Как да си направим мини градина на балкона

Съдържание:

Как да си направим мини градина на балкона
Как да си направим мини градина на балкона
Anonim

Имате ли балкон у дома? Е, сега можете да култивирате вашата мини градска градина, това малко зелено кътче насред целия асфалт, който ни заобикаля, когато живея в голям град. И просто ви трябва малко пространство. Ползите? Яжте малко здравословна храна, отгледана от нас, и има много проучвания, които показват, че градинарството благоприятства концентрацията и също ни помага да се отпуснем и да освободим част от стреса на ежедневието.

нашите овощни градини

ОБЩЕСТВЕНИ ГРАДИНИ: Фирмата за продукти за градинарство Compo създаде първата мрежа от квартални или обществени градини: НАШИТЕ ГРАДИНИ. Ако имате своя парцел за отглеждане в една от общинските градини във вашия район, можете да се регистрирате в мрежата OUR GARDENS, ще получавате съвети, трикове и новини.

Какво можем да отглеждаме?

Подправки, зеленчуци, ароматни билки и дори някои малки овощни дървета, като лимоновото дърво, което се появява във видеото. Можем да започнем с градински чай, розмарин, босилек, див лук и мащерка – които са много ценени – а от зеленчуците марулята, доматите, краставиците, чушките и патладжаните дават отлични резултати.

Какво ни трябва? Малко кътче, където могат да получат светлина, саксии и кашпи. Също така, разбира се, познавайки много добре периодите на сеитба и прибиране на реколтата на всеки продукт и нуждите от напояване, които те изискват. Можете дори да се насърчите да компостирате за тор от органичните отпадъци, които генерирате у дома.

Мини градина на балкона
Растенията винаги имат почетно място за нас. И във вашата къща със сигурност също. Ние имаме зелено сърце!

Мини градини

Ако имате малко място в градината си или имате само малка тераса, не се притеснявайте, има и опции за създаване на мини градина. вертикалните градини са идеален вариант, когато метри са оскъдни, те не заемат почти никакво място и могат да ви осигурят добра площ за отглеждане на ароматни билки, зеленчуци, плодове като като ягоди.

вертикална градина, направена с палет

Ако имате малко налично пространство, в идеалния случай трябва да имате маса за отглеждане, те са удобни, за да можете да обработвате земята и да се грижите за растенията, без да се налага да се навеждате и в крайна сметка да ви боли гърба.

В този доклад ще намерите модели и идеи: СЕГА МОЖЕТЕ ДА ИМАТЕ СОБСТВЕНА ГРАДИНА

ИНСТРУМЕНТИ

Разбира се, ще ви трябват някои основни инструменти, за да можете да извършите работата във вашата градина. Едно е, че градината ви на терасата не изисква мотика, гребло… но някои инструменти са необходими, за да можете да пресаждате, да премахвате пръстта и т.н. В този отчет вече събрахме основите:

ИНСТРУМЕНТИ И КОНСУМАТИВИ ЗА ГРАДИНИРАНЕ

Домати, чушки, лук, грах… Отглеждането на собствени зеленчуци у дома ще бъде лесно и възнаграждаващо. Ние ви даваме идеи за изграждане на ваша собствена градина.

И ако искате да научите повече за градинарството, за да заложите на устойчиво потребление, не пропускайте нито една от тези книги, които можете да закупите онлайн. Това ще бъдат вашите първи копия на вашата градинарска библиотека:

Книги за градинарство:

Градска градина за всеки: Пълно ръководство за отглеждане на собствена храна у дома

Oberon

19, €90

Мини градини: Ръководство стъпка по стъпка за революция във вашия балкон

Зенит

15, €15

Градинарство за манекени

За манекени

16, €10

Органичната семейна градина

Integral RBA

23, €75

Популярна тема