Стара къща, превърната в модерно жилище

Стара къща, превърната в модерно жилище
Стара къща, превърната в модерно жилище
Anonim

Осъвременяването на къщата беше целта на тази реформа. Нейният собственик искаше функционална и практична къща, , която да може лесно да наеме, и с това помещение той повери декоратора Летисия Родригес де ла Фуенте, на която постави едно условие: да не събаря никакви стени, За останалото той имаше картбланш да прави каквото иска. Предизвикателство! Несъмнено тези условия на работа биха благоприятствали голям капацитет за иновации и смелост. С това изискване той се зае с работа и започна, като предложи нова организация на пространството.

Въпреки че уважи първоначалното разпределение, той успя да създаде втора баня и поне двете стаи на къщата да получат повече светлина, , тъй като нито една нямаше прозорци. За целта беше разрешено архитектурно разрешение: да се проектира главната спалня като апартамент, който комуникира чрез плъзгаща се врата с банята и дрешника. Именно от тези две съседни стаи тя получава светлина. Във втория той замени една от преградите със стъклен панел, който се превърна в източник на яснота.

Таванът на залата беше украсен с няколко открити дървени греди, които не само скриват тясната и продълговата форма на етажния план, но също така скриват някои ленти от светодиоди, които осветяват тази среда. Следващата стъпка беше да се определи неутрален фон, който да съответства на декорацията.

Оригиналната настилка от винилови плочки беше заменена с борови дъски в цялата къща, с изключение на кухнята и баните, където бяха монтиранихидравлични плочки, които осигуряват декоративен плюс.Стените, таваните и дърводелството бяха боядисани в бяло, за да се умножи светлината. Друга силна страна на реформата беше кухнята, която беше изцяло ремонтирана. Благодарение на комбинацията от покрития в бяло, черно и дърво в този случай е постигнато динамично и визуално много богато пространство, където смесицата от стилове се откроява. Същият този хроматичен подход се повтаря в двете бани на къщата: модерна среда с черно-бели покрития и детайли от дърво или растителни влакна, за да осигурят онази нотка топлина, която ги прави различни.

Разгледайте снимките на къщата:

Полетен рафт и свещници

от стара къща до модерна къща

Когато залата не е много голяма, трябва да успеете да я украсите без презареждане. Едно решение е да изберете конзолен рафт или конзола, което оптимизира пространството и добавя стил към входа. Свещници, от Los Peñotes.

Строителни рафтове

от стара къща до модерна всекидневна

Един от акцентите в декорацията на залата е този фронт, проектиран от Летисия Родригес де ла Фуенте. Състои се от два двойни вградени рафта, които ограждат камината в класически стил. Над това беше поставено голямо стенно огледало под формата на прозорец. Огледало, от Maisons du Monde. Ваза, от Kenay Home. Декоративна клетка, от Gancedo.

Кът за четене

Стая, Интериорен дизайн, Стена, Дом, Всекидневна, Мебели, Интериорен дизайн, Под, Подова настилка, Диван,

Дневната е много светла. Поради тази причина входът на естествената светлина беше използван за разполагане на кът за четене, който в допълнение допълва зоната за сядане на всекидневната. Фотьойл, от Икеа. Подова лампа, метална, от Monpas. На рафта, декоративно насекомо, от Los Peñotes.

Контраст на стила

от стара къща до модерна всекидневна

В декорацията на хола е избран фин контраст на стилове: класически елементи, като камина, огледало или под от борово дърво, са съчетани с мебели, тапицерия, цветове и модели на съвременен дизайн

Ваза и дървен център

от стара къща до модерна всекидневна

Растенията, разпръснати из различни части на стаята, не само помагат за завършване на декорацията, но и придават живот и свежест на околната среда. Пъстрите листа и цветя осигуряват атрактивен хроматичен контрапункт На масата, ваза и дървен център, за продажба в Los Peñotes.

Диван, прикрепен към стената

къща всекидневна с декоративна камина

Чрез поставянето на дивана до стената с лице към стъклените врати беше възможно да се оползотвори максимално пространството, да се възползва от естествената светлина и да се осигури оптимална циркулация в стаята.

Ваза Микс

от стара къща до модерна всекидневна

Украсете полицата над камината с микс от вази в същия нюанс и ги поставете в краищата, групирани по височина. Допълнете композицията с яркозелени клони и огледало във формата на прозорец на стената за магически ефект.

Ивица и равнини

от стара къща до модерна всекидневна

Диван, масичка за кафе и раиран килим от Ikea. Одеялото и възглавниците са на фирма Gancedo.

Маса от масивно дърво

от стара къща до модерна всекидневна

В декорацията на трапезарията е избран същият стил и цветова гама - изчистени линии с нотки на сиво, които са използвани в хола. С това решение беше възможно двете среди да образуват балансирано и хармонично цяло. Масива от розово дърво, от Maisons du Monde. Килим, купи и ваза, от Los Peñotes.

Хидравлична мозайка

от стара къща до модерна домашна кухня

Смесицата от стилове продължава в кухнята, където съвременните, обикновени бели шкафове са комбинирани с рустикални и винтидж щрихи, като остъклени плочки Metro, шкафове за трапезария и уреди, решени в черно. За пода е избрана хидравлична мозайка, с впечатляващ оптичен ефект, изработена по мярка. Кухненски шкафове от Икеа. Дрехите са от Los Peñotes.

Мини офис

от стара къща до модерна домашна кухня

Без значение колко малка е вашата кухня, маса с крила ще ви помогне да създадете зона за ежедневно хранене. Придружете го с подреждащи се табуретки, които можете да съхранявате навсякъде.

Бели и сиви тонове

от стара къща до спалня в модерна къща

В основната спалня е използвана неутрална основа със стени и спално бельо в бели и сиви тонове, към които по-късно са добавени цветни нотки с текстилни аксесоари, като одеяла, килим и квадрати.

Плъзгаща се врата

от стара къща до спалня в модерна къща

Плъзгащата се врата с открита релса има важна декоративна стойност и придава индивидуалност на околната среда. Спално бельо, от Zara Home. Каре и килим, за продажба в Gancedo.

Баня

от стара къща до модерна домашна баня

В тази баня мивката беше отделена от душа с ниска стена на половин височина, покрита с неподвижно стъкло, което осветява атмосферата и пропуска светлина. Различните материали, използвани за покриване на пода и стените, маркират прехода от една зона към друга.

Естествени цветя

от стара къща до модерна домашна баня

Естествените цветя ще придадат специален аромат на вашата баня, както и нотка деликатност и свежест. Не е необходимо всички вази да са еднакви - смесете цветни парчета с други от прозрачно стъкло -, но е по-добре да изберете един и същи сорт цветя.

С една предна част

от стара къща до модерна домашна баня

След реформата къщата разполага с втори санитарен възел. Поради правоъгълния план на пода беше решено тоалетните да бъдат подредени на един фронт и да се постави зоната за душ отзад. Облицована с хидравлични плочки, естествено дърво и изчистен умивалник с непретенциозен дизайн придават на пространството авангарден вид.

Текстил в спалнята

от стара къща до спалня в модерна къща

Текстилът е ключът към придаването на уместност на спалнята: обличайте прозорците с красиви завеси и поставете няколко възглавници на леглото, за да паснат на завесите. Привличащият окото юрган ще свърши останалото..

Фотьойл, вдъхновен от скандинавския стил

от стара къща до спалня в модерна къща

Завършете декорацията на вашата спалня със специално парче. Какво ще кажете за стол, вдъхновен от скандинавския стил, като средство за премахване на обувки? Поставете го там, където не пречи на пътя. Карирано, от Gancedo.

План на къщата

от стара къща до модерен апартамент

Този апартамент се отдава под наем за дни, седмици или месеци на www.letsroom.com

Популярна тема