10 Добри съвети за защита на дома ви по време на празниците

10 Добри съвети за защита на дома ви по време на празниците
10 Добри съвети за защита на дома ви по време на празниците
Anonim

Приготвили ли сте вече куфарите си за почивка? Колкото и да искате да отидете на мечтаната ваканция, не бързайте, преди да напуснете къщата и да я затворите за две или три седмици, отделете малко време, за да напуснете дома си възможно най-безопасно.

През лятото броят на кражбите в домове се увеличава, като къщите се оставят сами и затворени за по-дълго от останалата част от годината. Усещането за несигурност обаче свършва, когато го пазите като най-доброто си съкровище. Крадците се възползват от празниците, за да проникват в домове, август е месецът, в който се извършват повече грабежи в Испания и стойността на откраднатото е с 8,07% по-висока.Ето някои решения.

Има много възможности да отидете на почивка със спокойствието, че къщата ни е безопасно място, почти наблюдателна кула за натрапници. Става въпрос за защита на най-чувствителните зони с най-новите детектори и системи за наблюдение. И, разбира се, практикувайте поредица от съвети като превантивна мярка.

Инсталирането на аларма повишава защитата на къщите. И още повече, ако са еднофамилни къщи.

Нека първо прегледаме няколко неща, които трябва да имате предвид:

 • Наблюдавайте входната врата. Ако е блиндирана или блиндирана, чудесно. А ако не е, можете да поставите секретни брави с няколко точки на заключване (специалистите препоръчват минимум 2 за гарантиране на оптимална сигурност), да поставите дигитални шпионки, специални боулери и др. Или заложете на интелигентните брави, които ви позволяват да отваряте и затваряте вратата дистанционно и освен това действат като аларма, защото ако се отвори неочаквано, ще ви уведоми бързо.
 • Алармени системи. Има еднозонови аларми, например за едноетажни апартаменти или многозонови за домове с две или повече.
 • Прозорци, устойчиви на Cacos. Те могат да бъдат много по-недостъпни точки със заключващи системи или детектори за отваряне, като тези, които излъчват гъста мъгла, ако е имало проникване. Най-доброто? Зависи от материала, вида на отвора и стъклопакета. Изберете въртящи се модели от PVC или алуминий. Обърнете внимание и на щорите: съществуващите различни системи за заключване ги правят много трудни за отваряне.
 • Видеонаблюдение. Внимание към последните новини: IP камери, които ви позволяват да виждате в реално време от вашия мобилен телефон, таблет или компютър какво се случва в дома ви през IP връзка.
 • Външни светлини. Идеалното е да покриете всички зони на градината с прожектори с детектори за присъствие, които ще се включват при здрач, ако някой се приближи до къщата и т.н.
 • Системи за домашна автоматизация. Те ви позволяват да имате свързана и безопасна къща през цялата година: включване и изключване на осветлението; вдигнете щорите дори и да сме на километри от него и т.н. От нашия смартфон или компютър с интернет връзка.

Как можете да защитите дома си от крадци?

Дългоочакваният момент на празниците настъпва. Ако не искате изненади зад ъгъла, най-добре е да защитите вещите си от кражба с решения, които отговарят на задачата. Опазването на мястото, където прекарваме най-много време, трябва да бъде предмет от най-висок клас. Ето някои от решенията за това.

1. Поставете ценностите си в сейф или ги скрийте,не улеснявайте живота на крадеца, като оставяте всичко на видно място. Бъдете по-умни и потърсете добро скривалище. Най-доброто решение за защита на всички ценности. Има вградени или повърхностни (не изискват работа).

2. Осветете външната зона,, това ще покаже на потенциалните крадци, че къщата е заета. За това най-добри са LED лампи, ниска консумация или соларни модели. Има модели, които дори ви позволяват да автоматизирате работата на осветлението, за да не предизвиквате потребление.

3. Укрепете ключалката си,най-добре е да инсталирате триточкова брава на главната врата, има също опции за вграждане, многоточкова брава или ръб. Те трябва да включват защитни щитове и електрически крушки с висока степен на сигурност.

4. Защитете главната врата. В допълнение към блиндирани или блиндирани врати, можете да поставите цифрова шпионка -или видео домофон- с LCD екран и работа на батерия, за да видите кой се обажда.

hörmann thermo 65 блиндирана врата
Врата Hörmann Thermo 65.

5. Внимавайте за прозорци! Изберете PVC или алуминиеви модели с накланяне и завъртане. Той използва магнитни сензори и детектори, прикрепени към рамката на прозореца или вратата, които, в зависимост от типа, ще издадат силен шум, когато се опитат да се отворят. Можете допълнително да подсилите защитата на прозорците, като инсталирате вътрешно резе, поставено върху щорите, за да направите още по-трудно влизането на нарушители.

6. Поставете охранителна камера. IP камерите ви позволяват да виждате в реално време от вашия мобилен телефон, таблет или компютър какво се случва в дома ви чрез IP връзка. Netatmo, например, има външна охранителна камера, която разграничава хора, превозни средства и животни, включва прожектор, който се включва автоматично, когато засече движение, и може също да се включи от приложението, за да възпре крадците. Можете също така да изберете вътрешни камери, които издават звук, когато засекат проникване или домашна камера с лицево разпознаване.

7. Инсталирайте симулатор на присъствие, за да създадете илюзията, че някой е вкъщи, можете също да инсталирате таймер, който на случаен принцип включва светлините в различни стаи, радиото или телевизора.

системи за домашна сигурност
Системи за сигурност NETATMO.

8. Не оставяйте ключове на много очевидно място. Забравете да го криете в саксията или пощенската кутия, Холивуд е нанесъл много щети с филмите си, оставянето на ключа на изтривалката НЕ е добра идея. Най-добре е да го дадете на член на семейството или на някой, на когото имате доверие.

9. Помолете съседите си да наблюдават къщата ви, за да се уверят, че няма подозрителна дейност наоколо, те могат да проверят дали всичко все още е затворено и точно както го оставихме. Можете също така да помолите някой да вземе пощата ви,пощенска кутия, пълна с писма и боклуци, е много ярък знак, че няма никой вкъщи.

10. Не споделяйте в мрежи, които ви остават. Знаем, че Instagram и Facebook могат да бъдат изкушаващи, но избягвайте да казвате, че сте на почивка или срещи, крадците са склонни да бъдат добре информирани и да бъдат внимателни към този тип неща.

Съвети за избягване на изненади

 • Всичко от вашия мобилен телефон. Толкова лесно, колкото пренасочване на повиквания от вашия стационарен към мобилен телефон. Ще му попречите да звъни по време на ваканцията ви.
 • Вашите социални мрежи. Ако приватизирате съдържанието им, когато излизате тези дни, ще бъде добра тактика да избегнете даването на улики на възможни крадци.
 • Гости в къщата. Приятел или член на семейството, който живее наблизо, може да се премести, докато ви няма, поддържайки къщата жива.
 • Изключете спирателните кранове на захранването с вода или газ.
 • Сключете договор за услуга за пренасочване на обаждания от стационарен към мобилен телефон.
снимка

Пръстен

99, 99 €

Данните говорят: 65% от домовете са с монтирани блиндирани врати, 28% имат решетки на прозорците и 23% са избрали да монтират аларми. Но какви други опции има?

Популярна тема