15 идеи за реформиране на душ зоната в банята

15 идеи за реформиране на душ зоната в банята
15 идеи за реформиране на душ зоната в банята
Anonim

Дизайнът на една баня трябва да предлага функционалност и определена естетика. Именно в тази стая имаме възможност да приложим полезни ресурси, които се адаптират към нашите нужди. Поради тази причина искаме да ви представим най-добрите 15 идеи за реформиране на душ зоната в банята.

Със сигурност повече от един път сте чувствали, че трябва да направите промени у дома. За целта можем да прибегнем до стилове, които са интересни, атрактивни и модернизират външния вид на интериора. По този начин можем да кажем, че банята е пространство, пълно с възможности и където можем да извършим подходящите реформи, които са най-интересни.

Функционална душ зона

Първото нещо, което трябва да имате предвид е, че душът трябва да е функционален. Ще го използваме за лична хигиена; поради тази причина се нуждаем от практични и прости и с достатъчно пространство за удобно придвижване.

В този смисъл можем да прибягваме до душ паравани с врати, плъзгащи се или отворени на една страна. Фактът, че е прозрачен, ни позволява да визуализираме естетиката на пространството като цяло и предава повече прозрачност На свой ред можем да оборудваме това пространство с рафтове, рафтове и куки, за да имаме повърхности, където да оставите гела, гъбата, кърпите и други предмети за лична хигиена.

Все по-разпространени са душове за вграждане с керамичен под; все пак мраморът също навлиза все повече. По един или друг начин можем да имаме функционален душ, който е подходящ за ежедневна употреба и лесен за достъп.

Ремонтирайте душа отвътре и отвън

Душът е основен компонент в банята. Заема водещо място и допринася за украсата. По този начин, за да имате правилно обновена баня, е важно да имате висококачествени материали. Пример са акрилни, керамични, противоплъзгащи плочи за обработка, дървени подове и каменни стени, порцелан или плочки.

По един или друг начин можете да обновите своя душ и да получите задоволителен резултат, който всъщност предава модерност, грижа и прецизност. Струва си да инвестираме време и всеотдайност в тази област, по този начин успяваме да разпределим баня с душ правилно и с дизайна, който харесваме най-много.

Стилен душ

Един фактор, който трябва да имате предвид, е стилът на дома. Ако се следва съвременна и актуализирана обработка, струва си да се приложи минималистичен или модерен стил.За да постигнете това, е необходимо да използвате материали и дизайни, които предлагат обновен образ. Напротив, има и възможност да направите елегантна баня във винтидж или класически стил, ако искате нещо по-изискано.

По принцип има много начини за дизайн на зоната за душ. За да разсеете съмненията, разгледайте следните идеи. Те са новите тенденции за банята, които без съмнение ще харесате!

1

Симетрия в банята

модерна баня с душ кабина

Споделянето на баня винаги е сложно. Тук използването му беше изгодно чрез разполагане на плочата между двете зони на мивката. Брилянтно и много оригинално решение, което подобрява дизайна и е идеално за обновяване на душ зоната, оборудвано с напълно прозрачен параван, който осветява присъствието му.Смесители и душ слушалка, от Дорн Брахт.

2

Душ и вана в едно и също пространство

модерна баня в еднофамилна къща

Целта на тази баня е да можем да се наслаждаваме на ваната, когато се чувстваме като спокойна и спокойна баня, а от друга страна, има и възможност за използване на душ, ако търсим бързо почистване. Екранът е отворен, по същия начин, по който дизайнът е прост и пасва на всеки декоративен стил.

3

Естетическа еднородност

модерен интериорен дизайн баня в сиво и дървено покритие

Материалът на стените и пода е еднакъв, така че се постига еднакъв външен вид по целия под. Стилът е съвременен, а мебелите нарушават тона на тъмните неутрални тонове, за да предадат малко топлина.

4

Диафаничност и съвременност

сива баня с окачена тоалетна и вграден душ

В тази баня можем да разграничим добре зоните, но всички свързани заедно и в постоянен диалог. Начин за придобиване на пространственост, без да се отказвате от проучен дизайн. Душът се състои от удължена и плоска корита, със стъклен капак от едната страна и стени със сиво-син под, който предава спокойствие и съвременност.

5

Баня с изчистени линии

futurion flat плоско душ корито

Блестящият и полиран вид на това душ корито се дължи на неговия материал, наречен Quaryl, който е изключителен за Villeroy &Boch; много гъвкав и устойчив, изработен е от кварцови кристали и акрил.Моделът на снимката, Futurion Flat в своята версия Extraplaflat, инсталиран на нивото на земята, е оборудван с голям дренаж (приблизително 506 €).

6

Функционално място за душ

душ кабина с дървен под

Балансът между елегантността, осигурена от травертин мрамор и облицовката от летви от тиково дърво в тази душ зона е перфектен. Освен това е оборудван с кран Clever и прозрачен екран, напълно запечатан, от съществено значение, тъй като тавата е разположена точно на нивото на земята.

7

Душове за двама

баня с два душ кабини

Едно от най-големите удоволствия при вземането на душ е да се отпуснете спокойно, да се отпуснете под водата и да забравите за бързането. Така че това решение за двойна кабина е страхотно. Те са облицовани с мрамор от Карара и са оборудвани с модерни кранове Hansgrohe.

8

Акрилно душ корито

акрилно поддушово корито

Едно от големите предимства на акрилните душ корита е тяхната гъвкавост. Този модел от колекцията Project на Systempool, от групата Porcelanosa, съществува в квадратен, правоъгълен, петоъгълен и полукръгъл дизайн и в безброй размери. В допълнение, можете да включите платформа в черно или iroco (от €198,55 приблизително).

9

Вграден душ

душ със сини плочки

Разделителните стени или отворените прегради са отлични решения за отделяне на зони в една и съща баня без да е необходимо да прибягвате до врати, които намаляват пространството; тоест може да се счита за баня с диференцирани пространства.С това решение тук тоалетната получи уединение и беше създаден фантастичен вграден душ. Плочка, от Hisbalit.

10

Душ с естествено покритие

варовиков душ

Някои хора предпочитат душ коритото да бъде напълно интегрирано в банята. В случая с избора е постигнат модел във варовик, идентичен с облицовката на стената. Резултатът? защитно лечение против влага, това е фантастично! Проектът е изпълнен от фирмата Gunni & Trentino.

11

Създайте лично пространство за душ

душ карнак

Понякога неравностите в пода на банята правят възможно инсталирането на душ зона дори в малки пространства.При неуспех, например, само необходима е подходяща врата за завършване на пространството Тази, моделът Karnak, от Duscholux, може да се закача на панти както навътре, така и навън (от €785 прибл.).

12

Душ корито с изключително плосък дизайн

сива баня с душ кабина

Този тип корито позволява по-добра поддръжка на повърхността на душа, тъй като дизайнът му елиминира вдлъбнатини и ъгли, където се натрупва мръсотия. Те трябва да имат обработка против приплъзване и да бъдат придружени от висок клас водоустойчив екран, който предотвратява изтичането на вода; като модела Hemsut, от фирмата Duscholux, с магнитно затваряне и защитено стъкло (от €1198 приблизително).

13

Припокриващи се материали в зоната за душ

баня със стена за отделяне на душ кабина

Често е да се намери, до някои правилно оразмерени вградени душове, зона, наречена изсушаване. Това пространство, до което водата не достига, трябва да се покрие с някакъв топъл материал. Пример за това са дървените летви, обработени с продукт, който ги предпазва.

14

Отворен дял

модерна баня душ колона с термостат

Има възможност душът да се свърже директно с банята, без параван да пречи. Това е начин за придаване на непрекъснатост на зоните и материалите, както в този случай, когато керамичните плочки се появяват на пода и стената на душа.

15

Баня в модерен стил

модерна баня с каменен душ под

Ако искате да скъсате с тенденциите и да покажете модерен и натуралистичен образ, тази баня е страхотна. Подът на душ кабината е мозайка от камъни, която предлага естествен характер, докато подовите настилки и мебелите са по-семпли и по-съвременни по стил.

Популярна тема