10 ключа, за да върнете Бавното движение у дома

10 ключа, за да върнете Бавното движение у дома
10 ключа, за да върнете Бавното движение у дома
Anonim

Забавете се, не бързайте, свържете се с хората и с това, което правим във всеки един момент… Това проповядва Бавното движение или Бавното движение, жизненоважна философия, която всеки ден печели повече последователи по целия свят. Това културно течение иска да насърчи по-спокоен живот и да се съсредоточим върху онези дейности, които търсят личностно развитие, с цел по-здравословен и пълноценен живот. Днес от нас се иска да работим повече, да пътуваме повече, да запълним дневния си ред с дейности, които да вършим, да ходим до магазини и ресторанти, сега отворени седем дни в седмицата в много случаи, но тази скорост означава, че много пъти не ни позволяват се наслаждават на тези дейности и че даваме приоритет повече на количеството дейности, които извършваме, отколкото на качеството им.l Бавното движение не изисква да спрем да правим неща, а да правим тези, които ще допринесат най-много за нас и преди всичко, когато ги изпълняваме, да присъстваме, да сме наясно с всичко че допринасят за нас

Има различни клонове на това движение, като Slow Food, което е ангажирано с традиционната кухня на всеки регион, с местни продукти с нисък въглероден отпечатък; Бавна мода, движение срещу потреблението на мода, базирано на тенденциите, на облекло почти за еднократна употреба, избирайки по-качествени и вечни облекла или дрехи втора употреба, както и за поправяне на повредените, вместо да се отърват от тях; бавните градове, градовете, проектирани така, че хората да могат да се срещат и да си взаимодействат, да спортуват на открито, да четат, медитират… създават мрежи от квартали и имат повече контакти с местни собственици на бизнес.

У дома можете също да се присъедините към Slow Movement with Slow Living, начин на живот, който ви кара да се забавите в уединението на вашия дом, да присъствате повече във всичко, което правите и се наслаждавате на много повече от малките удоволствия на ежедневието.И декорацията е съпътстващото подобрение, за да подготвите дома си за спокоен живот Преглеждаме някои от точките на тази философия и ви даваме 10 декоративни и лесни за правене съвета, които да опитате у дома. 3, 2, 1…отпуснете се.

1

1. Спокойна декорация

Стая, Интериорен дизайн, Стена, Дом, Интериорен дизайн, Всекидневна, Саксия, Сиво, Стайно растение, Ракита,

Когато се приберете у дома, забравете за ежедневието, работата, всичко, което ви остава да свършите утре… Използвайте меки тонове, дърво, растения и естествени покрития, за да превърнете дома си в пространство, което призовава за спокойствие и спокойствие (като интериора на изображението от дома на H&M).

2

2. Кухня у дома

Стена, Рафтове, Рафтове, Мебели, Черна дъска, Почерк, Съдове, Шперплат, Тебешир, Витрина,

Бавното движение започна като протест срещу разпространението на ресторанти за бързо хранене в градовете. Тази житейска философия е отдадена на домашно приготвената храна, приготвена със сезонни и местни продукти. Създайте този навик у дома, като отделяте време всяка седмица за планиране на хранене и се уверите, че имате добре заредена кухня и килер (вижте някои трикове за пестене на място тук).

3

3. Яжте като семейство

Осветление, Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Осветително тяло, Таван, Маса, Под, Интериорен дизайн, Стол,

Закуската, обядът и вечерята са подходящо време да забавите темпото и да поговорите за деня си със семейството си. Разположете трапезарията на приятно и лесно достъпно място (избягвайте да я поставяте в ъгъл) и я направете приятно място с дървена маса, пейки, възглавници и добро осветление, както в тази селска къща (която можете да посетите изцяло, тук).

4

4. Стая за разговори

Стая, Дърво, Интериорен дизайн, Текстил, Маса, Мебели, Спално бельо, Под, Лампа, Интериорен дизайн,

Не превръщайте телевизора в център, около който се върти оформлението на хола ви. Опитайте се да поставите диваните, фотьойлите и пуфовете по такъв начин, че да се създадат идеални пространства за разговор.На изображението няколко дивана един срещу друг в реновирана селска къща (останалата част от къщата тук).

5

5. Вашата спалня, вашето убежище

Дърво, Стая, Легло, Интериорен дизайн, Текстил, Мебели, Стена, Спално бельо, Спално бельо, Спалня,

Превърнете стаята си в място, където всичко насърчава почивката (и където сутрините в почивните дни са по-дълги): инвестирайте в добра звукоизолация, вземете чаршафи, в които искате да се завиете, имайте под ръка одеяло, ако е необходимо, поставете много възглавници, за да намерите винаги перфектната позиция и да предпазите технологиите (включени телевизор и мобилен телефон), както направиха в този под, проектиран от Kenay Home и който можете да видите тук.

6

6. Намерете вашето пространство Бавно

Саксия, Интериорен дизайн, Интериорен дизайн, Холна маса, Стайно растение, Аксесоари за дома, Всекидневна, Диван, диван в студио, Градински мебели,

Този, в който нищо (или никой) не ви прекъсва, в който можете да прекарвате няколко минути всеки ден в почивка, размисъл и медитация. Тук можете да гледате видеоклип за това как да създадете кът за почивка в хола си.

7

7. Намерете си хоби

Стая, Интериорен дизайн, Интериорен дизайн, Кошница, Кошница за пикник, Кошница за съхранение, Ракита, Аксесоари за дома, Спално бельо, Обработка на прозорци,

Няма по-добро нещо за излизане от екраните и френетичния ритъм, който ни заразява, от ръчно забавление. Създайте занаятчийска работилница в дома си, като това предложение на Лора Ашли и други, които можете да видите тук.

8

8. Яжте навън

Интериорен дизайн, Интериорен дизайн, Саксия, Стайно растение, Твърда дървесина, Обработка на прозорци, Покриване на прозорци, Лак, Табуретка, Ваза,

Ако имате достатъчно късмет да имате тераса или вътрешен двор, опитайте се да имате място за хранене или почивка в тях, когато времето го позволява (като този в апартамент в Барселона, който можете да посетите тук. Ако нямате места на открито, добра кошница за пикник е това, от което се нуждаете (някои идеи как да я сглобите тук).

9

9. Създайте бавна рутина

Сервиране, Течност, Съдове, Съдове за напитки, Напитка, Храна, Посуда за хранене, Алкохолна напитка, Съставка, Прибори за бар,

Отделете 15 минути от деня си, за да забавите темпото с дейност, която ви отпуска. Приготвянето на чаша чай (с чайник и без торбички, разбира се) може да бъде добра идея. Ето някои идеи за получаване на добър сервиз.

10

10. Педал

Джанта за колело на велосипед, Колело на велосипед, Дърво, Велосипед, Гума за велосипед, Интериорен дизайн, Спица, Градински мебели, Твърда дървесина, Част за велосипед,

Паркирайте колата за кратки пътувания и извадете велосипеда от стаята за съхранение. Това е най-добрият начин просто да се съсредоточите върху упражненията, да сте навън и да не се стресирате от трафика. Как да съхраняваме колелото у дома, за да ви е под ръка? 40 практически примера, тук.

Популярна тема