Какво е Home Staging? Подгответе къщата си, за да я продадете по-добре

Какво е Home Staging? Подгответе къщата си, за да я продадете по-добре
Какво е Home Staging? Подгответе къщата си, за да я продадете по-добре
Anonim

Къщата ви се продава от месеци, малцина идват да я посетят и никой не ви прави категорична оферта? Без значение колко пъти го давате, не знаете какво може да не е наред? Време е за home staging, „техника за маркетинг на недвижими имоти, която се появи в Съединените щати между 70-те и 80-те години и която служи за подготовка на нашия дом, засилване на силните му страни, така че да бъде привлекателен продукт на пазара“, обясняват те от проучването Daniela's Attic, което добавя предимствата: „Ще можете да увеличите стойността му и да го накарате да се продава четири пъти по-бързо.“

В галерията, която придружава тези редове, ще намерите десет ключа, които ще накарат потенциалните купувачи да се влюбят още щом влязат през вратата на вашия дом.Въпреки че, както съветват студио Decolook, специалисти в превръщането на домовете в най-желаните с услугата Mind My Home, понякога най-добрата инвестиция е да отидете при добър професионалист, „защото те знаят къде да отидат и какво да купят в много кратко време”.

Ред и спретнатост

"Липсата на чистота и ред поражда чувство на отхвърленост у клиента, който посещава къщата", обясняват от Даниела Мансарда. „Направете цялостно почистване, особено в баните и кухнята“, добавят те. Също така е важно да няма дрехи наоколо и всичко да е прибрано на мястото си, за да не си помислят, че им липсва място за съхранение.

Обща настройка

„Проверете щателно къщата, направете списък с ремонтите за извършване и наемете професионалист, който да ги извърши“, казват от Мансардата на Даниела. „Ако потенциалният клиент има усещането, че това е добър продукт, той няма да има аргументи да преговаря за намаляване на цената.“

Събуждане на усещания

Пентхаусът на Даниела ни насърчава да прилагаме сензорни маркетингови техники: "Те действат като съблазнители и понякога те са тези, които ни карат да вземем окончателно решение. Те могат да бъдат приложени във фотографския репортаж, пресъздаване на вкусна закуска в кухнята или момент на четене на терасата По време на посещението трябва да се погрижим за проблема с миризмите: добре проветрена къща, с аромат на прясно сварено кафе или запалени свещи в банята те ще създадат подходящата атмосфера."

Близка боя

хол в светли цветове

Decolook препоръчва да похарчите малко пари за боядисване. „Едно малко боя прави къщата да изглежда като нова. Изберете неутрални цветове, които почти всеки харесва, като бяло (най-добрият избор за слабо осветени пространства), почти бяло или много светло сиво.“

Възможни реформи

баня с дървен шкаф за мивка

"Ако можете да си го позволите, освежете баните и кухнята, това е, което най-много се набива на очи от пръв поглед", посочват от Decolook.

Правете без това, от което не се нуждаете

всекидневна със сив диван и дървен под

"Огледайте се и анализирайте всичко, което наистина не ви трябва и заема място. Не се замисляйте и го изхвърляйте", насърчават от Decolook. „Наличието на по-малко предмети и мебели дава усещането, че стаята е по-голяма“, съгласни са в Daniela's Attic.

Неутрална декорация

етаж с мецанин

Всеки човек има вкус към декорацията, така че постигането на интериор, който да се хареса на всички, е невъзможно. Пентхаусът на Даниела препоръчва "неутрална и ярка цветова гама, използваща бяло, сиво и бежово. Доказано е, че това е това, което повечето хора харесват."

Деперсонализиране

спокойна спалня с дървени мебели и сиво кресло

"Всеки клиент, който влезе в нашата къща, трябва да спре да мисли, че това е нашата къща, и да си представи, че може да бъде тяхна", обяснява Даниела Таван. Ето защо трябва да „премахнем всички лични предмети от погледа на клиента: те отвличат вниманието и могат да предизвикат инстинктивно отхвърляне“, според Decolook.

Нека бъде светлина

светъл хол с прозорци

"Освободете прозорците колкото е възможно повече, оставете светлината да влезе и направете къщата да изглежда по-голяма." Вземаме под внимание, Decolook.

Значението на изображението

трапезария с тухлена стена

Уебсайтовете за покупка и продажба на жилища са основното място за търсене днес, така че наличието на добри снимки е от съществено значение, „50% успех за получаване на голям брой посещения“, за El attic от Даниела, която препоръчва да ги правите „с естествени светлина, но ако не е възможно, ще помогне да включите околните светлини, разпределени в ъглите на всяка стая."

Популярна тема