10 Трика, за да накарате растенията да оцелеят през лятото и вашите ваканции

10 Трика, за да накарате растенията да оцелеят през лятото и вашите ваканции
10 Трика, за да накарате растенията да оцелеят през лятото и вашите ваканции
Anonim

Растенията се нуждаят от поредица от специални грижи Настъпването на лятото може да нанесе сериозен хаос върху техния имидж и капацитет за развитие; затова е добре да се прилагат някои мерки, които са решаващи и благоприятстват състоянието на опазване на растенията. Ако вече сте се завърнали от ваканциите си, ще ви харесат тези 12 идеи за обновяване на декорацията на мини тераси, вътрешни дворове и балкони.

За да имаме по-ясна визия за процесите, които можем да приложим към зеленчуците през летния сезон, се обърнахме към цветаря Мар Рамон, основател и директор на Flors & GO!Този професионалист ни предлага поредица от съвети, които без съмнение са функционални и полезни за поддържане на растенията в добро състояние.Приложете съвета му и ако откриете растенията си опустошени, когато се върнете, прочетете внимателно как да съживите сухо, удавено или болно растение.

Напояване, много важно през лятото

За да имаме красиви и цветни растения е важно да обърнем внимание на количеството вода, което предоставяме. За да осигурите правилните мерки, се препоръчва да имате познания за вида. Някои ще изискват повече вода от други; поради тази причина е удобно да се познават неговите собствени характеристики и естествените му качества. Не всички от тях трябва да получават много осветление; всъщност има стайни растения, които се нуждаят от малко светлина.

Общо взето се препоръчва поливането на растенията да става по изгрев или залез слънце Защо е това? Ако се прави в най-горещите часове, водата се изпарява бързо; По този начин почвата няма да бъде толкова хидратирана и следователно не се извършват правилни грижи за стайни и терасови растения.

Само пръскането с вода от време на време е добро нещо. Освежава зеленчука и избягва постоянното усещане за сухота. Имайте предвид, че ако са постоянно на слънце, изискват прецизно внимание в определени часове от деня, за да бъдат хидратирани. Ако искате да имате перфектните растения, водата е живот за тях.

Грижи за растенията

Един от съветите, които Мар Рамон ни показва, е защитата, която трябва да предложим срещу вредители. Листните въшки са сериозен проблем, както и други болести, които могат да увредят листата и цветята. Хубаво е и при необходимост да се пресажда. За някои растения можем да използваме големи и красиви саксии, докато други могат да се настанят в малки саксии.

Ако не искате да имате проблеми с растенията, можете да изберете и такива, които по-добре издържат на високи температури. Помислете обаче за възможността за създаване на малка оранжерия, която може да запази влагата в растенията.Във всеки случай е добре да се пазят от слънцето и да не прекарват много часове в задушаващата жега, това е начин да поддържате растенията в добро състояние и влажни.

Накратко, ако искате да научите 10 съвета, които Мар Рамон ни предлага, продължете да четете и открийте най-добрите съвети за правилно запазване на външни и стайни растения. йени

1

Подрязвайте растенията

подрязването на растенията е много важно, също и преди да отидете на почивка

Преди да отидете на почивка, опитайте се да премахнете външната зеленина, така че новите цветя и листа да излязат. Когато има горещина, всички саксии трябва да стоят на сенчести места, все едно са стайни растения, така че растението се подрязва само когато преминат екстремните температури.За да имате хубава тераса или вътрешен двор, винаги трябва да следвате тези основни градински задачи.

2

Компостирайте саксиите

наторете растенията преди да заминете на почивка и ги поставете на хладни места

В ваше отсъствие растенията трябва да бъдат разположени на хладно, но добре осветено място. Добавете естествен мулч с органична материя към саксиите и ще видите как обогатявате почвата и подобрявате задържането на вода и хранителни вещества. Топлината може да засегне корените на растението, така че мулчът предлага допълнителен резерв от храна. Също така се уверете, че имат тор с калиев азот и минерални соли, които можете да закупите в гранулиран или течен формат.

3

Добро поливане

Зелено, Саксия, Синьозелено, Тюркоаз, Аква, Стъкло, Стайно растение, Ваза, Артефакт, Интериорен дизайн,

Ние знаем как и колко често да поливаме растенията. През лятото е важно да се полива обилно, така че водата да достига до корените. Затова трябва да поливате бавно, за да предложите на растенията това, от което се нуждаят, без да наводнявате субстрата.

Времето на поливане също е важно: или първо нещо сутрин, или привечер. Поливането през горещи часове може да увреди растенията поради ефекта на „лупа“, който капките упражняват върху слънчевите лъчи. Въпреки че не всички видове го понасят, в много от нашите растения е удобно да се пръска вода, за да се охлаждат.

На почивка се уверете, че чинията е пълна с вода, така че да я абсорбира със собственото си темпо. Друга добра идея е да използвате водните гелове в саксиите, така че растенията да имат достатъчно влага за един месец.

4

Внимавайте за вредители

Растение, Под, Саксия, Подова настилка, Интериорен дизайн, Плочка, Интериорен дизайн, Стъкло, Обзавеждане, Таван,

Лятото е времето на най-голям риск в това отношение. Трябва да се обърне специално внимание на всички части на растенията, за да се провери дали не ги атакува болест. Тъй като много растения са в сезон на цъфтеж през лятото, снабдяването с хранителни вещества е от съществено значение за избягване на болести и вредители. Трябва да прилагате повече торове и тор, отколкото през останалата част от годината. Интериорен дизайн на студио Atelier HR.

5

Силата на камъните

Градински мебели, Храст, Мрежа,

Прост и много практичен метод: поставете малки камъчета върху основата, така че да задържа влагата. Този слой не позволява топлината да достигне до корените. Също така помага, че нямат пряко слънце през целия ден, така че потърсете чадъри или тъкани, които осигуряват сянка. Studio BMK среда.

6

Вода и чисто

Градина, Дървесно растение, Парцел, Врата, Продукти, Заден двор, Тревна площ, Храст, Двор, Плодове,

Много е важно субстратът за градината или за саксиите да е този, посочен за всеки вид растение, да осигурява изобилие от хранителни вещества и да има добър дренаж, за да се избегне преовлажняване. Основно, когато тръгваме на път: точно преди да тръгнем към вашата дестинация, отделете няколко минути за поливане на всички стайни растения и премахване на всичко, което е останало: клони и сухи листа.Това не позволява на растението да отделя влага и хранителни вещества на увехнали листа и цветя. Идея е на архитекта Хорхе Мозер.

7

Трансплантация

Саксия, Растение, Цвете, Стена, Интериорен дизайн, Храст, Каменна стена, Стайно растение, Градина, Едногодишно растение,

Ако имате растения в глинени саксии, това може много бързо да отдели влага от почвата и в крайна сметка да изсуши субстрата. През лятото заложете на пластмаса Пресадете или поставете саксиите за вашите растения, направени от глина, в по-големи пластмасови саксии, като запълните дупките със субстрат.

8

Възползвайте се за подновяване

Растение, Билка, Градина, Почвопокривно, Съставка, Едногодишно растение, Заден двор, Подхраст, Многогодишно растение, Двор,

Искате ли да придадете нов облик на вашия дом или градина? Ако през лятото заложите на промяна, възползвайте се от възможността да изберете вида, който най-добре понася високите температури. Викариите могат да бъдат засадени директно в почвата на вашата градина, не изискват специални субстрати и издържат добре на топлина.

Кактуси, агави и сукуленти са перфектни растения за външна декорация, тъй като са устойчиви на пряка слънчева светлина и липса на вода.

Кротоните - растенията от рода Codiaeum - няма да се оплакват, ако отидете на почивка и прекарате няколко дни без вода: те ще устоят отлично на лятото. Идея от студио Egue y Seta.

9

Трикът със струните

Саксия, Растение, Храст, Цвете, Градина, Почвопокривно покритие, Интериорен дизайн, Едногодишно растение, Стайно растение, Сянка,

Една последна идея, много ефективна. Трябва ви само връзка (например от чифт маратонки). Поставете единия край в съд с вода, а другия в почвата на вашето растение. Шнурът ще абсорбира влагата от контейнера, отвеждайки я към саксията. Атмосфера от декоратор Marra Matey.

10

До ваната

Саксия, храст, градина, заден двор, продукция, двор, билка, домашна ограда, вечнозелена, пълноценна храна,

Да, друго обичайно и полезно място е банята: растенията, които имате в теракотени саксии, можете да поставите върху няколко парчета тухла или просто в струговани чинии вътре във ваната, с малко вода (не са необходими повече от 5 сантиметри вода).Тухлата и саксиите ще абсорбират течността, за да добавят влага към вашите растения.

11

Вашата домашна оранжерия

Стая, Интериорен дизайн, Подова настилка, Стена, Саксия, Под, Интериорен дизайн, Спално бельо, Дом, Стайно растение,

Прост и ефективен трик: поставете всички растения заедно, а до тях един (или повече) легенчета с вода. Покрийте всичко с найлон, който предварително ще пробиете (за да дишат растенията и да не им се отразява прекомерният конденз). Това е лесен начин за поддържане на необходимата влажност за нашите растения. Бъдете внимателни, да, с пода: покрийте го, за да предотвратите повреда от кондензация на вода. Ако ви харесва идеята за създаване на домашна оранжерия, давайте! Тази атмосфера е от интериорния дизайнер María López Montero.

12

Отстранете ги от слънцето

Саксия, синьо, растение, майорел синьо, интериорен дизайн, стайно растение, сухоземно растение, цъфтящо растение, лавандула, тръни, бодли и бодли,

Избрахте ли райски плаж за слънчеви бани това лято? Това е добър план за вас… но не и за вашите растения: пазете ги от слънце! Имаме нужда растенията да останат влажни колкото е възможно по-дълго, така че идеалното е да ги оставим в стая, където - дори и да има малко светлина - слънчевите лъчи не достигат до тях. Също така е добра идея да оставите няколко съда с вода в стаята. Когато се изпари, ще овлажни околната среда и вашите растения ще ви бъдат благодарни.

Популярна тема