12 страхотни идеи за създаване на сянка в градината

12 страхотни идеи за създаване на сянка в градината
12 страхотни идеи за създаване на сянка в градината
Anonim

Защитете се от слънцето със система, която освен че понижава температурата на околната среда, придава стил на вашето външно кътче. Пригответе се да се насладите!

1

Защита денонощно

Небе, Мебели, Градински мебели, Стол, Чадър, Лято, Лазур, Шезлонг, Сенник, Подлакътник,

Слънцето сутрин, обед и следобед…различни са! С чадър като този, който се върти на 360º и е ориентиран вертикално, сянката е гарантирана по всяко време.Модел Thalia, със странична мачта и 3 м полиестерно платно; без основа (129 €). Трапезария с маса Chamomix и столове Grenoble (€699); всичко, от Leroy Merlin.

2

Полусянка

Имот, Мебели, Къща, Дом, Небе, Сграда, Стая, Дърво, Недвижими имоти, Интериорен дизайн,

С прикрепена пергола предпазвате фасадата от прегряване и най-вече от задушаващата топлина вътре в къщата. Ако покритието е препятствие

-идеален материал със своята лекота, лесна инсталация и достъпна цена-, въздухът циркулира и неговата полусянка е много естествена. От Maisons du Monde: диван Robinson, от бамбук, с възглавници (399 €), маса от Cadaqués, от тиково дърво (270 €), фенер (37,50 €) и възглавници (17,90 € всяка).

3

Твърди пространства

Жълто, Осветление, Маса, Стая, Сянка, Мебели, Таван, Дом, Интериорен дизайн, Къща,

В мини балкони и тераси този тип чадър с полукръгло платно е решението. Той е прикрепен към стената, не прекъсва циркулацията и може лесно да се премести в предната част на парапета, за да се адаптира към движението на слънцето. Чадър Siesta (39,99 евро), стол и маса Somerset (от 59, 99 и 99,99 евро). Всичко от Butlers.

4

Издръжливост

Плувен басейн, Течност, Курорт, Външни мебели, Сянка, Чадър, Шезлонг, Курортен град, Беседка, Воден елемент,

Чадърите край басейна са отворени в продължение на много часове. Колко лета могат да издържат? Добрата употреба е от ключово значение, но също и качеството на материалите и най-вече на тъканта. Потърсете информация на етикета за устойчивостта на цвета и неговите обработки против петна и мухъл. От дома на Tine K: шезлонги (€380 всеки) и матраци (€95).

Други опции. Ако един или два чадъра не достигнат, винаги можете да разширите сенчестата зона с изскачаща беседка или сенчести платна. Последните са платна с различни форми - въпреки че най-често срещаната е триъгълната - които се закрепват към дървета или стълбове/мачти. Потърсете информация на primrose.es

5

На изчакване

дърво, листо, ботаника, растение, гора, гора, джунгла, спално бельо,

Възползвайте се от естествената сянка, осигурена от дърветата, за да създадете много готино кътче. Хамаците ви дават възможност да подремнете или да се отпуснете с люлката си и се монтират лесно. Хамак Fredón, от Ikea, с джоб (€44,99).

6

Повече поверителност

Мебели, Интериорен дизайн, Стая, Маса, Имот, Дом, Стена, Къща, Сянка, Сграда,

Следобедното слънце също може да бъде досадно; Поради тази причина все повече и повече перголи се виждат с платнени, препятствени или еспарто щори. Предложение, което на градските тераси означава спечелване на интимност. Маса и пейка Unika, от IB Laursen (€1100 и €800).

7

Тъмно или светло платно?

Чадър, Мебели, Имот, Сграда, Интериорен дизайн, Вътрешен двор, Маса, Къща, Стая, Дом,

Тъмните цветове обикновено предлагат повече защита от светлите цветове; но повече от цвета си струва да обърнете внимание на защитния фактор на тъканта срещу UV лъчи. Този модел, например, с коефициент 25+, блокира 96% от ултравиолетовото лъчение. Чадър Bramsön с размери 1,60 х 1 м и крака Flisö (49,99 евро), мебели Askholmen, рафтове и аксесоари Hillys; всичко за продажба в Ikea.

8

Интегриран в пейзажа

Бугенвилия, Имот, Дърво, Градина, Цвете, Ботаника, Растение, Къща, Заден двор, Пролет,

Системата за слънчева защита в това идилично кътче трябваше да запази рустикалната същност на околната среда и да бъде в съответствие с калдъръма. Перфектен, изборът на стенна пергола с дебели греди, поддържани от варовиковата колона. Трапезарията придобива свежест със засенчващата я пергола, стената за катерене и бугенвилията. Подобни столове в Leroy Merlin (€39,95).

Вълшебни вечери. Да се ​​насладите на перголата

също и през нощта, създава специална атмосфера

със светещи струни или гирлянди, осветени полиетиленови лампи или дизайни, оформени

топка, куб, гърне…

9

Летни салони

Мебели, Имот, Вътрешен двор, Заден двор, Двор, Къща, Дом, Сянка, Сграда, Стая,

Беседката осигурява вкусна сянка във външните жилищни зони, но също така нейният собствен дизайн прави всяка среда много по-приветлива. Стилен трик: украсете го с фенери и растения, така че структурата му да се интегрира с външната страна. Беседка Äpplarö, от акациево дърво, с размери 3 x 3 x 2,75 м (299 евро), мебели, аксесоари и текстил, от Ikea.

10

В полето

Дърво, Саксия, Градински мебели, Сянка, Диван, Заден двор, Стайно растение, Подлакътник, Външна конструкция, Двор,

Ефектна, поради своите размери и вълнообразен дизайн, тази пергола също превръща верандата на това имение в друга стая. Мебели от колекция Round, на фирма Point, от алуминий с влакна Shintotex (от €723)

11

Shadow Sails

Растение, дърво, мебели, стол, градина, градински мебели, твърда дървесина, заден двор, храст, маса на открито,

Тези конзолни тавани са тенденция в големи екстериори, а също и в малки пространства. Осигурява на всеки един хладен въздух, който е неустоим. Във вашата инсталация един от ъглите трябва да е по-нисък от останалите, за да се предотврати натрупването на дъжд. От Ikea: Трапезария от серията Äpplarö, направена в акация: с маса, два стола и пейка (€309), накланящ се стол (€50) и Dyning свещ (€17,99).

12

Верада край морето

Имот, Дом, Недвижими имоти, Под, Мебели, Подови настилки, Интериорен дизайн, Къща, Градински мебели, Твърда дървесина,

Дървените перголи са класика, която придобива по-съвременен вид с бялото си покритие. В тази къща изцяло белият й вид хармонизира с прозорците, прави верандата по-ярка и предлага вкусен контраст с небесносинята фасада. Добавяйки към чара, мрежестите завеси от тюл правят верандата по-приветлива. Маса Link и столове Crioline от B&B Italia. Проект, от SA&V studio.

Най-новото в перголите. Има дизайн, подобен на този на тази веранда, но ламелите са направени от алуминий и се регулират, за да пропускат слънчева светлина в различна степен или да осигурят плътно уплътнение срещу дъжд. За да научите повече, потърсете биоклиматични перголи в интернет.

Популярна тема