Почистващи средства за басейни

Почистващи средства за басейни
Почистващи средства за басейни
Anonim

Да имаш плувен басейн е голямо съкровище, особено за най-горещите лета. Но въпреки че басейните, които имаме в градината на нашите къщи, са много приятни, те също изискват поддръжка. Поддържайте чиста вода и нива на рН и изсмуквайте праха, мръсотията и пясъка, които се натрупват на дъното на басейна. Затова е от съществено значение да имате препарат за почистване на басейни. Тук ще прегледаме видовете почистващи препарати за басейни и моделите, които можете да закупите.

Ръчните почистващи препарати за басейни са най-евтините. Те работят по начин, подобен на домакинската прахосмукачка: състои се от четка, прикрепена към прът, заедно с маркуч, който свързва към смукателната дюза на басейна или скимера.Преди да пуснем ръчния уред за почистване на басейни, трябва да изберем режим на засмукване в пречиствателната станция. След като процесът на почистване приключи, добра идея е да балансирате pH и съдържанието на хлор.

Хидравлични автоматични почистващи препарати за басейн

От автоматичните уреди за почистване на басейни можем да изберем хидравлични или електрически. Хидравличните са тези, които използват енергията на пречиствателната система на самия басейн. Този тип препарат за почистване на басейни се препоръчва за плоски или леко наклонени басейни.

В хидравликата има два вида: засмукване и налягане

  • Aspiration са най-основните и най-лесните за използване. Те не изискват инсталиране или програмиране: те са свързани към скимера или изхода на почистващия препарат за басейн и се задвижват от системата за филтриране, покривайки на случаен принцип дъното и стените на басейна. Този тип робот се придвижва сам до дъното на чашата и изсмуква мръсотията и примесите, присъстващи във водата, задвижвайки тези остатъци към предфилтъра на помпата и филтъра, където се задържат.Предварителният филтър и филтърът трябва да се почистват редовно.
  • Налягане: Вместо всмукване на басейна или всмукване на скимера, тези роботи са свързани към връщането на басейна и използват водното налягане, идващо от главната помпа, за да се движат и събират отломки. Ако помпата няма достатъчно мощност, може да се наложи инсталирането на допълнителна. Те са оборудвани с филтърни торбички, които задържат примеси, за да се избегне натоварването на филтъра на помпата.

Кой каза, че краят на лятото е и краят на банските? Добре, времето може да не е на наша страна, но за това са покривалата за басейни.

Електрически автоматични почистващи препарати за басейн

Ако вместо хидравличен, изберем електрически басейночистач, трябва да знаем, че те са най-модерните. Те са напълно автономни и програмируеми, тъй като не зависят от пречиствателната система на басейна, а се свързват директно към електрическата мрежа.

Тези устройства се движат на колела или релси по дъното и стените на басейна. Те включват филтърна торба или патрон, в който се натрупва мръсотия и който трябва периодично да се изпразва и измива. Те са безшумни и подходящи за всички видове басейни, а друго от големите им предимства е, че връщат преработената от тях вода в басейна.

Ако искате вашите приятели и семейство да плуват безопасно, приложете тези съвети на практика, за да поддържате надземния си басейн чист.

Уред за почистване на басейни с батерии

Можем също така да изберем почистващ препарат за басейн с акумулаторна батерия. Те са много автономни и изключително практични за надземни басейни без пречиствателни станции, като например надуваеми или подвижни басейни.

Как да изберем правилния препарат за почистване на басейн

Има различни видове почистващи препарати за басейни: ръчни, хидравлични и електрически. Преди да изберем едното или другото, трябва да вземем предвид няколко аспекта:

  • Размерът, дълбочината, формата и конструкцията на басейна.
  • Видът стенно и подово покритие.
  • Наличието или липсата на потопени препятствия, стъпала или стълби; ако са построени или поставени на ръба.

Да, преди да използвате препарата за почистване на басейни, не забравяйте, че е препоръчително да използвате колектори за листа и насекоми, за да избегнете необходимостта да ги събирате с препарата за почистване на басейни.

1

Intex

Листоуловител за басейн с телескопична дръжка

снимка

20,55 €

Включва 239 cm телескопична алуминиева дръжка, мрежа за почистване на повърхности и адаптивна глава за почистване на басейн до 488 cm.

2

QP продукти

Пеперуда за почистване на басейн със странични четки

снимка

12, 99 €

Изработен от ABS, с адаптер за маркучи и твърди и издръжливи найлонови четки.

3

Gre

Уреди за почистване на басейни с ръчно засмукване

снимка

48, €95

Включва стълб, маркуч, две дюзи, едната с четка.

4

Gre

Хидравлични автоматични почистващи препарати за басейн

снимка

89,95 €

С филтриращи системи с минимална мощност 3/4 CV (0,75 CV).

5

WilTec

Уред за почистване на басейн с хидравлична засмукване

снимка

80, €99

Автоматичната смукателна машина за басейни работи с филтриращи системи с минимална мощност 5000 l/h и почиства дъното и стените на басейна.

6

lifeXL

Безжичен робот за почистване на басейни

снимка

394, €23

Всичко, което трябва да направите, е да поставите този вакуум на пода на басейна и сте готови. Той може сам да изтърква, засмуква и филтрира вашия басейн.

7

Зодия

Уред за почистване на басейни с хидравлично налягане

снимка

887, €29

Уредът за почистване на басейни Polaris 3900 Sport е подходящ за басейни с размери до 14 x 7m, независимо от формата им. Със своите 3 мощни струи той осигурява почистването на листа, чакъл, прах и др.

8

WYBOT

Безжичен робот за почистване на басейни

снимка

299, €99

Работи върху всякакъв вид покритие, както и върху наклонени подове.

9

ДЕЛФИН

Автоматичен робот за почистване на басейни

снимка

€1 025,00

Удобен и лек препарат за почистване на басейни до 12 m. Функции като бързо изпразване на чиста вода, филтърна кошница, пълно покритие и система против възли за кабела го правят наистина лесен за използване.

10

Зодия

Автоматичен робот за почистване на басейн

снимка

637, €23

Той има предимството да е много лек, тежи само 5,5 кг и лесен за използване; филтърът може да бъде достъпен отгоре, като се избягва директен контакт с отломки; лесно се премахва и почиства.

11

Зодия

Red Robot Pool Cleaner (под, стена, водна линия

снимка

949,00 €

Технология за всички повърхности: адаптирана към всички видове басейни с покритие на облицовката, полиестер, подсилен PVC, боядисан бетон и плочки (включва колела в кутията за смяна в зависимост от покритието на басейна).

12

Gre

Електрически препарат за почистване на басейни

снимка

143,00 €

Малка преносима прахосмукачка, която бързо премахва пясък, чакъл и други отпадъци от дъното на басейна. Голямото му предимство е, че работи с акумулаторна батерия с голяма автономност, така че не се нуждае от маркучи или електрически кабели.

Популярна тема