Планинска хижа, подготвена за Коледа

Планинска хижа, подготвена за Коледа
Планинска хижа, подготвена за Коледа
Anonim

Прекрасните гледки към долината Àneu са част от завидния пейзаж, който може да се види от тази триетажна сграда, разположена в град Лерида от Esterri Собствениците му, цяло семейство, го купиха като втори дом за зимните и летните ваканции. Марта Тобела - интериорен дизайнер на Sacum Projects Studio - отговаряше за разпределението на последния етаж, главно действащо лице в нашия репортаж; освен това той избра и облицовките и декорацията.

Що се отнася до разпределението, от фоайето, където се намира асансьора, можете да получите достъп до зоната за почивка, състояща се от три спални и две бани. В задната част на етажа са общите части, с кухня, отворена към дневна-трапезария, разположена отзад и покрита с голяма тераса. Като планинска къща, Марта избра селска декорация, където дървото е основният актив.

Убеждаването на собствениците, че дървеният таван трябва да бъде оголен в перлено сив тон, беше най-важната намеса и решение в къщата. Всъщност той отбеляза преди и след с разлика. Марта искаше да даде на къщата голяма светлина и визуална амплитуда и затова предложи боядисване на стените в същия тон като тавана. Неговата неуморна настойчивост и големите му умения за убеждение накараха собствениците да се влюбят в неговия проучен проект. По същия начин, за да обедини всички пространства и да придаде усещане за топлина, интериорният дизайнер избра да постави интересен под от дъб, който покрива цялата къща.

големите прозорци и невероятните гледки трябваше да се възползват. Ето защо беше решено общите части да бъдат разположени в задната част на този етаж и да се насладите на светлината, слънцето и терасата. По този начин всекидневната споделя пространство с трапезарията, като камината е елементът, който разграничава или обединява - в зависимост от това как го гледате - и двете пространства със своята успокояваща топлина. Същият този хедонистичен подход доведе до замислянето на кухнята като открито място, където можете да се наслаждавате на семейството, приятелите и приятния пейзаж, докато готвите.

Що се отнася до зоната за почивка, заслужава да се спомене привилегированото разположение на леглото в главната спалня, под прозореца на тавана, за да заспите, гледайки звездите, и детската стая на тавана с нейните три железни легла, които приличат на нещо от приказка. Правилният избор на неутрални тонове, естествени материали като дърво и влакна и семпли мебели определят рустикалния вид на къщата, онзи типичен стил на планинските къщи, който е толкова приятен и гостоприемен.

Парти атмосфера

Централен елемент, Маса, Стъкло, Дърво, Коледна украса, Сервизи, Коледа, Клон, Стая, Покривка,

Върху поднос, светещи гирлянди, декоративни топки и елегантни свещници придават дискретен празничен характер на холната маса в хола.

Кръгъл стъклен поднос, чаша и чаши за свещници от Little House. Бяла топка, от Bossvi. Гирлянд от светлини, от Foimpex. Свещ и център във формата на корона, от Muy Mucho.

Топъл подслон

Дневна, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Таван, Дом, Маса, Стена, Сграда,

Кътът за сядане в хола е съставен от два Г-образни дивана и холна маса, с желязна конструкция и дървен плот.

Диван и масичка за кафе, от Sacum. Възглавници за елени от Little House. Възглавници с ресни от Calma House; почивка на възглавници и кошница под масата, от Matèria. Вълнено одеяло, Текстура. На рафта: звезда от Bossvi и коледна украса от Muy Mucho. Лампа и картини, от Sacum.

Настроено

Бяло, Коледна елха, Дърво, Рокля, Хартия, Растение, Орнамент, Коледна украса, Интериорен дизайн, Илюстрация,

Коледната украса в рустик стил в тази къща, изработена от дърво и с кожени детайли, е идеална за среда, вдъхновена от алпийския стил. Дървена звезда, от Bossvi. Малки бели дървета и фигурка на елен, от Muy Mucho.

Страхотни гледки

хижа в планината, украсена за Коледа

Великолепният планински пейзаж може да се види и от прозореца на трапезарията, който води към терасата. Щорите и завесите омекотяват интензивната яркост и приятната слънчева светлина, която се процежда през прозорците.

Чугунената камина играе ролята на разделителен елемент между всекидневната и трапезарията. Пред камината чорапи Дядо Коледа, звезда от плат и кръгла кутия от Muy Mucho. Килим от кръгли влакна, от Calma House. Стол със седалка от овча кожа от Little House. Топки, от Zara Home и гирлянди от светлини, от Foimpex.

Почистване на тавана

Стая, Мебели, Спалня, Интериорен дизайн, Имот, Таван, Сграда, Под, Легло, Стена,

Барплот за закуска разделя трапезарията от кухненския бокс. Това, макар и разположено в ъгъла, е светло благодарение на покривния прозорец. Мансардният покрив на къщата и дървените греди, присъстващи в цялата къща, предполагат оголване и лакиране в същия цвят, за да се придаде еднаквост.

Хартиени звезди, висящи от тавана, от Bossvi. На пода вълнена възглавница Matèria. Вълнено одеяло, Текстура.

Декоративно осветление

Осветление, Осветително тяло, Дърво, Маса, Лампа, Стая, Фенер, Свещник, Натюрморт, Месинг,

Декоративно осветление: навийте или поставете гирлянд от светлини в стъклени буркани и ще придадете магическа нотка на всяка среда; Така беше направено в детската стая с малко лампички, подредени по нощните шкафчета.Приличат на светулки! Тефтери и гирлянди, от Muy Mucho.

Светла трапезария

Стая, Мебели, Трапезария, Интериорен дизайн, Маса, Имот, Сграда, Кухненска и трапезарна маса, Стол, Ресторант,

От другата страна на стаята беше трапезарията, състояща се от маса и четири стола. Беше поставен пред вратите за достъп до терасата, за да се насладите на естествената зелена среда.

Маса с колела от дърво и метал, ратанови столове и плетени лампи, от Sacum. На седалка, мини бяло кожено одеяло, от Little House. На стената, декоративни дървени звезди, от Bossvi.

Естествени материали

Чинийка, Покривка, Съдове, Сервизи, Сервизи, Храна, Поднос, Сервиз за хранене, Чиния, Текстил,

Използвайте ратан, дърво и стъкло, за да облечете рустикален шик на масата. Индивидуална черна и дървена чиния, от Home Design. Бяла подложка, от Индия и Тихия океан. Издълбаната стъклена купа се продава в Zara Home.

Коледен работен плот

Стая, Мебели, Трапезария, Интериорен дизайн, Аксесоар за осветление, Осветление, Маса, Абажур, Кухня, Таван,

Вкусни сладки са подредени на широка маса, която ще сложи черешката на тортата и цветна украса, която я краси.

Пътека за маса, от La Maison. Корона със свещи, от Zara Home. Тави за сладки Little House. Салфетки и огледална звезда, висящи на стола, от Home Design.

С барче за закуска

Стая, Мебели, Имот, Таван, Интериорен дизайн, Сграда, Кухня, Маса, Под, Греда,

Кухнята беше оборудвана с предна част от високи шкафове, покрити с панелен хладилник. Под тях бяха разположени мивка и зона за готвене. Успоредно с това беше поставен остров, който играе ролята на работна повърхност от едната страна и барплот с табуретки от другата. На заден план вратата на килера.

Черни мебели и табуретки, от Sacum. На бара дървени подноси във формата на звезда, от Bossvi. Свещи и гирлянди от ананас до вратата, от Muy Mucho.

Парти излъчвания

Клон, Клонка, Натюрморт, Дърво, Фотография на натюрморт, Маса, Коледна украса, Стая, Дърво, Растение,

Парти излъчва, също и в кухнята. При липсата на грандиозна елха в хола, едни мини елхи върху дървена тава в кухнята доказват, че са също толкова валидни. Декоративни елхи, от Little House.

Като в история

Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Таван, Спалня, Легло, Под, Маса, Сграда, Спално бельо,

Сякаш от Трите мечки, общата детска спалня беше обзаведена с еднакви легла, разположени успоредно и разделени от нощни шкафчета. Таблата, украсени със светещи гирлянди, включват черна дъска за изписване на името на всяко дете.

Железни легла, нощни шкафчета и спално бельо от Sacum. Розово одеяло и възглавнички от Zara Home. Гирлянд от светлини на таблата, от Foimpex. Кръгъл килим от Calma House. Кошници от Matèria и кукли от Muy Mucho.

Хванете светлината

Стая, Интериорен дизайн, Всекидневна, Мебели, Имот, Таван, Сграда, Къща, Дом, Греда,

Препоръчително е да поставите детските бюра близо до прозореца. По този начин те ще имат достатъчно естествена светлина и ще избегнат напрежението на очите си. Плетено бюро и столове от Sacum. Коледна възглавница и чехли от Zara Home

Вижте звездите

Спалня, Легло, Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Таван, Рамка за легло, Стена, Имот, Чаршаф,

В основната спалня леглото беше поставено под прозореца на покрива, което позволява да се съзерцава звездното небе всяка вечер. Има табла, интегрирана в дървения цокъл, и пейка в подножието.

Планинска атмосфера

Стая, Стена, Легло, Мебели, Спалня, Интериорен дизайн, Къща, Дърво, Таван, Спално бельо,

Дървена табла със странична маса, проектирана по поръчка от Sacum Projects. Плитка за завивка, от Filocolore. Квадранти, от Calma House. Възглавници, от Matèria и Muy Mucho. Бяло одеяло, от Zara Home. Банка, от Sacum. Звезди, от Bossvi.

Собствена баня

Стая, Баня, Имот, Мивка, Интериорен дизайн, Мебели, Стена, Сграда, Под, Мивка за баня,

Врата в главната спалня води до пълна баня. Този разполага с отворен шкаф за съхранение с мивка на плота и правоъгълно огледало в дървена рамка.

Огледало, кошници за хавлии и аксесоари, на Sacum. Декоративни дървени звезди, от Bossvi.

Дори банята се облича

Саксия, Фотография на натюрморт, Ваза, Стайно растение, Маса, Клон, Клонка, Растение, Стая, Централен елемент,

Картина със скандинавски мотиви и фина гирлянда бяха достатъчни, за да го получите. Дървен поднос, стъклена бутилка и лист с рисунка на елен, от Sacum.

План на къщата

Популярна тема