Селска къща от само 40 м²

Селска къща от само 40 м²
Селска къща от само 40 м²
Anonim

Убежище в провинцията, колкото и малко да е, това беше най-голямото желание на собствениците на тази къща, млада астурийска двойка. Но реалността беше, че те вече имаха достатъчно разходи с първия си дом, за да инвестират сериозно в лятна къща. Сякаш от небето, решението дойде, когато баща й им даде част от семейната ферма, за да могат да я построят.

Това е малко парче земя, което граничи с каменната стена на техния имот, идеално за това, което искаха. Те се заеха с работа и проектираха собствената си малка къща: едноетажна и две спалниКогато планираха разпределението, те имаха само едно основно условие преди всичко друго: важно беше да създадат веранда, добре защитено пространство, за да се хранят на открито, без да се притесняват от самите променящи се метеорологични условия на мястото, където се намира строежът. Достъпът до къщата е през малка веранда. Това пространство е с покрив и местоположението му го прави доста защитено. Направено е по този начин, за да му се наслаждавате в горещи дни, но също и в дъждовни дни, толкова чести в северната част на Испания.

Тъй като се намираше толкова близо до плажа, намерението беше също така да прекарват лятото в къщата и искаха да ядат на открито, без да се налага да гледат небето. Те построиха само етаж от 40 м2, бюджетът не позволяваше много повече, но грижата, добрият вкус и добрите идеи за декориране на лятната къща доведоха до много уютно убежище, където преобладава комбинация от бяло и дърво в мебели, стени и тавани. Конструкцията на къщата е много проста; да, има веранда, за да се насладите на открито пространство, независимо дали е слънчево или дъждовно. Интериорът следва същата тази линия, без усложнения, и е декориран с най-важното и в светли тонове, за да умножи светлината. Подът на цялата къща беше покрит с каменина от Porcelanosa, която имитира глина. Устойчив и лесен за почистване, той е идеално покритие и един от ключовете за декориране на селски къщи. Наличието на достатъчно площи за съхранение беше много важно; затова в хола беше поставен много просторен бюфет.

Кухнята е вградена в дневната, разпределена е U-образно за визуално ограничаване на пространството, има барплот за отделяне от трапезарията. Мебелите са избрани в суров цвят, в тон максимално близък до този на шкафовете; целта беше да се интегрира по-добре в това пространство. Наклонът на покрива и дървените греди над кухнята обуславят разпределението му.И то е, че въпреки че беше необходимо да има място за съхранение, нямаше достатъчно място за поставяне на стенните шкафове. На компанията Armicor беше възложено да проектира и изгради, като инсталира базови шкафове, разпределени в U, и два малки висящи шкафа.

Като декоративен трик, таблата беше премахната в главната спалня. Вместо това, правоъгълно огледало заема цялата стена, за да създаде оптично усещане за по-голямо пространство.

Хол в бял цвят

Стая, Интериорен дизайн, Всекидневна, Мебели, Маса, Дом, Диван, Интериорен дизайн, Под, Стена,

Светлите тонове дават усещане за простор.

Под от каменина

Интериорен дизайн, Стая, Всекидневна, Под, Мебели, Диван, Маса, Дом, Таван, Интериорен дизайн,

За да се разграничи всяка зона и да се намали студа, бяха поставени няколко килима в цвят екрю от El 30 de Campoamor (€45/m).

Текстил за диван в цвят екрю

Стая, прозорец, интериорен дизайн, мебели, маса, всекидневна, стена, диван, таван, под,

В хола: диван кариран, от Zara Home и възглавници, от DTC. Помощни маси, от Ikea Carpet, от El 30 de Campoamor.

Бюфет от сиво патинирано дърво

Стая, Интериорен дизайн, Етаж, Дом, Подови настилки, Интериорен дизайн, Спално бельо, Къща, Шкафове, Аксесоари за дома,

Това е моделът Visdalen от Ikea. Сиво патинирано дървено огледало от El 30 de Campoamor.

Офис маса и столове в цвят екрю

Мебели, Лавандула, Интериорен дизайн, Ваза, Централна част, Аранжировка от цветя, Боя, Артефакт, Фотография на натюрморт, Крайна маса,

Маса, столове и бисквити, от Ikea. Боядисана месингова кана от Ел Чинаро. Прибори за хранене, чинии, чаши и фонтанът, украсен с риба, идват от DTC.

U-образна кухня

Дърво, Стая, Съдове, Сервиране, Интериорен дизайн, Таван, Маса, Порцелан, байц, Интериорен дизайн,

До входа имаше колона, в която се помещаваха хладилника и микровълновата печка. На заден план вратата на банята.

Желязна камина

Стая, Етаж, Подова настилка, Интериорен дизайн, Стена, Аналогова телевизия, Телевизор, Интериорен дизайн, Рамка за картина, Дисплейно устройство,

Между двете стаи е поставена желязна камина. Така топлината достига еднакво както до хола, така и до трапезарията. Тази стена беше украсена с оригинално огледало, изработено от трупи от Кристина Сомонтано. Дневникът е от DTC.

Огледало над леглото

Стая, Жълто, Имот, Интериорен дизайн, Текстил, Чекмедже, Скрин, Спално бельо, Стена, Мебели,

Мебелите и дамаските в тази стая са избрани в екрю. Огледало, от Икеа. Масичка от патинирано дърво, от DTC. Шарнирна настолна лампа от El 30 de Campoamor.

Детска спалня

Син, Стая, Легло, Спално бельо, Текстил, Интериорен дизайн, Стена, Чаршаф, Спалня, Спално бельо,

За спалнята на детето е избрана доста младежка декорация; по този начин няма да е необходимо да го подновявате, когато порасне. Масата е много семпъл модел, с два рафта и лакирана в бяло.Като малка лампа беше избран флексо. Леглото е посетено с раирана покривка. Маса и лампа от Ikea. Юрган от The Cotton Coast.

Фасада с веранда

растение, прозорец, имот, къща, недвижим имот, сграда, парцел, дом, покрив, жилищен район,

Разположението на къщата е много основно: един приземен етаж с хубава външна веранда.

Дървени маси и столове за веранда

Стая, Маса, Мебели, Интериорен дизайн, Градински мебели, Външна маса, Таван, Стол, Греда, Сенник,

Беше обзаведена с дървена маса и столове от Casa. Кухненски прибори, от El 30 de Campoamor.

План на къщата

жълто, линия, оранжево, къща, дом, произведения на изкуството, правоъгълник, паралел, илюстрация, план,

Тук можете отлично да оцените как е използвано наличното пространство.

Популярна тема