Всичко за Open Concept

Всичко за Open Concept
Всичко за Open Concept
Anonim

Създаването на пространства за общо ползване вътре в жилищата за постигане на по-прозрачно разпределение е целта на т.нар. отворена концепция, тази декоративна тенденция, която се разпространява толкова много в настоящите проекти за реформи. Кои са най-търсените, техните плюсове и минуси и какво трябва да направим, преди да ги стартираме, е за този доклад.

Оставете се да бъдете посъветвани от професионалист. Включването на кухнята към всекидневната е реформата на отворената концепция, която интериорните дизайнери извършват най-много; но към него са добавени и други, като включването на банята в спалнята или, в по-малките апартаменти, интегрирането й в самата всекидневна без нужда от врати.Всичко това с цел увеличаване на усещането за простор и внасяне на светлина във всеки ъгъл на къщата. Зидани стени със средна височина, плъзгащи се врати, панели, завеси, стъклени заграждения или разположението на мебели като дивани, бюфети или табли… са ресурси служителите да отварят или затварят стаите, в зависимост от това дали искате да постигнете повече или по-малко независимост.

Всички къщи ли могат да извършат този тип отворена работа? Изглежда така. „Всяка къща има разпределение, което отговаря на нуждите на бъдещите наематели. Въпросът е да го намерим”-казва Кармен Мария де ла Рубия, технически директор на Reformadísimo-. „Важно е да се вземе предвид реалната употреба на дома: брой хора, обичаи… Например премахването на разделителна преграда между кухнята и хола може да има висок декоративен потенциал, но зависи от това дали употребата на зоната за готвене е случайно или ежедневно, за да се гарантира подновяване на дим и миризми” -казва Хавиер Мендес, директор на техническия офис на Колежа на количествените инспектори в Мадрид-.„Части от вътрешните носещи стени могат дори да бъдат съборени или направени дупки, за да се подсили конструкцията“, казва София Соланс, архитект и ръководител на проекта в Habitissimo.

Искате ли да превърнете къщата си в таванско помещение без прегради или врати, които го обуславят? Давайте! Отворената концепция технически има решения за всичко, но първо трябва да потърсите съвет от професионалисти Изисквания, които трябва да се вземат предвид. Те са обобщени в три: функционалност, сигурност и обитаемост. Важно е да знаете местоположението на тоалетните, инсталациите, които трябва да бъдат преместени, както и структурните елементи на къщата (колони, носещи стени, прозорци…).

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

Положително: с отворени пространства получавате светлина, вентилация и свобода на движение; те придават изчистен и непретрупан вид и могат лесно да бъдат модифицирани.

Отрицателно: липсата на традиционно уединение в жилището и разпространението на миризми от кухнята в други пространства, въпреки че може да бъде решено с мощни аспиратори и прозорци или остъклени заграждения.

РАЗРЕШЕНИЯ И ЛИЦЕНЗИ

Промените в разпределението изискват второстепенни разрешителни за строеж и строителни, основни разрешения за строеж, които ще трябва да бъдат поискани от кметството. Съседната общност също трябва да бъде информирана.

ГЪВКАВИ ПРОСТРАНСТВА

Ами ако нуждите на собствениците се променят с времето? Може да се раздели отново, отворената концепция е технически обратима, въпреки че това би означавало промени в пода, осветлението…

1

Стълб се вижда

Мебели, Стая, Кухня, Плот, Имот, Интериорен дизайн, Маса, Шкаф, Къща, Жълто,

Оголена колона в кухнята престава да бъде проблем, ако се възползвате от нея. „Днес няма смисъл да имаме маса от

трапезария във всекидневната, която се използва само няколко пъти в годината. В реформите, които обединяват хола, трапезарията и кухнята, е практично да се проектира многофункционална повърхност за хранене, работа, учене, среща… която да се превърне в сърцето на дома “, казва Кармен Мария де ла Рубия, технически директор на Reformadísimo, компания, към която принадлежи този проект за отворена кухня с многофункционална повърхност.

2

Кухня, прикрепена към хола

Стая, Бяло, Дървена настилка, Етаж, Интериорен дизайн, Таван, Мебели, Къща, Сграда, Имот,

Използването на стъклени заграждения осигурява достъп, осветление и вентилация на споделените стаи; докато използването на плъзгащи се врати позволява пространствата да се отварят и затварят, в зависимост от интимността, която се желае по всяко време, както в тези кухненски проекти, свързани с хола-трапезария от Alberich-Rodríguez Arquitectos.

3

Стъклен корпус

Врата, Имот, Стая, Прозорец, Сграда, Стъкло, Архитектура, Под, Стена, Дневна светлина,

Отворената концепция в кухня-хол-трапезария може да бъде напълно отворена или частично отворена, като използваната в тази реформа. В него е използвана стъклена ограда като разделителен елемент на пространствата. Така печелите уединение и светлината циркулира безпроблемно. Проект, от фирма Reformadísimo.

4

Преместване на стени

Имот, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Сграда, Всекидневна, Недвижими имоти, Къща, Жълто, Етаж,

В тази къща двигателят на реформата е даден от обединението на тераса-всекидневна-трапезария-кухня. Последователността на пространствата постига непрекъснатост чрез поставяне на една и съща дървена подова настилка (с изключение на кухнята, за да ограничи тази зона) и в същото време всяка среда има своята независимост.

На заден план трапезарията, която служи и като работен кът, е отделена от кухнята с подвижни стени. Перфектно решение! Този оригинален проект е подписан от компанията Mapout.

5

Лофт

Всекидневна, Мебели, Интериорен дизайн, Стая, Холна маса, Маса, Имот, Сграда, Дом, Къща,

Можете да се възползвате от високите тавани в домовете, като създадете горен етаж, както беше направено в тази къща, чието горно ниво седи върху конструкция от дървени греди и стоманена решетка.Този лофт е частичен или пълен, в зависимост от нивото, на което се намираме. На приземния етаж има хол-кухня в отворено пространство, отделено от зала за кино и пълна баня. Междувременно на горния етаж те споделят спалня-съблекалня и кабинет. Проект на студио за архитектура и интериорен дизайн La Reina Obrera.

6

Дневни и нощни зони

Сграда, Интериорен дизайн, Стая, Имот, Таван, Мебели, Всекидневна, Архитектура, Маса, Къща,

В домове с няколко етажа е удобно разпределението да се раздели "на дневни и нощни зони, тъй като дейностите в тях са различни", казва София Соланс от Habitissimo.

7

Catalon Vault

Всекидневна, Интериорен дизайн, Стая, Сграда, Имот, Мебели, Къща, Дом, Архитектура, Таван,

В този триетажен проект дневната зона беше разположена на две нива: в долната част, най-светлата и с достъп до градината, беше подредена дневната-трапезария с каталонски свод, а в Отгоре са кухнята и малка тоалетна. Двете нива бяха визуално обединени със стъклен прозорец, който разделя и придава дълбочина на къщата. Това е проект за интериорен дизайн, осъществен от Сандра Гонсалес от компанията Standal Group.

8

Мобилен екран

Стая, Интериорен дизайн, Таван, Сграда, Имот, Етаж, Всекидневна, Мебели, Стена, Къща,

Мобилен параван и мебели, като разделителни елементи. В този лофт с тераса на по-високо ниво, разделението между хол и спалня е направено чрез разпределение на мебелите. Така уединението е осигурено чрез поставяне на дивана по гръб, рафт и подвижна стъклена преграда, която се отваря или затваря по желание. Освен това тухлените стени и дървените греди, скрити в окачен таван, бяха възстановени и оставени видими, за да придобият ширина. Проект за интериорен дизайн, изпълнен от La Reina Obrera.

Популярна тема