25 ключа за водене на „бавен живот“

25 ключа за водене на „бавен живот“
25 ключа за водене на „бавен живот“
Anonim

Често вървим толкова бързо в ежедневието си, че пренебрегваме малките удоволствия в живота, , защото понякога те са толкова незначителни, че ги губим в гръмотевичния шум на ежедневния свят. Загубили сме способността да наслаждаваме се на момента колкото и необикновен да е той, ние държим умовете си заети със следващата стъпка, среща или желание, бягаме и бягаме, за да стигнем до следващата дестинация, без осъзнавайки, че времето минава и за съжаление никога не се връща. И се увличаме от ежедневния стрес, без да ни е грижа или да наблюдаваме болката, която ни причинява.

Всичко може да се купи с пари, дори далечни звезди, чийто единствен собственик трябва да са те самите, но времето не може да се купи, времето е ограничено и тече дори по-бързо от нас.Трябва да започнем да се питаме, вместо колко пари струва, колко време имаме за себе си.

Хаосът и ускорението са врагове на спокойния живот, те ни отделят от онези детайли, които ни карат да се чувстваме живи, които ни карат да се чувстваме спокойни и щастливи, понякога те не са нищо повече от миризмата на пресни изпрани чаршафи или топлото пробуждане на слънчевите лъчи и миризмата на кафе, разходка из зелени и самотни полета или наслаждаване на самотно плуване в морето.

СИЛАТА НА ПОЗИТИВНОСТТА

Знаете ли, че да си позитивен изважда най-доброто от теб? И че колкото повече сме, толкова по-голяма е воля за живот и толкова по-малко тъга изпитваме? От списанието, снимка по снимка, репортаж по репортаж, ние се опитваме да предадем отношение, свързано с къщата, което събужда добри вибрации у вас, защото оптимизмът е ключът към балансирания и здрав ум.

Това е за овластяване,и целта му е да оцени и да ви направи силни с моментите, без значение колко малки са, които животът ви дава всеки ден.Защото когато направиш предложение за декорация, което харесваш, се сбъдне, ти се чувстваш добре и растеш. А такъв човек е мотивиран, оптимист, издръжлив, ентусиазиран и деен. Освен това отношението му е заразително. В Micasa го наричаме WellnessMicasa и е трансформираща супер сила да бъдеш щастлив, че героите на Marvel вече са искали за тях. Влизате ли?

Каним ви да откриете 25 удоволствия, които сме събрали в редакцията на Micasa, малки неща, които ни отпускат и ни карат да почувстваме особеното щастие, от което живот. Усещания, моменти, аромати, вкусове, пътувания или цветове, които ни карат да пътуваме с въображението и които имат способността да ни отпуснат моментално.

Ще хапнем ли навън?

трапезария на веранда

Слънчевите дни са подарък. Насладете им се, създавайки празнична атмосфера на верандата с изблици на цвят, цветя и декоративни детайли.Не е нужно да насищате пространството, а да уцелите цветовата комбинация. Тук натюрмортът от вази оформя цветна градина върху лятната маса. От перголата група от хартиени паравани освежава атмосферата през деня, докато през нощта създава магическа атмосфера с led светлини вътре. Намерете ги в Amazon.

Не пропускайте: 10 ключа, за да върнете бавното движение у дома

Не пропускайте цветята

аранжировка от диви цветя

Те правят разлика със своите цветове и толкова разнообразна красота. Дивите букети или такива, които изглеждат такива, са модерни и лесни за правене. Смесете различни разновидности за многоцветен външен вид и използвайте този, който ви харесва най-много като акцентен тон. За случайна аранжировка изберете обикновен съд, като кана или купа.Ако е бяло, светенето му ще е гарантирано…!

Летни удоволствия

чаши за сладолед

Сорбета, коктейли, смутита, сокове, лимонади, гранита, студен чай или кафе… Топлината ви кани да опитате любимите си напитки. Изненадайте с нови рецепти или заложете на традиционни, но и в двата случая се погрижете за презентацията с креативност в кухненските съдове и постановката. Плодовете и листата от мента винаги работят. Подобни чаши за сладолед, в El Corte Inglés.

Не мисли, чувствай

хамак в градината

Изживей своята градина! Направете най-накрая този момент, за който сте мечтали от месеци, реалност. Избягайте от техното и се обградете с природата и нейното спокойствие.Слънцето, ясното небе и сянката на дърво са вашите съюзници, за да изчистите ума си, да се почувствате по-добре и да създадете идилична обстановка, която предава мир. Подобен Хамак, от органичен памук, в Leroy Merlin. Върху мебелите, боя за външна употреба St Giles Blue, от Farrow & Ball.

Не пропускайте: ИДЕИ ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ВЪНШНИ ШЕЗЛОНГИ И ХАМАЦИ

Сбогом, часовник и стрес

вечеря в сенчестата градина

Търсете спокойствие в очарователен екстериор. Лесно е, ако пресъздадете простотата на селския живот с ретро мебели и детайли, които излъчват автентичност. Те ще придадат на околната среда бавен въздух, в който да забравите ускореното темпо на цялата година. масата, пейката, кутията винтидж и демижаните идват от английския пазар Sunbury Antiques.Столове, от Lazy Susan Furniture. възглавниците са от спално бельо и плат.

Ръчната изработка е красива

SD

Y може да бъде селски и суров, или градски и съвременен, всичко зависи от стила на неговите създатели. Идеята за създаване на флорален център с букети и вази показва, че уникалните парчета, като този поднос от масивно дърво, са вечни и универсални. Подкрепете занаятите! Поднос изработен от дърво, от Nkuku. Очила и ножици,от Le Petit Jardin.

Чисти листове

висящи бели чаршафи

Мирисът на чисти (все още мокри) чаршафи, висящи отвън и съхнещи на топлия утринен вятър. Кой не е мечтал да тича и да се губи в безкрайни бели чаршафи.

Поръчка в спалнята

спалня с изглед към природата

Събудете се в лятна сутрин със слънчеви лъчи и в чиста и подредена спалня, идилична сцена, която е лесно постижима. Мястото за почивка трябва да бъде убежище на мира, най-добре е да избягвате хитростите и да изберете простото.

The Nap

момиче дреме

Здравословно и вкусно удоволствие, сиестата е традиция, която не бива да губим, ползите от нея са многобройни и релаксът е гарантиран.

Пътуване с влак

пътуване с влак

Погледнете през прозореца, докато каретата минава през зелени гори, изпийте кафе и се вслушайте в суетата на персонала или подайте глава навън, за да усетите сутрешния вятър. Пътуването с влак е в състояние да спре времето и изглежда, че животът се забавя по време на пътуването.

Мирис на кафе

чаша кафе

Мирисът на кафе сутрин събужда сетивата и ви зарежда с добро настроение, без да се налага да го консумирате.

Летни ястия

празник

Закуска, обяд или вечеря, но с придружител. Семейството и приятелите могат да бъдат перфектната противоотрова срещу стреса или апатията.

Мирис на прясно изпечен хляб

занаятчийска пекарна

Мирисът на прясно изпечен хляб ни привлича като анимационен филм и според науката този аромат е в състояние да увеличи приятелското ни отношение към непознати.

Закуска в леглото

закуска в леглото

Закусвайте в леглото, докато гледате през прозореца или четете вестник, важното е да го правите бавно, спокойно и обилно.

Отидете на местен пазар

пазарска кошница

Събудете се сутрин и отидете да пазарувате на местния пазар със зеленчуци, плодове, маслини и прясно изпечен хляб. Разходката, цветовете и ароматите ще ви накарат да се приберете у дома с усмивка.

Зеленият цвят

прозорец с изглед към реката

Зелена надежда, зелени полета и зелени гори и блата, цвят, типичен за природата, който приканва към най-примитивната и дълбока релаксация.

Морето

момиче в морето

Неговият цвят, аромат и сила, има няколко неща, които са по-релаксиращи от самотна баня в спокойно, покрито с облаци море.

Разходки сред природата

селски разходки

За да забравите и да се откажете от светските грижи, тихите разходки в провинцията са идеални.

Дъждът

дъжд на прозореца

Да гледаме дъжда през прозореца и да слушаме неспокойното му тропотене, докато се излежаваме на удобен кадифен диван с книга в едната ръка и чай в другата.

Четене

книга на масата

Прекъснете връзката и забравете за технологиите, за да можете да се насладите на четене извън добра книга, чиито страници миришат на забрава.

Самота

скала с изглед

Сам и добре придружен от себе си. Трябва да се научим да обичаме самотата и да бъдем в мир с това, което сме, трябва да бъдем любимият ни човек.

Следобед в кафенето

маса със свещи пред прозореца

Вашият любим, този с най-добрите гледки или най-добрата миризма, този с история или спомени. Изберете един и прекарайте следобеда в пиене на кафе и наслаждаване на простото спокойствие.

Открийте

немски град

Разходете се и открийте тихите улици на малки и живописни градчета, най-добрите са тези, които изглеждат закотвени в миналото.

Фотография

момиче прави снимки

Правете снимки, много от тях, на всичко и всички, защото тогава ще дойде момент в бъдещето, когато ще се насладите на разглеждането на спомените, колкото и прости да са те.

Мъгла

овце на пътя

Мъглата има буколичен компонент, който любителите на романтичната литература знаят как да оценят с особено възхищение.

Популярна тема