25 плъзгащи се врати, за да спечелите пространство в дома си

25 плъзгащи се врати, за да спечелите пространство в дома си
25 плъзгащи се врати, за да спечелите пространство в дома си
Anonim

Всеки знае, че плъзгащата се врата е тази, която се плъзга успоредно на стената. Но знаете ли наистина възможностите, които ви предлага? Те са много полезни и допринасят положително за печелят повече пространство и отделни среди.

Ако все още не знаете предимствата на плъзгащата се врата, в тази статия ще ви покажем всички качества и характеристики, с които ще откриете всички нейни достойнства, както и различни примери, за да изберете този, който най-добре подхожда на стила на вашия дом.

Предимства на плъзгащите се врати

Преди да пристъпите към монтаж на плъзгаща се врата е удобно да оцените нейните възможности.На първо място, трябва да се отбележи, че помага да разпределите пространствата, за да ги използвате по-добре; по този начин ще можете да отделите среди с много стил.

Като начало си представете, че спалнята ви е малка и всеки път, когато отворите вратата, се блъскате в крака на леглото. Ако настроите модел с плъзгач, ще получите чиста зона, която да преминете с лекота. Освен това може да се комбинира много добре с прозорците и загражденията на къщата.

Още една добра идея: ако банята ви е лилипутска и, колкото и да си мислите за това, не виждате човешки начин да поставите голяма мивка с шкаф за съхранение на лични продукти, тогава добрата плъзгаща се врата е решението. Няма да се налага да освобождавате 80-те сантиметра, които би заел традиционен панел, когато го отворите, за да можете да поставите мивката на мечтите си на стената, която трябва да има е бил празен преди.

Искате ли да имате по-светла кухня? Е, има модел на плъзгаща се стъклена врата, който основно позволява навлизането на естествена светлина, без да се губи качеството на разделяне на пространството.В този смисъл стъклените врати са вашият голям съюзник, така че трябва да прегледате тези идеи с всичко, което трябва да знаете за стъклените заграждения.

Най-добрата плъзгаща се врата за вашия дом

Търсете идеалния модел за конкретно пространство в къщата. Можете да инсталирате плъзгаща се врата тип плевня, която се плъзга по скрити пътеки в тавана; всъщност е идеално за обединяване на среди, тъй като, тъй като няма релси на пода, ще видите непрекъснатостта на пода от една стая в друга и ще изглежда, че пространството е по-голямо.

Вграден плъзгач е такъв, който при отваряне се скрива в стената. За да го инсталирате, е необходимо да свършите работа. В полза? Можете да се възползвате от възможността да поставите мебели, тоалетни или уреди от двете страни на преградата. против? Ако през тази стена минават водопроводни тръби или върху нея лежи радиатор, трябва да се консултирате със специалист, за да разберете дали инсталациите могат да бъдат преместени в друга част на къщата.

Има лист, който вместо да скрие водача, умишлено го оставя видим на стената. Говорим за красива плъзгаща се врата, която се превръща в още един декоративен елемент. Използва се преди всичко с врати, изработени от естествени материали и много впечатляващи дизайни, които успяват да й придадат практична функция, както и предлагане на открити пространства.

Преди да изберете интериорните врати за вашия дом, ние ви показваме 25 вида плъзгащи се врати, които без съмнение ще ви изненадат.

1

С полупрозрачни панели

плъзгаща се врата в ретро апартамент с дървена кухня с хидравличен под

Перфектният пример за модел, който пропуска естествена светлина дори когато крилото е затворено.Идеална за ретро къща, нейната предна част съчетава панели от непрозрачно дърво в долната част - които ще скрият, например, суматохата, докато вадите дрехи от пералнята - и матирано стъкло отгоре, което поддържа известно уединение, без да пречи на свободното светлинна циркулация. Проект от Luis J. Aguilar Architecture. Можете да видите пълната реформа на този апартамент тук.

2

Едно струва две

модерна плъзгаща се врата за отделяне на банята и съблекалнята от спалнята

Спалнята на снимката нямаше прозорец, но сега до нея достига естествена светлина благодарение на два отвора: този отляво се свързва с банята, а другият в дясно, със съблекалня. Една единствена плъзгаща се врата отстъпва и на двете благодарение на черната релса, която покрива цялата предна част.Проект на Летисия Родригес де ла Фуенте. Можете да видите пълната зала тук.

3

Стил плевня

врата тип плевня за отделяне на банята от съблекалнята и работната зона в къщата на Паула Дуарте

Интериорният дизайнер Паула Дуарте избра този модел с дървени летви, който напомня портите на стари ферми, за да отдели спалнята си от банята. Водачът на тавана, през който се движи плъзгащата се врата, е скрит зад бял корниз, който се слива със стените и шкафовете Завършекът на крилото добавя топлина към околната среда, където бялото и, при в същото време, хармонизира с шкафа за умивалник. Можете да видите този пълен апартамент в Мадрид тук.

4

Дизайн модел

селска къща с бяла плъзгаща се врата за отделяне на спалня и баня със сводести тавани за въздух

Зрелищно, в тази селска къща, решението за интегриране на банята в спалнята, без да се губи селската същност. Това е бяла плъзгаща се врата, която пасва на тавана като по този начин подобрява осветеността на спалнята. Сегашният й дизайн е идеалният контрапункт на рустикалната структура на къщата, със скатен покрив, открит греди, каменни стени и глинен под. Проект на архитекта Glòria Duran Torrellas. Можете да видите пълната зала тук.

5

Модерното докосване

ремонтиран апартамент с модерна спалня и плъзгащи стъклени врати с черни профили

Представете си, че коридорът ви е тъмен. Тази плъзгаща се врата с стъклени панели ще я направи ярка благодарение на светлината, която влиза от спалнята. Черните профили - можете да поръчате да са изработени от желязо или дърво, и в двата случая с тъмно покритие - придават съвременна нотка на декорацията. Интериорен дизайн, от M-Arte.

6

Регенерирана дървесина

плъзгаща се врата на хамбар с естествени мебели и лампа от плетени влакна

Голямото острие се плъзга върху черен водач. Покритието му е много подобно на това на кухненските мебели, така че интегрирането му е перфектно.Допълнителен плюс: ако забележите, плъзгащата се врата, преместена наляво, скрива стълбището, което води към приземния етаж. Проект от Джесика Батай. Можете да видите този дом в средиземноморски стил тук.

7

Страхотно в малки пространства

плъзгаща се дървена врата на ръба на достъпа до банята, в апартамент в барселона

Тази баня, прикрепена към спалнята, беше с правилния размер и ако не беше плъзгачът, интериорът й щеше да е много различен. Чаршафът направи възможно поставянето на отделни тоалетни - тоалетната сега се побира на сегашното си местоположение - и предната й част има същия дизайн като вратите, които водят към галерията, но без стъкло, за гаранция за поверителност от всеки, който е в банята. Проект на архитекта Desirée García Paredes.

8

Втори шанс

рециклирана врата, за да направите винтидж плъзгач в рустик стил, който разделя спалнята от банята

Пред вас, стара врата, възстановена от ковач и превърната в плъзгаща се врата. Старото дърво, с нюансите, останали в него от времето, черните обковки и подходящата лента, през която се плъзга, придават автентичност на селската къща, в която се намира. Забелязахте ли квартирите им? Запазва ги, но долните са покрити с платнени завеси в тон със завесата и кънтри шик декорацията на спалнята и банята. Реформа, от Беатрис Гихаро. Интериорен дизайн, от Амелия Аран.

9

Функционалност

зелена плъзгаща се врата

Плъзгащата се врата е функционална и практична. Не е необходимо да усложнявате живота си; Поради тази причина в тази къща е избран такъв, който следва индустриален и минималистичен дизайн със зелен цвят, който е свързан с мебелите.

10

Разделение на интервали

модерен домашен интериор с изглед към пералното помещение на горния етаж и подовете от твърда дървесина и вратата в стил барндоор

Несъмнено функцията на плъзгащите се врати е да разделят пространствата. Е, в този случай има ясно разделение между спалнята и хола; отвореността обаче създава пространствено обединение, което прави къщата много по-прозрачно място.

11

Тип книга

стъклена преграда за отделяне на кухнята в индустриален стил с плъзгащи се сгъваеми врати

Версия, различна от тези, които сте виждали досега. Плъзгащ се, защото се плъзга, но вместо едно крило, е съставен от няколко шарнирни, които се сгъват при затваряне, без да навлизат в съседната стена. Дизайнът му, с долен вертикален панел и три горни хоризонтални панела, визуално увеличава височината на вратата.

12

Урбаните и страната

стъклена преграда за отделяне на кухнята в индустриален стил с плъзгащи се сгъваеми врати

Никой не би си помислил, че зад този лист от масивно дърво и рустикален вид се крие мечта: чиста и подредена стая за пране. Ключът, така че плъзгащата се врата да изглежда като къща, разположена в страната, въпреки че в действителност е в центъра на оживен град? Дървената лента, която минава по диагонал отпред, между два срещуположни ъгъла.

13

Дзен дух

облицована с плъзгаща се врата, която пропуска естествена светлина към разпределителя на къщата

В този случай се открояват три елемента. Решетката на вратата създава усещане за ред; полупрозрачното стъкло пропуска светлината, но не знаем какво се случва от другата им страна; и дървени стълбове рамкират вратата, за да я направят ключов акцент.

14

Малка къща в прерията

плъзгаща се врата на плевня на големи релси в селска къща в индустриален стил в рустик стил

Просто погледнете тази плъзгаща се врата, за да разберете, че се намираме в просторна къща Голямата врата от дървени летви сякаш казва: "да, аз" страхотен съм“. Неговите малки неравности, възли и вени придават красота на дизайна. Основно: водачът и опорите, които го свързват с него, са устойчиви, за да издържат теглото му.

15

Изцяло бяло

бели лакирани сгъваеми врати със стъкло за пропускане на естествена светлина

Интересен ефект, постигнат от тези четири въртящи се остриета. Ако забележите, последната е фиксирана, закрепена към стената с панти. А от останалите три само две от тях са прикрепени към тавана чрез точка, разположена в един от краищата. Какво също се постига? Направете голямата стена до стенаостъклена структура динамична: можете да я сгънете напълно, да разширите само един или два панела или да ги оставите като на снимката, тип мех.

Снимка: Pinterest

16

Оптичен ефект

плъзгаща се врата с функция двойна стена и разделител на стаята

С правилната подготовка плъзгачът може да изглежда като всичко друго, но не и като врата.Картината, която украсява това изображение, го прави да изглежда като стена с рафтове от едната страна за поставяне на книги. Въпреки това, докато крилото се плъзга наляво,лавицата изчезва пред очите ни, оставяйки само невинна стена, обграждаща коридора.

17

Класически стил

плъзгаща се врата с функция двойна стена и разделител на стаята

Представете си, че къщата ви има великолепни стари врати, които, когато се отворят, заемат място, необходимо за поставяне на мебели. Не се отказвайте от тях и се възползвайте от тях като плъзгащи се чаршафи А ако ги нямате, търсете на търгове, пазари и свлачища: можете да намерите истински съкровища!

18

Ода на скандинавския дизайн

много проста дървена плъзгаща се врата за разделяне на стаи в апартамент

Изработена от дърво и с бордюри от всички страни, тази врата се вписва в среда в скандинавски стил. Но освен дизайна си, тя има трик. Чаршафът е по-голям от отвора, който води към спалнята. И какво се постига? Веднага щом я видим, всички разбираме, че къщата има много високи тавани.

19

Тайната врата

плъзгащата се врата решава проблеми с пространството, дори и да има размери колкото тази стая

От пода до тавана, без видими водачи и в същия бял цвят, който покрива стените.Големият плъзгач се издава само от малък детайл: дръжката, необходима за отваряне и затваряне. И ако сега е дискретен, ще бъде още повече, когато го отворите, защото ще почти напълно изчезват и никой няма да ремонтира в него.

Снимка: Pinterest

20

В прашно синьо

врата за плевня за плаж или селска къща

Това е селски дървен плъзгач, като тези, които сме виждали досега. Нещо обаче я прави различна. Когато става въпрос за по-малко благороден сорт, можете да персонализирате покритието му с боя. Меките и прахообразни тонове - светло синьо, розово, мента… - необичайни за вратите, ще очароват пространството.

21

Класически стил

класическа плъзгаща се врата

Някои подове поддържат конструкциите на прозорците и вратите в класически стил. В миналото беше доста обичайно да се прибягва до плъзгащи се врати за отделяне на стаи, поради което в този случай се използва за разделяне на хола от трапезарията.

22

Селски и модерен

дървена плъзгаща се врата

Елегантен, селски и модерен дизайн, комбиниран в тази стая, в която е решено да се направи разделяне с банята с помощта на плъзгаща се врата. Прилича на плевня и се плъзга лесно, създавайки хубава преграда за уединение на банята.

23

Ориенталски стил

Плъзгаща се врата

В Япония е доста обичайно да се използват плъзгащи се врати за разделяне на пространствата в традиционните къщи. В този случай е приложен ориенталски стил с полупрозрачно стъкло и дърво, така че естетически всичко да е в същата хармония.

24

Направете разлика

врата на плевнята с горни релси, които заемат минимално място за отделяне на банята от хола

В декорацията, въвеждайки противоречив елемент, който никой не е очаквал в тази среда, шокира поради изненадващия си ефект. В тази бяла стая, износена дървена врата, неправилна и с неясен произход, хваща окото.Контрастът на грубата му текстура срещу безупречната гладка стена, по която се плъзга, не може да бъде по-красив.

25

Натурален

плъзгащи се врати със стъкло и двойно крило, за да осигурят уединение на основната спалня

Не се заблуждавайте от външния вид. Ако имате късмета да попаднете на величествени врати с излишен лак или покритие, което не отговаря на начина ви на живот, консултирайте се с дърводелец. Най-вероятно под този слой, който ви ужасява, се крие великолепно дървено бижу, което трябва само да туршия, за да възвърне първоначалната си красота. И една последна точка: къде поставяте дръжките? На височината на лакътя, за да ви е удобно да отваряте и затваряте плъзгащите се крила.

Снимка: Pinterest

Популярна тема