12 устойчиви и екологични коледни украси

12 устойчиви и екологични коледни украси
12 устойчиви и екологични коледни украси
Anonim

Коледната украса се ръководи от типичните традиционни аксесоари: топки, чорапи, подаръци, светлини и др. Идеята е да превърнем къщата си в пространство, където се вдъхва коледния дух и се наслаждаваме на хубави семейни празници. Ние обаче имаме възможността да работим върху интериорната естетика по различен начин; Ето защо ви представяме 12 устойчиви и екологични коледни украси.

Нещо, което можем да обмислим, е прилагането на различна коледна украса в други домове. Не става дума за следване на конвенции, тъй като имаме възможност да работим върху други по-оригинални естетически концепцииЗа да направите това, нищо по-добро от това да промените подхода на типичната коледна украса за други, които в този случай са направени сами и са устойчиви.

Шик Коледа: Направи си сам орнаменти

За тази Коледа ще се опитаме да направим нещо различно. Време е да претърсим чекмеджетата и да възстановим някои спомени, които сме запазили, за да им дадем нова употреба. Пощенски картички, етикети, карти, карти за обмен, комикси, списания, плочи… Те могат да бъдат тази година еко-коледни украси. Какво мислите, ако използваме повторно това, което се съхранява, и го дадем лифтинг на лицето? Един добър начин да го направите е чрез идеи за Направи си сам, за да украсите къщата.

От друга страна, можем да направим и някои коледни украси с помощта на кафе капсулите. Чрез техните метални цветове и основи за кексчета можем да променим състоянието на тези елементи в декорации, които да бъдат окачени на дървото или в други части на къщата.От друга страна, ние също можем да обработим камбаните и да ги превърнем в камбани. Кутиите с лекарства, опаковани в рециклирана хартия и гарнирани с вълнен или памучен конец, ще бъдат малки пакетчета.

Помислете за планетата

Една от възможностите, които можем да приложим в украсата за Коледа е фурошиките. Това означава "кърпа" на японски и се отнася до техниката, използвана преди векове за преместване на предмети. Платът с квадратна форма се разстила, а в центъра се поставя подаръкът. По същия начин можем да направим опаковки за подаръци според нашите вкусове. В крайна сметка, това е начин да не изхвърляме нищо и да използваме всичко повторно, за да конфигурираме коледен дизайн.

От своя страна ви препоръчваме да не хабите вестници или ноти. Докато се използват повторно внимателно, те могат да бъдат добра възможност да направите листа много по-изгоден и да му дадете нова употреба.Същото може да се каже и за пластмасовите бутилки, които могат да бъдат боядисани, за да имат изтънчен и елегантен вид и превърнати в контейнери за цветя. С други думи, много оригинален начин да подготвите къщата си за Коледа.

В обобщение, за да имате по-точна представа за това какво би била по-зелена Коледа, ви съветваме да разгледате следните примери и да започнете да разбирате дух на носталгия, която носите в себе си чрез тези нови тенденции в коледната украса.

Коледна украса в скандинавски еко стил

коледна хартия

Металите са уникални, за да придадат луксозно излъчване на всеки ъгъл по Коледа. Златото и среброто са класиката, но кое е най-новото? На мода е медта, във вариант мат или гланц. Медната хартия носи искри в малки дози в този ъгъл с рециклирани парчета; лодки и стол обновени с тебеширени бои от www.тебеширена боя.es. Бухал, от Hübsch Home Interior & Design.

Направи си сам подарък

направи си сам подаръци

Рециклирана и неутрална хартия, без цветове или шарки, може да бъде много интересна, ако имаме и листове и декоративни аксесоари на повърхността; да, те трябва да бъдат вързани, така че накрая да се покаже по-любопитно изображение на опаковката. По този начин придаваме зимна и коледна нотка на декорацията на дома и, разбира се,, към коледната елха, тъй като тези подаръци ще бъдат поставени в основата на елхата.

Омагьосаната гора

коледна украса с клони и шишарки

Изсушените клони са декоративни и могат да се превърнат в устойчиви коледни елхи. Потърсете такъв със скулптурна и неправилна форма при следващото си пътуване! Необходими са само десет или петнадесет декорации, за да изглежда празнично.

Плюс: гирлянд от светлини. Що се отнася до системата за окачване, тук са използвани две вериги, фиксирани към тавана, но може да се закрепи и с найлонова нишка. Подобни декорации в Hübsch Home Interior & Design.

Просто дърво

ехо коледа

За коледната украса не е нужно да усложнявате живота си. Някои декорации могат да бъдат създадени просто с помощта на сухи клони, които са устойчиви и твърди. Оттам нататък просто трябва да ги поставим в йерархия и да украсим със светлини, звезди и други елементи, които предлагат по-сложно изображение.

Светлини и ананаси

кошница с ананаси

Като украса за всяка част от стаята се прилага украса на базата на сушени ананаси, събрани в полетоПо принцип това е ресурс, типичен за зимния сезон и от естествен характер, много различен от това, което обикновено имаме у дома. В допълнение, светлините му придават по-фино и поглъщащо се докосване.

Детайли за ретро Коледа

коледни подаръци

Опаковането на подаръци по личен начин и декорирането им с ръчно изработени детайли означава обич и отдаденост. Хартия за занаяти, вестници или други с емоционален мотив, като стари ноти, са перфектни. Направете етикети, украсете ги с тиксо, печати, използвайте мастило в различни цветове…

Какво най-много харесва човекът, който получава подаръка? Ако е музика, ноти, подобни на The Craftcake Mama, но има повече опции за персонализиране с музикални ноти на плавно хартия: с щанцо, за продажба на страница 4, или печат за печат, при поискване, в Hermanas Bolena.Етикети с различни мотиви и винтидж усещане можете да изтеглите безплатно от www.wefreebies.com. Подобни памучни панделки в Esther & Martin.

Оригинален календар

Адвент календар

Адвентният календар е един от типичните коледни ресурси, които в този случай могат да бъдат направени от най-малките в къщата. За целта свитъците се използват повторно от тоалетна хартия. Със зелена и червена хартия се изрязват кръгове и се залепват към червените, за да се постигне вид на красиво и уникално дърво. Още едно занимание за децата ни да се забавляват у дома.

Коледен и адвентен венец

Коледен венец

Коледен и адвентен венец, изработен с подплатена повърхност в кръгъл формат, покрит с плат и декориран отгоре с елхови или борови листа, парчета сушени плодове, листа или клонки.Постига се изискан и елегантен дизайн. Оттам нататък трябва само да приложим някои декоративни ресурси, които предлагат по-прецизно и оригинално изображение.

Коледни евтини и екологични

рустикален коледен декор

Ананаси, дървесна кора, клонки, трупи, горски плодове, семена, листа, ядки, кестени и костилки. Природата предлага голямо разнообразие от декорации за една екологична Коледа. Наречете го както искате, коледен шаби шик или коледен евтин, естествени и/или възстановени материали се използват във всички тях. С креативност, панделки от рафия, чул и още малко, можете да направите много.

Топките и сърмите са декорациите par excellence, но какво ще стане, ако тази Коледа се опитате да направите други с естествени или възстановени материали? Стари ключове, вълна, копчета, останки, пощенски картички, телени или дори пластмасови контейнери.Ако искате идеи и научите някаква техника, присъединете се към семинари или потърсете уроци за Направи си сам в интернет.

Това е flexia шал…

furoshiki опаковане на подаръци с плат

Не го търсете в речника, не идва. Решение е да увиете всичко в квадрат от плат; например вашето коледно пазаруване тази година! Фурошики е традиционна японска техника, използвана днес за опаковане, декориране и транспортиране. Има няколко начина за сгъване и възел, в зависимост от предмета, който трябва да бъде покрит от тъканта. Научете как да го направите на furoshiki.com

Къде да поставите подаръците

поставяне на коледни подаръци

Потърсете алтернативи за поставяне на даровете на кралете.Те ще изглеждат еднакво на няколко стола, в очарователен кът, около камината, в библиотеката, на стълбите… Ако искате, можете да придадете допълнителна топлина и ограничете зоната с плетени или космати одеяла или карета. Ами ако това, което подарявате, е стол или друга мебел, която трудно се опакова? Всичко, от което се нуждаете, е макси плакат със забавен манифест; можете да се вдъхновите от тези на сайта на фирмата Mr. Wonderful.

Остават още седмици, през които да подарите подаръците си с креативна опаковка, но ако датата наближава и няма да успеете да ги подготвите – някои ще трябва да направите тайно и намирането на момента е донякъде трудно – в този магазин: selfpackaging.es имате решението.

Папи маше

Коледни топки

Тези топки за коледна елха са направени по техника папиемашеЗа изработването му трябва да използвате хартиена маса. Придаваме му заоблена форма, за да е компактен и след като изсъхне, ще нанесем цвета и декорацията. По този начин можем да направим символи, рисунки или послания, които ще останат видими. На свой ред, възел, направен с връзки и въжета за окачването им.

По принцип това е начин да създадем наша собствена екологична Коледа, по устойчив и дълготраен начин, тъй като всички тези ресурси могат да бъдат използвани повторно в бъдещи случаи.

Популярна тема