Погрижете се за вашите растения през септември

Погрижете се за вашите растения през септември
Погрижете се за вашите растения през септември
Anonim

Предполага се, че силните жеги са зад гърба ни, но не е изключено да има дни с високи температури. Поради тази причина е препоръчително да не изоставяте рязко навиците, които сте следвали.

Преди да се усетите, знойните дни на избягване на топлината в търсене на защитна сянка ще отминат. есен е синоним на дни, в които един пуловер е достатъчен, за да се насладите на на открито Димяща чаша в ръцете ви и топлата компания на слънцето ще се образува идеалното уравнение за забавяне на темпото ви и целите, които изисквате от себе си.Подгответе градината за новия сезон и установете нов ред във вашата скала от ценности: днес най-важното сте вие.

  1. От съществено значение е да пазите растенията без сухи листа и цветове,, тъй като те абсорбират вода и забавят развитието на здрави зони.
  2. Не трябва да разочароваме бдителността си и трябва да полагаме специални грижи за вредителите и болестите, типични за горещините.
  3. Препоръчително е редовно да се прилагат третирания срещу паразити,, както и инсектициди и фунгициди. По принцип е най-добре да ги правите в по-хладните периоди, първо сутрин или късно следобед.
  4. За да откриете вредители, проверете долната страна на листата. Ако се забележи наличието му, изолирайте растението, за да избегнете заразяване и започнете лечение.
  5. Напояването трябва да бъде съобразено с температурата,, но внимавайте за преовлажняване, което може да доведе до появата на гъбички и загубата на екземпляра.
  6. Също така е препоръчително да премахнете горния слой на субстрата, тъй като, ако е преполиван, водата има тенденция да натежава почвата, намалявайки навлизането на въздух и вода в най-фините корени.

През септември дните са по-къси,вярно, но добрите температури ви канят да продължите да се наслаждавате на градините и терасите. Поне през определени часове от деня, като се възползвате от факта, че силата на слънцето все още е интензивна. Не пропускайте прекрасните залези този месец!

Въпреки че дните започват да намаляват, хубавото време – и помощта на одеяла, ако е необходимо – ни позволява да продължим да излизаме извън дома си, за да прекараме приятни и спокойни моменти. Дори когато се стъмни. Решението? Разпределете фенери на земята, за да създадете точки от околна светлина.

Възползвайте се от есенните си разходки в провинцията, за да съберете цветя и зелени листни клони и така можете да създадете проста и много декоративна аранжировка.Когато се приберете вкъщи, отрежете стъблата под ъгъл. Пригответе ваза с вода, добавете доза флорален консервант, поставете букета и отстранете листата, които са потопени. о! И не забравяйте да сменяте водата всеки ден, за да запазите цялата тази красота възможно най-дълго.

Саксия със самонапояване

самополивна саксия за орхидеи

Винаги ли се съмнявате дали орхидеята има нужда от вода? Някои изсъхнаха ли? Улеснете го с тази самонапоителна саксия,от Ева Соло; просто трябва да напълните резервоара с вода, така че орхидеята да я абсорбира според нуждите си (приблизително 33,60 €)

Вертикална градина

Саксия, растение, цвете, стайно растение, листо, билка, цъфтящо растение, едногодишно растение, бръшлян, храст,

Да придадете цвят и повече радост на стена с увивни растения е толкова лесно, колкото да окачите няколко саксии на перголата.

Просто трябва да сте наясно, че новото растение има своето пространство и да насочите катеренето, ако е необходимо, там, където не пречи. Когато дойде време да подрежете стената, всичко, което трябва да направите, е да ги свалите.

Саксии от Elho, със стойка и чинийка, се предлагат в пет цвята (€7,79 всеки).

Вертикална градина: съвети как да я създадете и да я поддържате красива.

Поставете фонтан в градината

Градинарство: Как да се грижим за растенията

За да създадете уединени и романтични кътчета, от съществено значение е да прибягвате до декорации с класическо вдъхновение, с много визуално въздействие, като каменни пейки, желязо със състарена патина или дърво с ретро вид, артистично ковано желязо порти, колони, големи кашпи във формата на чаша, скулптури, метални сфери…

Ако предпочитате рустик стила, ретро велосипеди и лейки, ръчни колички или колело от каруца.

Водата заслужава специално внимание. Сред декоративните елементи, които украсяват градината, тя е една от най-често срещаните. Помпите, водните плочи, както и басейните и езерата със затворен кръг, но също така и фонтаните са идеални; като този на снимката, модел Sirmio, от Unopiù (€180). Картината е завършена с цветен храст и две цинкови кофи; един от тях, с отрязано цвете. Перфектно!

Мисли зелено

Зелено, дърво, растение, шрифт, адаптация, храст, билка, дъждовна гора, гора, градина,

Решението за малки пространства може да е тази книга. Включва информация за материали и техники за създаване на вертикална градина и как да я поддържате; 22 DIY проекта със снимки стъпка по стъпка; и визуална микроенциклопедия с 48 етажа.

13, €20

Как да изградим вертикална градина от Густаво Джили.

Популярна тема