10 Идеи как да разпределите стаята и да я направите да изглежда по-голяма

10 Идеи как да разпределите стаята и да я направите да изглежда по-голяма
10 Идеи как да разпределите стаята и да я направите да изглежда по-голяма
Anonim

Стаята ви добре ли е подредена? Мислите ли, че може да се подобри? Тези два въпроса възникват неочаквано, когато осъзнаете, че вашата всекидневна вероятно не е толкова удобна, колкото сте искали или че й липсва достатъчно място, за да се насладите на ресурсите си.

За да направим отговорите по-ясни, ви даваме няколко идеи как да разпределите стаята правилно. Открийте някои деко ключове и тайни на декораторите, за да извлечете повече от всекидневната и да я направите да изглежда по-голяма.

Първи неща, които трябва да имате предвид

Когато организирате хола, е необходимо да се погрижите и за най-малкия детайл.Не се препоръчва да купувате прекалено големи или твърде малки мебели. Целта не е да презаредите всяка дупка, която намерите, а по-скоро организацията на стаята да е последователна, хармонична и да предлага достатъчно пространство за движение из нея.

Най-добрата препоръка е да планирате как да организирате мебелите и най-важните части, за да прецените дали трябва да направите ново придобиване. Запишете вашите възможности в списък и начертайте малък план, за да визуализирате начина, по който да паснете на вашия конкретен пъзел. Много важен аспект е цветовата палитра, основна стъпка за декориране на стаи, които са свежи и пълни с цвят.

Как да разпределим пространството в хола

Един фактор, който трябва да имате предвид, е да го разпространявате според вашите предпочитания. За да направите това, потърсете важна част или област, която искате да подчертаете, и изградете приветлива вселена около нея. Имайте предвид размерите на хола, защото те ще определят стила на разпределението.Например в големи стаи можете да отделите мебелите от стените и да създадете различни зони, за да ги направите по-гъвкави; В този смисъл можете да поставите бюро, интегрирано в декорацията на всекидневната, така че ще имате място за вашето работно пространство, както и място за четене или кът за игра на вашите деца.

За да декорирате малка стая с много стил, просто трябва внимателно да изберете ресурсите, които ще включите в декорацията. Въпреки това е много важно да създадете зона за разговор със столове или дивани, които да я направят уютна; от своя страна, пуфовете ще бъдат ваши големи съюзници поради тяхната практичност и малък обем, без да забравяте и мебелите 2x1: табуретки, които са малки маси и сгъваеми или многофункционални мебели.

Обърнете внимание на начина, по който помещението трябва да разпредели прохода и уверете се, че има място между мебелите. Препоръчително е да има поне 50 см между дивана и масичката за кафе, но винаги има алтернативи, особено за всекидневни с интегрирана трапезария.Ключът е, че всеки може да се разхожда из стаята, без да се спъва.

Възползвайте се от случайни мебели

Диванът и всяка друга седалка, като фотьойли или столове, се нуждаят от типичните странични маси за всекидневната. Ще направите гостите или семейството си много удобни и няма да се налага да ставате, за да вземете напитки, да проверите мобилния си телефон или да оставите любимата си книга или списание.

Що се отнася до холните маси, за предпочитане е те да са на същата височина като дивана или малко по-ниско. Няма значение дали ще изберете квадратна или кръгла, важното е да стои добре естетически и размерът да е балансиран. Подносите на масите обаче трябва да достигат височината на подлакътниците на столовете. От друга страна, винаги е добре да имате рафтове за поставяне на книги в хола, тъй като те украсяват и имат функционалност.

Подовите лампи изглеждат страхотно в ъглите за осигуряват непряка светлина, което е много важно за осветяването на всекидневната и може да се допълни със стенни лампи и различни таванни лампи или настолни лампи, перфектни за рафтове или за поставяне върху помощни маси.

Накратко, ако ви е омръзнало да декорирате хола, ние имаме решението с тези трикове и съвети от експертни интериорни дизайнери, за да приложите детайли, за да декорирате хола с личен стил.

1

Класически салон

хол с камина

С класически и супер елегантен отвор или с по-модерен и дискретен… Камините придават стил на всеки хол. Обичайното нещо е да се разпредели жилищната площ около него, когато те заемат централното пространство на стената, и най-вече подобряват частта от стената, където са разположени с огледало, картина или композиция, създадена с плочи и фотографии. Ако имате рафт, колаж със свещи, свещници, цветя…

2

Дневна с много светлина отвън

всекидневна с прозорец

Прозорците разкрасяват всекидневните. Разпределете стаята, като вземете предвид къде се намират и пропорциите им, и така ще накарате тях и заобикалящата ги среда да изпъкнат. Те почти винаги образуват неустоим тандем с фотьойл за създаване на кът за четене или с шезлонг… Панорамните прозорци заслужават отделна глава, както в тази всекидневна. Разпределението на мебелите в хола трябва да се направи с мисълта за наслаждаването на пейзажа и гледките, които предлагат. Разгледайте всеки ъгъл на тази къща, проектирана от архитекта Антонио Гузман, на линка.

3

Дневна с дизайнерски елементи

хол в класически стил

Помислете коя мебел, стена или ъгъл искате да изпъкне най-много.Това е отправната точка. Останалите мебели и аксесоари ще се въртят около него. За повечето това ще бъде диванът, но може да бъде и двойката диван и масичка за кафе, ретро бюфет, антично парче от мебели или произведение на изкуството. Настолната лампа за хола също е много добра. В края на краищата на пространството е даден елегантен нюанс на една от стените, за да се подобри фотографията на Рикардо Нери, но всички мебели в хола придобиват визуален интерес. Интериорен дизайн, Луис Пуерта.

4

Дневна, отворена към кухня

хол с тухлена стена и вградена кухня

Дневните с кухни са тенденция,, но не всичко върви. Ключ в разпределението: поддържа собствено пространство за всекидневна зона и друго за кулинарни задачи. Фундаментално.

Доста предизвикателство, когато стаята не е много голяма. Този пример и неговите идеи могат да се приложат и в други малки стаи. Средата е разграничена от промяната в облицовката: открити тухли и бели стени. Диванът е в ъгъла, за да оптимизира пространството и да направи циркулацията по-плавна.

Преходният елемент между хола и кухнята: остров, който служи като маса за хранене и разширява повърхността на плота. Ако вашата всекидневна споделя пространство с кухнята, не забравяйте, че нейната естетика трябва да е безупречна.

5

Текуща стая

модерна всекидневна с камина

Правилно разпределение: най-обемните мебели заемат срещуположни стени, за да придобият визуална дълбочина, а терасата да се превърне в още една стая в хола.И едно практично решение за спечелване на места за съхранение в хола: мебел като тази в този пример, с обикновени врати и голям капацитет.

Усещането за простор в хола се създава и когато се предпочита навлизането на естествена светлина и това се подсилва със светли цветове. Трикът за ослепителен ефект: контрастът с по-тъмен тон прави бялото интензивно, както беше направено в тази стая. Архитектът на този селски имот е архитектът Joan Arnau Farrás.

6

Дневна с камина

модерна всекидневна с камина

Симетричното разпределение е един от най-използваните ресурси от декораторите. Трябва да има причина. Предава ред и спокойствие. Играта с симетрии в ъгъла на стаята също е синоним на елегантност. В тази стая тя е построена около камината, оградена от два бюфета, от More & More.Над него огледалото Rondo от фирма Zieta. И по стените, две стари врати, възстановени от къщата, които са били лакирани от Carpintek с Dimensi-on дизайн. При декорирането на холната маса е много балансирано; Освен това главата на елена е закупена от El Collage. Интериорен дизайн, дело на студио Dimensi-on.

7

Дневна колона

хол с камина

В помещения с конструктивни елементи, като колони, разпределението на мебелите е сложно, но винаги има решение. В повечето случаи колоната се превръща в елемент, който маркира границата между две среди, както беше направено в тази стая. Стълбът между двата фотьойла затваря дневната и показва прохода към трапезарията. Перфектна, идеята да го превърнете в декоративен елемент от първа поръчка с цвят горчица.

В други стаи стълбовете могат да бъдат интегрирани в декорацията, ако са част от мебел, изработена по поръчка, като рафт с по-голяма или по-малка височина. Интериорен дизайнер, María Lladó.

8

Отворен концептуален салон

отворен хол

Отворените стаи могат да бъдат разширени с много метри, ако се съборят ненужните прегради и се проучат различни възможности за разпределение. В тази стая мебелите ограничават средата, както показват тези две изображения на една и съща стая.

Усещането за простор е постигнато чрез премахване на преградите и обединяване на хол, коридор и трапезария. Единственият елемент, който не беше премахнат от съображения за архитектурна безопасност, беше централната колона, която беше интегрирана в декорацията благодарение на ниската стена, която разделя всекидневната от трапезарията, разположена отзад.Тя беше удължена като страна на библиотеката: дизайн на интериорния дизайнер Саграрио Ескрибано в бял лакиран MDF. Задната част на ниската стена, която интегрира стълба, беше използвана с ниска библиотека със същия завършек като дизайна, направен на стената в хола. Интериорен дизайнер, нотариална скиния.

9

Много индивидуалност

модерни жилища

Ако харесвате конкретен дизайн или искате да се дистанцирате от стереотипите, важно е да изберете ресурси, които са иновативни Светлокафяво кожено кресло е включено в тази стая, функционална и семпла стъклена маса, светлосин диван, декорирана странична маса и полилей в модерен стил. На свой ред има директен контакт с външната страна с голямо количество естествена светлина.

10

Организирана всекидневна-трапезария

комфортен хол с диван и масичка за кафе, маса за хранене и столове, с дворни врати, водещи към градината

В случай, че искате да декорирате хол-трапезария, препоръчваме всяка част да има свое пространство, тоест трапезарията да има своето място, отделено от зоната за почивка, която е диванът; те обаче са обединени в една и съща стая, но всеки има своето разпределение без срутване на мебели или декорация.

Популярна тема