От стара рибарска къща до настоящ дом

От стара рибарска къща до настоящ дом
От стара рибарска къща до настоящ дом
Anonim

Превръщането на апартамент от 60 m2 в идеалното място за живеене и работа беше предизвикателството, пред което се изправи студиото за интериорен дизайн Bloomint Interior Design. Уникалността и успехът както на reform, така и на decoration подхождаше към проекта от три точки: околната среда, архитектурните характеристики и образа на компания, която щеше да създаде Kailani Ice Tea, фирма за натурални напитки. Сградата, разположена в крайбрежния квартал Barceloneta, е проектирана през 50-те години на миналия век от Хосе Антонио Кодерч, емблематична фигура на каталунската архитектура.То беше извършено с цел преместване на рибарите, които живееха в колибите по плажовете на града.

Къщата никога не е била реновирана и, освен че е много разделена, се нуждаеше от спешна актуализация. Екипът на Bloomint Design се довери на огромния му потенциал. Естествената светлина и вентилацията преминаваха през пода от една страна на друга и всекидневната се отваряше към балкон с изглед към площад, пълен с живот. И накрая, като работно място, къщата трябваше да предава благополучие, спокойна и приятна атмосфера в земни тонове и да се приспособи към средиземноморския начин на живот, с многостранни и многофункционални пространства. Поради всички тези причини е проектирано ново разпределение на къщата с две зони: дневна и нощна.

Традиционните прегради бяха заменени от дървени панели с панти, които позволяват средите лесно да се отварят или правят независими, когато желаете. Кухнята е сърцето на къщата. В допълнение към интегрирането на малък офис, той има голяма маса за хранене, която също се използва за работа или срещи.В декорацията му е намигнато към корпоративните цветове на компанията, а топли и естествени материали, като дърво и растителни влакна, са съчетани със сивкаво сини мазки. Стените на цялата къща бяха боядисани в бяло и оригиналният под беше заменен с хидравлични плочки в дневната зона -хол и кухня- и дъбов паркет през нощта, спални и баня. Що се отнася до декорацията, стари парчета се редуваха със съвременни дизайни.

ДОВИЖДАНИЕ НА МОНОТНАТА КУХНЯ

- Защо да изберете всички кухненски мебели в един и същи цвят? Комбинациите са безкрайни, въпреки че сигурно попадение е едно от покритията да е бяло или дърво. Двете хармонират с почти всички цветове.

- Каквато и цветова схема да изберете, тя трябва да е в баланс със стените, пода и плота.

- Има възможност за избор на всички мебели от един и същ материал - ламинирани, лакирани, PVC…- или алтернативно, да използвате по една за всеки цвят.

Салон с тераса

Дневна, Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Имот, Сграда, Холна маса, Завеса, Жълто, Къща,

В декорацията на всекидневната е избран млад и безгрижен стил. Завършекът на покритията - боядисани в бяло стени и под от хидравлични плочки - помага да се подчертаят мебелите с модерни дизайнерски елементи от светло дърво и растителни влакна.

Аликантински щори

Мебели, Маса, Стол, Недвижими имоти, Външна маса, Градински мебели, Къща, Дом, Сенник, Покриване на прозорци,

На терасата се открояват щорите от Alicante, истинска класика. Те предпазват от вода, филтрират светлината и запазват неприкосновеността на личния живот. В допълнение, те ви позволяват да виждате навън и улесняват вентилацията. Ще ги намерите в дърво, а също и в PVC.

Дневна, отворена към кухня

Стая, Интериорен дизайн, Под, Дърво, Подови настилки, Мебели, Маса, Плот, Шкаф, Таван,

Между кухнята и всекидневната са монтирани панели по мярка, които позволяват на помещенията да комуникират или да се обособят по желание. Те комбинират дървена конструкция с четвъртинки от растителни влакна, в знак на почит към мрежите и кошниците, използвани от рибарите в района, където се намира къщата.

Винтидж скрин

Бяло, Мебели, Скрин, Стая, Жълто, Маса, Стена, Чекмедже, Интериорен дизайн, Нощно шкафче,

Нищо по-добро от ретро парче, с очарователно състарено излъчване, за да превърне всеки ъгъл на къщата ви в среда с индивидуалност. Скрин, закупен от Mercantic de Sant Cugat.

Квадратна маса за хранене

Мебели, Стая, Трапезария, Интериорен дизайн, Маса, Имот, Кухня, Етаж, Сграда, Плот,

Уникалното оригинално оформление на кухнята е използвано за инсталиране на работен кът с дървени рафтове, шкаф и бюро по поръчка.

Центърът на стаята беше запазен за квадратна маса за хранене, която също беше

използва се за срещи.

Трапезна маса, от Закари Долман. Наталия Галера от Bensu Cerámica нарисува горната част

ръчно в цвят и отгоре на това той направи ситопечат в черно.

Работна зона

Продукт, Стая, Дърво, Електронно устройство, Интериорен дизайн, Стена, Офис оборудване, Устройство за показване, Част от лаптоп, Маса,

В каквато и стая да решите да интегрирате работната зона, ценете пространството, което имате. Когато метри са оскъдни, най-добре е да изберете мебели по поръчка, в същия стил и материал като останалата част от стаята.

Кухня от едната страна

Стая, Интериорен дизайн, Етаж, Бяло, Подова настилка, Дом, Мебели, Плот, Шкаф, Кухня,

В кухнята бяха комбинирани мебели в различни покрития: дърво и сиво синьо. За да се олекоти пространството, горната част е решена с открити рафтове и фронтове от същото влакно, което е използвано в различни елементи на къщата.

С това решение освен това се постигна и декоративен възел. Кухненско обзавеждане, производство на Habitat Obres i Serveis. Таванни лампи Santorini, от Marset.

Мивка за мебели

Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Кухня, Шкаф, Плот, Тюркоаз, Зелено, Рафт, Имот,

Пресъздайте чара на кухните от миналото с класическата мивка за плот. Традиционните дизайни са изработени от порцеланови каменинови изделия, устойчив материал и в гланцово бяло покритие, което се откроява още повече, когато е придружено от дървени мебели.

Екрани или панели

Дърво, Под, Подова настилка, Стая, Маса, Интериорен дизайн, Осветително тяло, Мебели, Таван, Стена,

За да могат параваните или панелите да бъдат интегрирани в пространството, вие просто трябва да изберете панели, които пасват на декорацията: растителни влакна, Японска хартия, обикновени или шарени тъкани…

Главна спалня

Спалня, Легло, Мебели, Стая, Имот, Стена, Интериорен дизайн, Рамка за легло, Чаршаф, Син,

Лицето, върху което лежи леглото, беше подчертано с тапет, който имитира вида на остаряла стена. Ниска стена, в която са монтирани две аплици, действа като табла. Беше боядисана в същия цвят като стената, за да се слее.

Старинно огледало и стол

Мебели, Стая, Стол, Интериорен дизайн, Маса, Стена, Под, Къща, Дърво, Врата,

С този микс искахме да намигнем на контраста между възрастта на строителството, която датира от 50-те години, и модерния начин на живот

на собственика му.

Тапет

Спалня, Мебели, Стая, Легло, Имот, Стена, Интериорен дизайн, Рамка за легло, Под, Завеса,

Лицето, върху което лежи леглото, беше подчертано с тапет, който имитира вида на остаряла стена.

Ниска стена, в която са монтирани два аплика, играе ролята на табла. Беше боядисан в същия цвят като стената, така че да бъде интегриран при декорирането на главната спалня, парчета, намерени в антикварни магазини, които бяха реставрирани за къщата, и текущи дизайни, новосъздадени, бяха комбинирани.

Стая за гости

Спалня, Стая, Завеса, Легло, Мебели, Интериорен дизайн, Обработка на прозорци, Стена, Рамка за легло, Покриване на прозорци,

Благодарение на добре подбрани части и аксесоари, стаите придобиха индивидуалност. Така в стаята за гости стената на таблата беше украсена с цветна тъкан, окачена на дървена лента. Плат за табла, от Ybarra & Serret.

Баня

Водопроводна инсталация, Стая, Архитектура, Имот, Стена, Интериорен дизайн, Плочки, Под, Линия, Мивка,

В банята, облечена изцяло в бяло, мивка от черен камък напомня на басейните, използвани в рибните магазини.

Душ слушалка

Плочка, Архитектура, Стена, Стъкло, Под, Интериорен дизайн, Оборудване, ВиК инсталация, Подова настилка от плочки, Баня,

Оптимизирайте пространството в банята с вградени кранове. Освен това ще получите по-голямо усещане за простор, ако слушалката на душа е до тавана и тръбата е скрита. Изберете дизайни, които отговарят на стила на декорацията.

Популярна тема