почивка до беседката и друг за работа. Дневната, която е най-близо до кухнята, беше запазена за трапезарията.

Решенията за постигане на по-светли стаи бяха друга от ключовите точки на реформата. Между кухнята и трапезарията е издигната остъклена конструкция, която пропуска светлината от хола. В допълнение, банята е интегрирана в основната спалня, за да се насладите на светло и много удобно пространство, с плюс оригиналност. За да се запази уединението и интимността, отворът беше придружен от ниска стена на половин височина и преграда с половин дължина, които действат като място за съхранение и мивка. В допълнение към елиминирането на преградите и преразпределянето на пространствата, студиото на Amaya Pérez Gandarias беше правилно с новите покрития: дърво на пода в цялата къща и бяла бояпо стените, които се редуваха с фронтове на тапет в двете спални.Фон, с който беше възможно да се подобрят както мебелите от различни стилове, така и тъканите и тапицериите с наситени цветове.

Ключове за създаване на люк за сервиране:

- Това е идея, която заслужава малко работа, защото освен че постига впечатляващи резултати, тя позволява на светлината да преминава през нея и улеснява комуникацията между кухнята и трапезарията.

- Предлага няколко декоративни възможности: оставете отвора отворен, затворете го със стъкло или щори и инсталирайте плъзгащ се прозорец, прозорец или гилотина.

- Най-практичните системи за отваряне са плъзгащите и гилотинните, тъй като те не намаляват повърхността в случай, че искате да поставите издаден плот под люка за сервиране.

Диван с шезлонг

цветен под

С комбинацията от възглавници с различни шарки (изчистени и геометрични мотиви) и в различни размери беше възможно диванът с основен шезлонг да се превърне в цветен и уютен кът.Диван от El Patio de Marta. Обикновените възглавници са от фирмата Maison de Vacances, а щампованите са от Tailak, откъдето идва и килимът. На стената, снимка на Константин Бранкузи, в Ел Очо. Висяща лампа, Naluz. Дървена къща, от Guille García-Hoz.

Тапициран диван в зелено и ягоди

Всекидневна, Мебели, Стая, Зелено, Интериорен дизайн, Тюркоаз, Диван, Червено, Розово, Имот,

Диван от класическа линия с актуална тапицерия маркира преминаването от всекидневната към кътовете за четене и работа. За да се направи декорацията по-динамична, вместо една масичка за кафе беше решено да се постави композиция от спомагателни модели с различна височина. Диван тапициран в зелено и ягода от La Tapicera. Възглавници, от Maison de Vacances. Всички маси са от Zara Home, с изключение на тази с три крака, от El Ocho.

Подова лампа

Всекидневна, Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Имот, Жълто, Етаж, Диван, Розово, Дом,

В хола беше създадена привлекателна атмосфера

и пълен с живот благодарение на комбинацията от бял фон с тапицерия и аксесоари в ярки цветове. Сиви, зелени и ягодови тонове бяха комбинирани с класически мебели и модерни елементи, за да се постигне уникална и много лична декорация. Подова лампа

Zigzag Jielde, от Naluz.

Декоративна пеперуда

Син, Тюркоаз, Маса, Аква, Мебели, Стая, Всекидневна, Розов, Интериорен дизайн, Холна маса,

Декорирането с животински фигури е тенденция в декорирането. Присъединете се към тази тенденция с малки и деликатни декорации, идеални за масичката за кафе. Пеперуда, за продажба в Zara Home.

Подова лампа с шарени абажури

Стая, Розово, Всекидневна, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Завеса, Дом, Маса, Спалня,

В гледката на всекидневната е монтирана удобна пейка за моменти на четене и почивка. Околната среда беше завършена с маса на пиедестал и бял патиниран железен стол. Подова лампа с шарен абажур от La Tapicera. Възглавници и килим, от Tailak.

Бюро и стол

Мебели, Стая, Маса, Интериорен дизайн, Тюркоаз, Рафт, Бюро, Дом, Стол, Хол,

Ъгъл от всекидневната беше запазен за учебна маса и стол. Бюрото се състои от две дървени стълби, които собственикът на къщата спаси от улицата и боядисани в бяло, и плот, изработен по поръчка. Лампа и стол Tolix, от Naluz.

Таванна лампа

Мебели, Стая, Бяло, Интериорен дизайн, Трапезария, Розово, Имот, Маса, Етаж, Дом,

Трапезарията се намираше след хола, до коридора към спалните. Изпъква заграждението, изработено по мярка, което прави това пространство независимо от кухнята и замества традиционната преграда. Лампа за таван Naluz.Стол с дървена ламелна облегалка от Olofane. Покривка за маса от Le Jacquard Français. Аксесоарите са от El Ocho и Point à la Ligne.

Заедно, но разделени

Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Имот, Розово, Таван, Червено, Дом, Маса, Всекидневна,

Възползвайте се от архитектурните особености на къщата си, като главни колони и стълбове, за да дефинирате визуално среди, които споделят едно и също пространство. Ресурс за придобиване на светлина и простор.

Рисувани дървени мебели

Мебели, Продукт, Етаж, Стая, Розово, Интериорен дизайн, Подови настилки, Материални свойства, Кухня, Рафт,

Кухнята комуникира с трапезарията чрез голям прозорец. За да бъде интегриран в декорацията, са избрани дървени профили в същия цвят и покритие като останалата част от дограмата и прозрачно стъкло.

Мебели от бяло боядисано дърво, изработени по мярка от студио Amaya Pérez Gandarias. Килим, от Тайлак. Настолна лампа Olofane. Аксесоари от Maison de Vancances и Gien.

Шкаф за мивка с огледало

Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Розово, Спалня, Имот, Завеса, Легло, Стена, Сграда,

За да маркира границите между двете стаи, студиото на Amaya Pérez измисли ниска стена на половин височина и дървена преграда, която от лицето на четвъртата баня действа като гардероб и шкаф за мивка с включено огледало.Тапет, от Usera Usera. Кувертюра, Текстура. Оранжево одеяло, от Zara Home. Възглавница с волани, от Maison de Vacances.

Тапет

Розово, Мебели, Стая, Спалня, Завеса, Интериорен дизайн, Червено, Легло, Имот, Чаршаф,

В детската спалня координираните щампи в розово и бяло придават на стаята женствена нотка. До прозореца е създаден работен кът със син стол, който се чупи

цветов баланс. Тапет, от Usera Usera. Спално бельо, от Zara Home. Завеси и бюро от Ikea. Стол Tolix, от Naluz. Килим, от Tailak.

Свещ във формата на гном

Розово, Продукт, Мебели, Стая, Спалня, Интериорен дизайн, Тапети, Нощно шкафче, Стена, Легло,

Присъединете се към тенденцията „Направи си сам“. Ако имате старо нощно шкафче и искате да го възстановите, с нови копчета и пластмасова боя ще изглежда като друго. Лампа, от Naluz. Свещ във формата на гном, от фирмата Point à la Ligne.

Стени на половин височина

Розово, Стая, Мебели, Спалня, Интериорен дизайн, Завеса, Стена, Маса, Тапет, Текстил,

Интегрирането на банята в спалнята е практично решение с много стил. Стените с половин височина, промените в нивата или мебелите ще направят обединението на двете среди функционално и визуално по-привлекателно.

Обувки на точки

Розово, Обувки, Дизайн, Полка точки, Модел, Обувка, Маса, Парти, Парти услуга,

Търсите аксесоари, които са необикновени? Има толкова красиви и стилни обувки, че ще работят перфектно и като декоративни елементи. Обувки на точки, от Kokoro Soft Shoes.

Вана с крачета

романтична баня с вана с крачета

В банята е пресъздадена ретро декорация чрез различни елементи: мрамор, вана с крачета, балдахин, кранове, вдъхновени от дизайни от миналото, и аплици.

Апликации, от Olofane.

Кърпи

Розово, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Жълто, Маса, Дом, Текстил, Цвете, Растение,

Погрижете се и за детайлите в банята. Флорални аранжировки, тонирани кърпи и деликатни стъклени буркани със соли, кремове или масла ще бъдат достатъчни, за да добавят нотка стил към тази стая. Кърпи от Point à la Ligne.

План на къщата

Етажен план, чертеж, план, произведения на изкуството,

План на къщата

Популярна тема