Бани модерни: Бяло, черно и дърво

Бани модерни: Бяло, черно и дърво
Бани модерни: Бяло, черно и дърво
Anonim

Ерата на баня като пространство, посветено изключително на хигиената, отиде в историята. Изследванията технологични и еволюцията в дизайна доведоха до интелигентни пространства, в които домашната автоматизация е способна да открива повреди, крановете включват сензори, които предупреждават за нашето присъствие и активират потока на водата, а тоалетните имат функция за измиване и сушене чрез дистанционно управление.

Новият потребител изисква функции, които му позволяват да се наслаждава на личната си грижа без ограничение във времето. Вместо бърз душ, тя предпочита душ с ефект на дъжд, който се трансформира в ободряващ джакузи, фокусиран върху определени зони, само с жест.

Загрижеността за устойчивостта е друг аспект, който тревожи потребителя на новата концепция за баня. Архитектът Desirée García Paredes препоръчва използването на ресурси, които минимизират нашия отпечатък върху околната среда: изборът на спринклер с редуктор на водния поток намалява потреблението с почти две трети; тоалетна с двойно промиване ви позволява да изберете количеството вода, което да изхвърлите; и инсталирането на механизми за рециклиране на сива вода у дома улеснява пренасочването на водата, използвана в мивката към казанчето.

Едно от предимствата на душ главите е тяхната гъвкавост, когато става въпрос за възможността да се комбинира с практичността на душ глави или хидромасажна колона.

Но дали трансформацията на традиционната баня в тази нова сензорна концепция е непостижима за малки пространства? Абсолютно. Студиото за интериорен дизайн и архитектура Sirëe посочва три ключови стъпки, за да направите банята по-просторна: премахнете бидето, сменете вратата с плъзгаща се врата и заменете ваната с по-екологичен душ.В по отношение на разходите, интересен вариант е да се намалят разходите по определени артикули - например зидарят получава по-малко заплащане, ако инсталира широкоформатни стенни плочки - и да разпределите спестяванията към уелнес технология и устойчив.

Вдъхновете се от 20-те идеи, които представяме по-долу, за да придадете на вашата баня по-модерен и съвременен вид. Нашият залог е да изберем цветове като черно и бяло и материали като дърво. Комбинацията е перфектна. Модерно, топло и както винаги с функционално обзавеждане за баня.

1

Дървена ламперия

модерна баня с дървени стени

Вече никой не се изненадва да види вана или мивка до леглото. Отворената концепция се застъпва за премахване на бариерите и създаване на пространство, което комбинира спалня и баня.

Керамичните материали, които възпроизвеждат всякакъв завършек, позволяват да бъдат обединени с топли покрития. И сред всички преобладава дървото. Съзнавайки, че сега ще се виждат повече, тоалетните се грижат за дизайна им. Мивка Sicilia, от Bathco (€398,95).

2

Дървен плот

баня в бяло, черно и дърво

Черно-белият под добавя дълбочина към пространството, докато белите стени увеличават усещането за простор. Дървеният плот с летящи елементи придава топъл щрих на тази баня.

Трик за разширяване на пространството в малка баня и придаване на интересна нотка е да изберете огледала с три крила.

3

Релефно покритие

релефни бели плочки за баня

Когато говорим за баня в тези два цвята, бялото винаги трябва да преобладава над черното в пропорция от поне три четвърти: по-голямото присъствие на тъмно би извадило светлината и радостта от околната среда. За да не е монотонно бялото, прибягвайте до покрития с релефи. Серията Kent от фирмата Vives е актуална, но с реверанс към традицията. Minety-R Sand модел, в 32 x 99 cm части с матово покритие (44 €/m2 приблизително).

4

Тъмен под

бяла баня с тъмен под

Черните подови настилки - независимо дали са от дърво и ламинати, третирани срещу влага, или от керамични материали - са нарастваща тенденция, която в случая на банята подобрява дизайна на тоалетните. огледало Fiola (216,95 евро), дозатор за сапун Roberta (49,75 евро); подходяща чаша (35,75 евро) и кърпи. Всичко от Lene Bjerre.

5

Стенен кран

нов умивалник от скандинавски тип кораб върху дървен шкаф

Стенните кранове и мивки за плот намаляват вероятността от събиране на вода във фугите и повреда на плота. Кран Venice (99,95 евро) и умивалник New Nordic (158,95 евро). От Leroy Merlin.

6

Подвижен душ

модерна баня с двоен душ

Walk-in Shower е концепция на Cosentino, която се монтира на същото ниво като пода, за да се улесни достъпът. Изработен с ултракомпактна повърхност Dekton, в този случай с покритие Keon, той е направен по мярка и е добавена водопроводна и дренажна система.

7

Черно

черна и сива баня

Не се страхувайте от по-тъмните цветове, черното на плота изпъква на фона на сивото на мивката Ipalyss от Ideal Standard. Супер модерен дизайн за най-новите бани.

8

Оптичен ефект

черно-бяла баня с оптичен ефект

Подът и стената, покрити с покритие от малки кръгове до огледалото, успяват да създадат хипнотичен резултат.

9

Малки бани

малка черно-бяла баня с окачен шкаф за мивка

Стената с преплитащи се вертикални плочки и подът с етнически вид са артистично платно за мебелите Urb.y Plus от Sanindusa, които се открояват със своя декоративен диагонал, очертан с оригиналния дизайн на мивката и врата.

10

Онлайн

черна баня с душ

С линейно оформление и някои визуални ефекти малката баня изглежда по-просторна.В този, с размери 3,5 m², мивката и тоалетната бяха разположени на лявата стена, която е по-дълбока, а в края е поставено изключително плоско поддушово корито, отделено от фиксирана стъкло. И шкафът на мивката, и тоалетната - окачени и с вградено казанче - изглеждат като плаващи.

11

Версията на IKEA

мебели за баня в антрацитно сиво структура enhet tvÄllen

Добро предложение е да заложите на черното при текстила. Този комплект е моделът IKEA ENHET / TVÄLLEN.

12

Обработен мрамор

мраморни мивки

Красотата му превърна този материал в класика в банята. Сега той е обновен в покритието си, за да запечата порите, и в своя дизайн, за да превърне мивките в скулптурни произведения на 21 век. Тези на изображението принадлежат към колекцията Nabhi, от фирмата Kreoo.

13

Maisons du Monde

Индустриален шкаф с двойна мивка

снимка

499,00 €

Обичаме този шкаф за мивка заради фабричния му стил. Изработен е от метал и масивно мангово дърво.

14

Табуретка в черно

табуретка с дървени крака и седалка от сиво кадифе

Не забравяйте да поставите табуретка в банята, тя е много полезна част. Този е с размери 34 cm x 46 cm и е от Nordal (€149).

15

Стенни и подови плочки

черни и бели винтидж плочки

Проектирана от Francisco Segarra за Peronda Cerámicas, колекцията FS Damero е вдъхновена от винтидж естетиката, в черно-бели тонове с изтъркан вид. Подходящ за стенни и подови настилки, на парчета 45 x 45 cm (30 €/m2).

16

Водоустойчив плот

плот мивка, мраморен плот

Плотът на модела Estuario принадлежи към колекцията Classtone, която вярно интерпретира жилките на мрамора от Карара, но с устойчивост на компактна синтерована повърхност. Водоустойчив и с дебелина само 12 mm, той е непроменим от драскотини, почистващи химикали и абразия. В копринено покритие е от неолита.

17

Ретро кранове

флорентински ретро смесител за мивка

Кои кранове и аксесоари са подходящи? Сребристите и хромирани покрития са в хармония с черно-белите бани. Модел Florentina, от Roca, вдъхновен от ретро (€163).

18

Душ корито

дъбово корито, имитация на дървокерамика

Ефектен дизайн на порцеланова облицовка с дъбово покритие. Дъбово корито за душ от Bathco. В 90 x 135 см, с включен сифон (624,87 €). Предлага се в 90 x 90 cm.

19

Халат

черен халат

Изглежда като рисковано залагане, но на белия фон на стените контрастът ще бъде впечатляващ. Лексингтън има халати (€188) и кърпи в черно.

20

Украсете с букви

декоративни букви в сиво за баня

Присъединете се към тенденцията за декориране с букви. Тези, от Ib Laursen, предизвикват неправилната повърхност на цимента. Комплект за баня (€36).

Популярна тема