Бани с душове: 6 примера с техните разпределителни планове

Бани с душове: 6 примера с техните разпределителни планове
Бани с душове: 6 примера с техните разпределителни планове
Anonim

Добре оборудваната баня трябва да има ресурси за почистване, елементи за постигане на ред и функционален дизайн за ежедневна употреба. За да постигнете максимален комфорт и да имате достатъчно пространство за функциониране вътре, предлагаме 6 бани с душове и плановете, за да имате разбиране за различните видове разпределение.

Душът присъства все повече в домовете. Това се превърна в много важен елемент за постигане на бързо и ефективно почистване. В крайна сметка е практичен и лесен за използване, за бързо измиване и продължаване на ежедневието ни, много различен принцип в сравнение с услугата, предлагана от ваната.

Душ в банята, има ли шанс?

Голяма баня, средна баня или мини баня може да има душ. Независимо от размерите на стаята, ние имаме възможност да я адаптираме благодарение на факта, че има различни модели. В допълнение, можем да работим върху нея по-любопитен вид декорация, която привлича вниманието и помага за съживяване на естетиката.

Душ коритата могат да бъдат адаптирани към всякакви повърхности и има голямо разнообразие: правоъгълни, квадратни, кръгли, тесни и др. Те могат да бъдат подредени в ъгъл или просто да заемат празно място. С други думи, душът ни помага да оборудваме по-добре банята като използваме максимално пространството, с което разполагаме.

Материали за душ и дизайн

В душа можем да направим различни дизайни и да въведем материали с най-високо качество. Заслужава да се спомене случаят с паравани, някои от които са напълно затворени или други, които оставят част отворен, но без да губи желаната функционалност.Всичко е въпрос на избор на модела, който ни харесва най-много и според стила, който искаме да имаме модерна баня.

Покритията също трябва да се обработват, чрез мрежеста или мозаечна керамика, в цветове като оранжево, за да се предаде усещане за младост или, например, твърдо и последователно облицоване на текстури които са приятни на допир, дори и за бани в черно. Възможностите са множество, но вкусът зависи от вас.

За да имате по-ясна представа за възможните дизайни, върху които може да се работи, ето няколко примера със съответните им планове, различен начин за изучаване на декорацията и предложение за полезен дизайн за безупречна баня.

Баня с душ 5,8 м²

Баня, стая, имот, плочки, интериорен дизайн, водопроводна инсталация, под, таван, стена, кран,

В тази баня, почти 6 м², душът се простираше от стена до стена пред входната врата. Въпреки че заема голяма площ, тя не намалява пространството благодарение на стъклената преграда и пода, който е продължение на настилката на банята. Тоалетната е поставена отляво, а на вдясно се намираше бидето, което е скрито от шкафа на мивката. На естетическо ниво се търси простота, фин и елегантен начин за декориране на банята.

План: Баня с душ 5,8 м²

Етажен план, линия, паралел,

Това е вашият план

А 4,60 m² оранжева баня

Баня, Оранжево, Стая, Жълто, Имот, Етаж, Интериорен дизайн, Стена, ВиК инсталация, Плочки,

Паран с плъзгащи се врати осигурява лесен достъп до вграден ъглов душ. Това е случаят с тази баня, 4,60 м². Разположението на входната врата и прозореца доведе до разпределение на тоалетните на два успоредни фронта: от едната страна мивките, а от другата тоалетната и ъгловият душ, с параван с плъзгащи се панели.

План: 4,60 m² оранжева баня

Етажен план, план, къща, произведения на изкуството, дом,

Това е вашият план.

Баня с фиксиран параван от 5, 94 m²

Баня, Стая, Имот, ВиК инсталация, Интериорен дизайн, Етажерка, Мебели, Смесител, Под, Мивка,

Баня от 5,94 м², чието U-образно разпределение е подходящо за бани с врата в центъра, тъй като чрез закрепване на тоалетните по протежение на три стени, в центъра остава свободно пространство, което създава усещане за облекчение. Под прозореца бяха поставени бидето и тоалетната, на една линия. Срещу вратата беше мивката. Вдясно имаше широкоформатно поддушово корито и неподвижна стъклена преграда, поръчана от стъклар.

План: Баня с фиксиран параван от 5, 94 м²

Врата, правоъгълник, водопроводна инсталация,

Това е вашият план.

А 3,50 m² черно-бяла баня

черна баня с душ

С линейно оформление и някои визуални ефекти малката баня изглежда по-просторна. В този, с размери 3,5 m², мивката и тоалетната бяха разположени на лявата стена, която е по-дълбока, а в края е поставено изключително плоско поддушово корито, отделено от фиксирана стъкло. И шкафът на мивката, и тоалетната - окачени и с вградено казанче - изглеждат като плаващи.

План: 3,50 m² черно-бяла баня

Етажен план, план, стая, произведения на изкуството, чертеж,

Това е вашият план.

Баня с оранжеви стени от 2,20 м²

Баня, Тоалетна, Стая, Оранжево, Имот, Плочки, ВиК инсталация, Стена, Интериорен дизайн, Под,

Баня с прозорец ви позволява да се наслаждавате на очарователно осветление. Поради тази причина е препоръчително да се адаптира разпределението така, че никой елемент да не прекъсва навлизането на естествена светлина. В тази баня с площ от 2,20 м², душ кабината беше разположена отзад, до прозореца, а беше отделена със стъклена преграда. Това не попречи на преминаването на светлина към бидето и тоалетната, един срещу друг, нито към мивката.

План: Баня с оранжеви стени от 2,20 м²

етажни планове,

Това е вашият план.

Просторна баня от 11,55 м²

Стая, Баня, Обзавеждане, Имот, Интериорен дизайн, Шкаф за баня, Мивка, Шкаф, Плочки, Аксесоар за баня,

В много големи пространства можете да поставите душ корито в допълнение към вана, въпреки че не е необходимо да са подравнени. Например, в това таванско помещение от 11,55 м², наклонът на покрива повлия на разпределението на тоалетните. Тоалетната и бидето бяха поставени в долната част, душът беше разположен в зоната с по-висока височина, а между двете беше разположена мивката. Вляво от вратата беше поставена ваната, оградена от рафтове.

План: Просторна баня от 11,55 м²

Етажен план, план, диаграма, произведения на изкуството,

Това е вашият план.

Популярна тема