12 Кухни с барплот, идеи за разпределение и планове

12 Кухни с барплот, идеи за разпределение и планове
12 Кухни с барплот, идеи за разпределение и планове
Anonim

Функционалната къща е синоним на благополучие. Фактът, че използваме различни ресурси по практичен и прост начин, е от съществено значение, за да можем да живеем по-удобно. Поради тази причина все повече хора залагат на кухни с барплот и трапезария.

Този декоративен компонент допринася положително за пространството. Може да се постави дори в малки кухни, тъй като може да бъде част от мебелите и просто да предлага още една повърхност, за да можем да закусваме, да ядем или като опора.Винаги е добре да имаме повърхност, където можем да извършваме различни задачи и която не заема твърде много място.

Видове кухни с барплот

Бар в кухнята служи като малък остров; обикновено обаче има по-малки размери и не заема твърде много място. Това може да бъде предимство при декорирането на дома. Разбира се, ако имаме много място, тогава имаме възможност да приложим бар, който е по-широк, който разделя пространствата по-добре и който служи за обновяване и декориране на кухнята в различни стилове.

Въпреки това, барът не трябва да се ограничава само до това да служи като работна повърхност. В него можете да намерите и мивката, керамичния плот или дори някои електрически уреди: микровълнова печка, кафе машина и др. Въпреки това, най-често срещаният е простият бар, чийто принос е основен и елементарен и който удвоява дълбочината на плота.

Други начини за монтиране на кухнята

В отворена кухня барплотът може да бъде разположен на централно място, така както може да бъде прикрепен към стената. Тази последна опция е много интересна, ако имаме тясно пространство, както често се случва в апартаменти, ателиета или градски апартаменти.

От своя страна трябва да имаме предвид, че е полезен ресурс за ежедневна употреба. Ако се постави до прозорец, ще имаме светлина или дори да го превърнете в разширение на работния плот. В случай, че всекидневната и кухнята са в едно помещение или ако това е кухня с вградена трапезария, барплотът може да служи като разделителна линия и като организиращ елемент.

Ако мислите да промените формата на вашата кухня и да приложите бар, ви представяме няколко примера, за да можете да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди, включително планове за по-добро разбиране. Открийте различните разновидности и променете имиджа на дома!

1. Кухня 6,5 м²

Стая, Оранжево, Мебели, Имот, Кухня, Тухла, Плот, Интериорен дизайн, Стена, Под,

Помислете за наличието на врати и прозорци

От съществено значение е да планирате местоположението на мебелите. В тази кухня от 6,5 м² отворите обуславят разпределение на два фронта, по същия начин, по който е необходимо повече пространство като система за съхранение, барът е проектиран като конзолна маса. Представлява разширение на плота, като излиза на 60 см между скрина и шкафа. По-долу мястото беше използвано с рафт за съхранение на тавите.

6,5 m²: План на проекта

етажни планове,

2. Кухня 14,08 м²

Розово, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Маса, Виолетово, Стена, Къща, Сграда,

Оформление за дълго растение

Поставянето на мебелите е най-добре на две лица, но кухнята трябва да е широка поне 2, 20 м, за да циркулира гладко. Като този: вдясно са шкафовете, уредите и накрая бар с малка дълбочина и идеална височина за поставяне на функционални мебели за офиса, като два стола, без да пречи на преминаването. Отсреща беше плочата и водната площ.

14, 08 m²: План на проекта

Етажен план, план, диаграма, произведения на изкуството, чертеж,

3. Кухня от 13, 10 м²

Стая, Мебели, Плот, Кухня, Имот, Шкаф, Интериорен дизайн, Етаж, Сграда, Къща,

С многофункционален остров

Този голям елемент, който помещава барплот за хранене, мивка и котлон, е проектиран с отстъпка в шкафовете. Планът показва, че останалите шкафове са концентрирани върху друга от стените и че проходите са спазени.

13, 10 m²: План на проекта

Етажен план, къща, план, чертеж, стая, произведение на изкуството, сграда, дом,

4. Кухня от 8, 80 м²

кухни с барплот

Кухня и всекидневна в едно и също пространство

Кухненското обзавеждане е частично скрито зад висок барплот, който освен че изпълнява логичната си функция за бързо хранене и закуска, е двулицева мебел. От страната на кухнята има рафтове и много място за съхранение.

8, 80 m²: План на проекта

Етажен план, план, стая, чертеж, врата,

5. Кухня от 9, 90 м²

Плот, Кухня, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Шкаф, Кухненска печка, Бар стол, Сграда, Под,

U-образен полуостров

Перфектното разпределение на кухнята, U-образна и отворена към трапезарията. Барът е продължение на плота, но под него не са монтирани ниски шкафове, има свободно място за удобно сядане на табуретките. Барът е завършен с вертикална страна, като една от мебелите.

9, 90 m²:План на проекта

План на етажа, стая, врата, правоъгълник, план,

6. Кухня 12 м² + трапезария

Стая, Мебели, Червено, Кухня, Интериорен дизайн, Стъкло, Чаша за вино, Къща, Материална собственост, Етаж,

Лентата маркира разделението

Между работната зона и трапезарията е тази зона за закуска и бързо хранене. Изработен от дърво, за да добави нотка топлина към бялото и стоманата, той е по-висок от плота и има L-образен дизайн с опора на стената. Както показва планът, това удвоява дълбочината на плота, но все пак оставя достатъчно място за циркулация между двете зони.

12 m² + трапезария: План на проекта

етажни планове,

7. Кухня от 8, 40 м²

кухни с барплот

Кухня, отворена към всекидневна

В това разпределение по-дългата стена на двата му успоредни фронта беше завършена с барплот за закуска. Плотът и барът са изработени от Silestone, много ковък синтетичен материал, който се адаптира към вдлъбнатини и неравности в стената, както в този случай. За тези пръти се препоръчва дебелината на плота да е 5 cm или повече.

8, 40 m²: План на проекта

Етажен план, План, Стая, Рисуване, Врата, Архитектура, Произведения на изкуството, Интериорен дизайн, Етаж, Сграда,

8. Кухня 7,2 м²

кухни с барплот

Барплотът лежи върху последния шкаф в кухнята

Y оставете достатъчно място за пътеката.Този бар е изненадващ със своята дължина и визуална тежест, но също и с това, че се откроява от белите кухненски мебели и плота с морска вода. Причината е, че барът е единствената трапезария в къщата и поради тази причина собствениците искаха да е просторна и направена от топъл материал, като дърво.

7, 2 m²: План на проекта

Етажен план за игри,

9. Кухня от 9 м²

Оранжево, Стая, Червено, Интериорен дизайн, Жълто, Мебели, Маса, Стена, Имот, Осветление,

Кухня с квадратен план

В този случай U-образната форма прави пространството печелившо. Площта от 9 m² беше организирана на три фронта: остров беше прикрепен към най-дългата стена, която интегрира чинията и барплота за закуска; мивката била поставена под прозореца и в останалите предни шкафове от пода до тавана и били поставени останалите електроуреди.

9 m²: План на проекта

План на етажа, линия, квадрат, правоъгълник,

10. Кухня от 25, 42 м²

Малка кухня с барплот

Бар на полуостров

Тази опция ви позволява да разграничите работната зона, когато кухнята споделя пространство с други стаи, какъвто е случаят с тази, 25 m². Барът улеснява по-функционалното разпределение, тъй като въпреки размера си кухнята създава затруднения, тъй като има две врати за достъп, трапезария, прикрепена към стената, и зона за пране.

25, 42 m²: План на проекта

Етажен план, план, квадрат, произведения на изкуството, игри,

11. Кухня от 13, 34 м²

Плот, стая, имот, червено, кухня, шкафове, интериорен дизайн, мебели, плочки, оранжево,

Удължете работния плот

Това е начин да получите бар, но имайте предвид, че човек се нуждае от разстояние от поне 50 см, за да се храни удобно. В тази кухня, от около 13 м², която включва една четвърт ютия, мебелите бяха разпределени на два успоредни фронта. Барът е създаден в този отляво, като продължение на плота, върху който лежат два шкафа. Тези мебели за капаци са с малка дълбочина и отварянето им не изключва използването на бара.

13, 34 m²:План на проекта

Правоъгълник, паралел, чертеж, илюстрация, диаграма,

12. Кухня от 9, 15 м²

Мебели, Стая, Кухня, Имот, Интериорен дизайн, Маса, Жълто, Шкаф, Плот, Под,

Малка лента скрива радиатора

В този случай кухнята беше над 9 m² и имаше правилен етажен план, който можеше да позволи G-образно разположение на мебелите, с много място за съхранение. Наличието на стъкления панел и радиатора обаче направи невъзможно използването на последната стена с повече шкафове. Лента с малко дъно направи печеливша тази област, която се смяташе за загубена.

9, 15 m²: План на проекта

Популярна тема