Блестяща реформа и безупречен интериорен дизайн

Блестяща реформа и безупречен интериорен дизайн
Блестяща реформа и безупречен интериорен дизайн
Anonim

Когато ще се извършва всеобхватна реформа, е важно да се знае какви са нуждите и приоритетите на собствениците и собственикът на тази къща беше много ясен: той искаше престой просторен и удобен общ. За да постигне това, той разчита на студиото за интериорен дизайн на Мария Сантос, която, заедно с архитекта Кристина Мигелена, проектира новата му къща. За да направят това, първото нещо, което направиха, беше да преосмислят оригиналното разпространение.

Те преминаха от апартамент с много отделения, с малки стаи, до голямо отворено пространство, което включва всекидневна, трапезария и кухня; две спални и три бани - по една за всяка спалня и една за гости.Ключът към тази нова организация беше интегрирането на двете тераси вътре в къщата: едната към хола, за да има по-комфортна среда, а другата към главната спалня, където е предназначена за обличане стая.

Ремонтните дейности бяха използвани и за подновяване на инсталации и покрития, където еднаквостта на материалите и покритията беше избрана, за да създаде усещане за непрекъснатост и визуална амплитуда Подът беше избран от подова настилка, а стените и дограмата бяха боядисани в два различни нюанса на сивото. В антрето и всекидневната беше решено да се даде предимство на дървото, присъстващо не само в някои фасади, но и в библиотеката, която разделя трапезарията от коридора, който води към стаите.

Това хроматично еднообразие се присъедини към мебели и текстил. Артикулите в скандинавски стил бяха комбинирани с индустриален въздух дизайни от същите материали - дърво, влакна и желязо, а тапицерията и тъканите бяха избрани в неутрални тонове.Върху това платно са добавени котел, жълти и черни аксесоари, които придават динамика и придават съблазнителен мъжки щрих на декорацията.

ИДЕИ ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ НА СТАИ

  • Остъклените конструкции са най-доброто решение за обособяване на две пространства без загуба на светлина или зрителна амплитуда, както и без ограничаване на перспективата. Вариантите са много разнообразни: конструкции с панели, сатенирано стъкло, гладки и прозрачни стъклени прегради и др.
  • плъзгащите се врати са перфектен ресурс за разделяне на две среди, които често са свързани. За да не се губи полезно пространство, идеалът са платната, които са вградени в преградата или в конструкциите, които заместват стената.
  • полуостров като барплот за закуска, ниска стена или облицовани мебели, които симулират преграда, също функционират като бариери между кухнята и всекидневна.

Топло посрещане

Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Етаж, Жълто, Имот, Маса, Всекидневна, Сграда, Дом,

Стената на антрето беше покрита с дървени летви, съответстващи на пода. Преобладаването на този материал създава уютна атмосфера още с влизането в къщата. По този начин той се превръща в перфектната прелюдия към апартамент, който, без стени, разделящи входа, обявява своя простор благодарение на прозрачното разпределение и големите си прозорци.

Конзола, от Thai Natura. Над него, кръгло стенно огледало от Ikea.

ваза

Стайно растение, саксия, жълто, растение, розмарин, цвете, билка, дърво, стая, ваза,

Една семпла мебел ще придобие присъствие с добре подбрани детайли. В този случай конзолата в антрето беше украсена с цветна ваза, няколко книги и снимка на Хоакин Креспо Кандела.

Контрастни бележки

Всекидневна, Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Холна маса, Имот, Жълто, Маса, Дом, Диван,

В декорацията на всекидневната е използвана неутрална основа, със стени и тапицерия в бели и сиви тонове, към които са добавени червени, жълти и черни мазки чрез текстил и аксесоари.

Кресла, от Deco Vintage. Централни маси от Hanbel. Вълнен килим от Zara Home. Относно

диван, картина на Едуардо Лалан.

Линейно разпределение

модерен семеен апартамент

Дневната е разширена чрез интегриране на терасата. След ремонтните работи е открито и светло пространство, което разполага с хол и трапезария. Новата кухня е частично независима посредством стъклена преграда, която позволява преминаването на естествена светлина.

Корали, черупки и охлюви

Жълто, Маса, Стая, Всекидневна, Интериорен дизайн, Цвете, Растение, Мебели, Централна част, Холна маса,

Коралите, черупките и охлювите са високо ценени декоративни елементи, идеални за центъра на масата. Ще намерите репродукции, в много случаи хиперболизирани, на оригиналите.

Мед, бронз и месинг

Таван, Оранжев, Интериорен дизайн, Рафт, Стая, Ютия, Жълто, Мебели, Осветление, Маса,

Медта, бронзът и месингът са модерните метали. Присъединете се към тази тенденция с вечни дизайнерски предмети, като таванната лампа Cooper от Tom Dixon. Ще придаде специална светлина и различен щрих на декорацията.

Тераса в хола

Мебели, Всекидневна, Стая, Бяло, Интериорен дизайн, Холна маса, Жълто, Имот, Маса, Дом,

Интегрирането на терасата в хола ще ви позволи да разширите жилищната площ. За да създадете визуална приемственост, изберете еднакъв под и боядисайте стените и тавана в същото покритие, което вече имате в стаята. Що се отнася до заграждението, идеалът е двоен стъклопакет.

Стол от влакна

Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Къща, Покриване на прозорци, Етаж, Дом, Сграда, Прозорец,

Ако искате да придадете модерен и шикозен щрих на декорацията на вашата спалня, заменете традиционния стол за събуване със стол с фиброва обвивка и метална конструкция. За да е по-удобно, поставете мека възглавница на седалката.

Двойки

Всекидневна, Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Жълто, Имот, Холна маса, Дом, Маса, Сграда,

Дневната зона беше украсена с два еднакви дивана, подредени в L форма.Като дизайн с не много висок гръб, един от тях беше поставен под прозореца. В центъра бяха поставени две двойни странични маси и, затваряйки стаята, чифт фотьойли, също същите.

Дивани, от Ikea.

Кръгла маса

Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Имот, Жълто, Рафт, Сграда, Маса, Дом, Етаж,

За трапезарията е избрана кръгла маса, която улеснява достъпа до кухнята и няколко стола, вдъхновени от известния дизайн на Bertoia, със стоманена конструкция и черна възглавница. Преградата, която разделя тази стая от коридора, се превърна в библиотека.

Общо бяло

Мебели, Интериорен дизайн, Стая, Под, Маса, Плочка, Архитектура, Стена, Стол, Врата,

Бялото е главният герой на кухненската декорация, но за да се разчупи еднообразието и да се внесе динамика в околната среда, е избран работен плот с маркирани вени, който се простира по протежение на работния фронт.

С четвъртинки

Стая, Мебели, Трапезария, Интериорен дизайн, Етаж, Маса, Жълто, Таван, Имот, Дървени подове,

Преградата, която разделяше хола от стаята, където сега се намира кухнята, беше заменена от неподвижно крило и плъзгаща се стъклена врата, която се плъзга през водачи на тавана.

Килим за трапезария, закупен от Icons Corner.

Еднородност на материалите

Рафт, Рафтове, Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Сграда, Имот, Библиотека, Етаж, Дом,

На стената в хола е поставена библиотека, която съчетава бял лак и дърво в същата обработка като рафта, който разделя коридора от трапезарията. Последният е дизайн без гръб, който не блокира преминаването на светлина и позволява достъп до рафтовете му от двете зони.

Бюфет, от Ikea.

Намек за цвят

Стая, Интериорен дизайн, Жълто, Зелено, Мебели, Имот, Всекидневна, Етаж, Стена, Сграда,

Главната спалня, подобно на общата част, беше разширена чрез включване на тераса. В декорацията му със смесицата от бели, черни и жълти тонове е постигнат много мъжествен градски стил.

Фотография, от YellowKorner. Маса, от Hanbel. Нанесете Tolomeo, от Artemide. Щори тип екран, от Prosol Estores.

Перфектно сливане

Стая, Баня, Имот, Стена, Интериорен дизайн, Мивка за баня, Дизайн, Къща, Плочка, Дом,

В декорацията на банята се откроява атрактивната комбинация от елементи в индустриален стил, като черни метални аплици, с плочки

винтидж водопроводна инсталация и актуалния дизайн на шкафа за мивка, върху който лежат две мивки с прави линии.

Снимка от YellowKorner.

Декоративен ъгъл

Стая, Всекидневна, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Рафт, Стена, Дом, Жълто, Къща,

Създайте декоративен ъгъл с изваяна лампа, деликатни цветни аранжировки във високи вази и подредени книги. Не оставяйте стената гола! Допълнете го с художествена снимка. Лампа, от Thai Natura

План на къщата

Популярна тема