100% скандинавска къща

100% скандинавска къща
100% скандинавска къща
Anonim

Разположена на една от най-популярните улици в шведския град Гьотеборг, тази просторна къща от 109 m2 с всекидневна, три спални, кухня и баня (за продажба на чрез агенцията за недвижими имоти Alvhem) има множество атракции въпреки или благодарение на факта, че строителството му датира от 1900 г. Отвън, очарователна тераса ви позволява да се насладите на великолепна гледка към зелени площи, а вътре - безценното присъствие на тавани от 3 метра висока, украсена с корнизи, тя устоява безстрашно през годините, също като устойчивата дюшеме или трите внушителни комина, които ни връщат век назад.За да може окото да улови всички тези открити чудеса и да умножи светлината, всичко беше боядисано в бяло, включително дърводелството и пода.

В декорацията характерната за скандинавския стил хроматична игра на черно и бяло е смесена с бежовото на дървото и металните тонове. Кухнята, сега с офис, и банята, с добавено перално помещение, са единствените стаи, които са напълно реновирани. Резултатът е светла и приветлива къща, идеална за живеене и пълноценно ползване със семейството и на бавно темпо.

Тераса, на която да се насладите

Имот, Сграда, Покрив, Двор, Недвижими имоти, Палуба, Заден двор, Къща, Балкон, Стая,

Размерите на терасата направиха възможно организирането на малка зона за закуска, заобиколена от саксии, които са окачени или групирани в рециклирани дървени кутии. Подът беше покрит с водоустойчива и неплъзгаща се хидравлична плочка, за да се предотврати подхлъзване.

Защитено от деца

Животът на пети етаж с деца ни кара да мислим за сигурността на терасата. Препятствия, панели или мрежа са някои решения за покриване на щангите. Тук те бяха защитени със сив шперплат, украсен с гирлянда от светлини и LED крушки, които светят, без да горят.

Г-образен диван

Стая, Интериорен дизайн, Хол, Дом, Стена, Бяло, Диван, Под, Мебели, Интериорен дизайн,

Къщата с високи тавани имаше допълнителна атракция: оригиналните корнизи. Те, както и почвите, като цяло бяха в добро състояние, което благоприятства тяхното опазване. Бяха възстановени само някои по-развалени райони, за да им се върне предишният им блясък.

Г-образен диван

За дневната е избран сив тапициран ъглов дизайн, който се откроява на белия фон на стаята. В центъра върху мекия килим лежи масичка с неправилна форма. Възглавниците ободряват хроматичния бином.

The Echo Touch

Цветята и растенията са разпределени из цялата къща, озарявайки стаите само с присъствието си, или в саксии на перваза на прозореца, или в прозрачни стъклени вази. Между двата прозореца, без завеси или щори, беше поставена стенна лампа, която предлага околна светлина.

Внимавайте къде ходите

Кафяв, Под, Дърво, Подова настилка, Комфорт, Твърда дървесина, Дървена подова настилка, Композитен материал, Подлакътник, Дъска,

Светлите дървени подове дават топлина и светлина едновременно.

Вашата любима корица

Стая, Интериорен дизайн, Под, Стена, Подова настилка, Таван, Интериорен дизайн, Дом, Осветително тяло, Осветително тяло,

Като добрите нордици, собствениците на къщата бягат от богато украсените стени. За всекидневната са избрали да обрамчат корицата на списание, черно-бяла и с размер на плакат, която привлича всички погледи.

Изцяло бяло

Улавянето на светлината е почти мания. Оттук и бялото по стените, мебелите, дори и по пода. Доброто състояние на подовата настилка, която покрива цялата къща, позволи тя да бъде запазена такава, каквато е, само че е боядисана в бяло. Фотьойл с колелца и тапициран в розово поставя граница на битието.

Комфортна зона

Дневна, Стая, Бяло, Мебели, Интериорен дизайн, Диван, Стена, Имот, Разтегателен диван, Маса,

Ясна среда

За да се избегне насищането на стените, беше решено да се постави нисък шкаф за съхранение с врати и почти никакви декоративни аксесоари отгоре, което подсилва усещането за лекота. Върху него можете да монтирате телевизор с плосък екран или да закачите картина.

Топлина на дома

Стая, Интериорен дизайн, Под, Стена, Дом, Таван, Мебели, Всекидневна, Диван, Интериорен дизайн,

Оригиналната керамична камина на къщата е възстановена.

Подробности за гарнитурите

Бяло, Таван, Стая, Стена, Корнизи, Архитектура, Интериорен дизайн, Гипс, Бежово, Метал,

Създават различни обеми и текстури в белия монохром.

Добре свързани

Стая, Интериорен дизайн, Етаж, Дневна, Дом, Стена, Мебели, Бяло, Таван, Диван,

Спалнята се намира точно до всекидневната.

През входната врата

Архитектура, Корнизи, Таван, Сиво, Релеф, Резба, Класическа архитектура, Правоъгълник, Гипс, Сребро,

Детайл от корниза, който минава през всички пространства на къщата.

Буенос Айрес

Стая, Легло, Етаж, Интериорен дизайн, Имот, Стена, Текстил, Спално бельо, Спалня, Бяло,

Присъствието на старите камини в къщата беше истинска находка, и то не само декоративна! Всички бяха възстановени, така че да осъществят правилно изгаряне. Тъй като две от тях са в спалнята, вентилацията, осигурена от достъпа до терасата, е от съществено значение.

Пълна атракция

Едно от очарованието на къщата е непрекъснатото присъствие на декоративните корнизи по таваните, които се повтарят в спалнята и ви приканват да погледнете нагоре без да искате.За да подсили това визуално очарование, беше избрана особена лампа на тавана, чийто абажур дава воля на въображението и ни напомня за романтични азиатски фенери.

С мисъл за модата

Собствениците на тази къща са очаровани от света на модата и интериорния дизайн. Доказателство за това е малката почит, отдадена й на таблата на леглото: рамкиран отпечатък на един от дизайните на финландския дизайнер Вуоко Нурмесниеми, чиито характерни черно-бели отпечатъци пасват като ръкавица с декорацията на стаята, прости и привлекателен.

Фин деко

Стая, Интериорен дизайн, Етаж, Подова настилка, Имот, Стена, Таван, Мебели, Спално бельо, Дом,

Спалнята, в сиво и нежно розово, омекотяват черно-белия бином.Изчистените дизайни, без щампи, подсилват тази спокойна атмосфера, която в този случай е верен индикатор за присъствието на бебе в спалнята. Шикозен детайл: лампата, вдъхновена от фините азиатски фенери.

Широкомислие

Щедрите размери на спалнята се умножават благодарение на мебелите, взети до минимален израз, с двойно легло и скрин като единствените герои. Над последното кръгло огледало на стената визуално разширява стаята, с директен достъп до терасата. Огромната яркост на неговата ориентация прави присъствието на растения перфектно както отвън, така и отвътре.

Chromatic Duo

Два черни стола от двете страни на леглото служат като нощни шкафчета. Над таблата, която не съществува, на стената са поставени няколко аплици, които да осветяват вечерните четения на двойката. Сред тях снимка в черна рамка, съвпадаща с лампите, е един от малкото декоративни елементи, които съществуват в тази стая, в която оригиналните таванни корнизи монополизират вниманието.

В краката ти

Стая, Интериорен дизайн, Продукт, Етаж, Зелено, Подови настилки, Дом, Имот, Стена, Мебели,

Поставянето на скрин в долната част на леглото е много полезно за съхранение на спално бельо.

Едно плюс едно е равно на три

Стая, Етаж, Интериорен дизайн, Имот, Подови настилки, Стена, Бяло, Таван, Осветително тяло, Дом,

Един от ъглите на основната спалня беше организиран за поставяне на бебешкото креватче. Така, споделяйки пространството с родителите, става по-лесно за тях през нощта. До него плъзгаща се врата отстъпва място на голяма съблекалня, която сега служи и като стая за игри.Няколко камини от миналия век украсяват и затоплят стаите.

Добър вход

Стая, Интериорен дизайн, Закачалка за дрехи,

Поставка за обувки и барче представляват място за съхранение на входа, което е толкова просто, колкото и функционално.

Много светла кухня

Стая, Бяло, Имот, Кухня, Мебели, Интериорен дизайн, Плочка, Жълто, Плот, Сграда,

Скандинавците знаят как да комбинират бяло със светло дърво и леки метални детайли, които придават шик на кухнята. Тук златото и среброто са показани в лампи, дръжки и уреди, като фурна, аспиратор или отопляема винарска изба.

Каква добра двойка

Два чифта пендел в злато и стъкло осветяват различните работни зони на кухнята. Така светлинният лъч се концентрира там, където е най-необходим по всяко време, без да е необходимо винаги да се използва общо осветление.

Ароматно готвене

Стая, ВиК инсталация, Интериорен дизайн, Етаж, Имот, Кран, Бял, Под, Стена, Таван,

Собствениците на тази къща обичат растенията и са искали да създадат, също и в кухнята, свое малко ароматно ателие: мента, мащерка, магданоз… Така, освен че ги използват при готвене, те осигуряват свежест докоснете се до кухнята и я парфюмирайте с техните аромати.

Интегрирана река

До мивката е поставен хладилникът, който е облицован в бяло, за да придаде приемственост на мебелите. С това местоположение едната му страна може да се използва като място за съхранение или за поставяне на черна дъска, където можете да оставяте бележки.

На сигурно място

Тенджерите, тиганите и съдовете изискват специални места за съхранение, които могат да издържат теглото им. Добър вариант са долните чекмеджета, като тези в тази кухня, със здрави водачи, които се плъзгат перфектно и лепкави дъна, за да не се движат.

Комплект маса

Дърво, Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Маса, Бяло, Саксия, Клонка, Твърда дървесина, Стъкло,

Текуща версия

Преоткрит полилей осветява семейни ястия или приятни вечери с приятели в офиса с шарнирните си рамена.

Напълно оборудван

Кухня, стая, бяло, имот, мебели, плочки, плот, шкафове, кухненска печка, интериорен дизайн,

Достоен за най-добрия готвач

Белите кухни създават усещане за абсолютна чистота. Тук този цвят е избран в облицовката на метрото, в шкафа

на L-образната кухня и върху мраморния плот със сиви жилки. Резултатът не може да бъде по-професионален, подреден и безупречен. Даваме му десет!

Офисът

Стая, Мебели, Имот, Трапезария, Интериорен дизайн, Маса, Под, Таван, Сграда, Къща,

Ежедневните битови предмети като чаши, чаши и чинии трябва да са ви под ръка. Ако решите да го поставите на рафтове, като тук, трябва да ги фиксирате добре със скоби и по този начин ще ги предпазите от поддаване под тежестта с времето.

Овална трапезария

Големите размери на кухнята направиха възможно създаването на уютен офис за шестима души; Състои се от овална маса, заобиколена от столове в два цвята и детско столче за хранене, и е украсена с картина.

Реновирана баня

Баня, Плочки, Стая, Етаж, Имот, Мебели, Интериорен дизайн, Подови настилки, ВиК инсталация, Шкаф за баня,

До спалнята е банята, която, напълно реновирана, следва същата хроматична линия като останалата част от къщата. Стените бяха облицовани до тавана с бял гранитогрес, а подът беше покрит с хидравлична мозайка. Пред тоалетната има душ кабина с термостатични кранове и малка част за пране.

Популярна тема