Домът на инфлуенсъра Баламода

Домът на инфлуенсъра Баламода
Домът на инфлуенсъра Баламода
Anonim

От малък мечтаех за къща със стълби, като американските, специално място за събиране на приятелите ми и с голям кът за игра за децата.” Ето как Белен Каналехо - създател на блога B a la Moda - ни разказва как започва историята на нейната вече известна Къща на мечтите. „Преди три години, посред нощ, на мобилния ми телефон изскочи обява за недвижими имоти и когато я видях, разбрах, че най-накрая съм намерил идеалната къща. Мислех, че тази къща е. И така, без много да се замислят, почти от ден на ден, Белен и нейният съпруг Начо се впуснаха в това, което ще се превърне в приключение, разказано от глави във видеоклиповете и публикациите, които тя незабавно качва в мрежите си.

Къщата, къща близнак от 50-те години на миналия век, се нуждаеше от спешен ремонт, но те харесаха много базата, така че Решиха да превърнат проблемите в решения. Тъй като Белен е супер експресивна, тя започна да разказва всичките си приключения с недвижими имоти в своя видеоблог и да моли последователите си за съвет и не след дълго получи спонтанна помощ от един от тях, Mª José Navarro, архитект от студиото Nasezen, който щеше да се превърне в ключова част от тази история. „Белен искаше отворено пространство, весело и светло, където енергията и топлината на слънцето да достигат през целия ден. В допълнение, ние бяхме ясни - Mª José ни казва - че трябва да отразява личността на собственика си, отворен и динамичен, без да губи оригиналния си класически вкус. Затова са запазили каменния под на входа с ефектна Роза на ветровете, арката на хола, водеща към кухнята, дървените стълби, външната врата и красивите корнизи по таваните… Разбира се, всичко е възстановено.Къщата, разпределена на етажи, имаше две малки всекидневни и кухня, разделени на три стаи. Сега има голяма и прозрачна жилищна площ, функционална и удобна за семейството. В задната част на пода, зад бяло лакиран дървенпрозорец, е новата кънтри шик кухня, напомняща за американската класика.йени

Подът, дъбов ламинат от Quick-Step - с изключение на работната зона на кухнята, където е поставена порцеланова имитация на хидравлични плочки - осигурява приемственост на всички стаи. На втория етаж, реорганизиран, за да получи още една баня, са трите спални: основната стая, с голяма съблекалня и интегрирана баня; тази на Тео и Лео, която е проектирана с идеята да бъде разделена в бъдеще с минимална работа, и тази на момичето в семейството Миа, която в момента споделя спалня с малкия си брат. Техният смях и игри са истинските герои на тази къща, една сбъдната мечта.

Блогърката Белен Каналехо от Баламода е превърнала мазето на къщата си в стая за игра за децата си, включваща стая за гости.

Фокусна точка

Мебели, Скрин, Жълто, Стая, Розово, Стена, Маса, Интериорен дизайн, Бюфет, Скрин,

Белен обича цветовете и в къщата й тя искаше той да присъства в някои мебели; като това парче фъстък, разположено между прозорците на хола и трапезарията.

Скрин и картина, придобити на панаира Almoneda в Мадрид. Ваза, от предишна колекция на Ikea. Килим, от Pimkie.

Добре свързани

Бяло, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Син, Имот, Дневна, Жълто, Дом, Стол,

Преградата беше почти напълно разрушена, с изключение на някои оригинални елементи, които придават автентичен вкус на къщата, като арките в хола и тази в коридора, водеща към кухнята.

На преден план, метални седалки, от Калма Чечу. На стената стар полилей от панаира в Алмонеда. Подът, дъбов ламинат, е моделът IM 1855 от впечатляващата гама на Quick-Step.

Топло и лично

къщата на баламода

Дневната зона е весела и много светла. PVC дограма, с панели и перли, имитиращи дърво, пасва идеално.

Сини дивани и холни маси с капацитет за съхранение от Ikea. Печатни възглавници, от Designers Guild, в Usera Usera. Ниският шкаф отляво е направен по мярка от Carpintería Cobeña.

В къщата на Белен Каналехо

Дрехи, Розово, Крак, Лилаво, Стая, Мода, Мебели, Коляно, Рамо, Обувки,

Сигурен съм, че много от вас ще я познаят с известния й блог B a la Moda, виртуален прозорец, който е отворен от 2009 г. и който Белен е изпълнила със своите съвети за мода, видеоклипове, полезни съвети и, през последните месеци, с историята на реформите на

Къщата на мечтите. С диплома по журналистика и моден дизайн и магистърска степен по маркетинг, след седем години живот в Лос Анджелис, Белен и нейният съпруг Начо решават да се върнат в Испания, за да създадат многобройно семейство, благодарение на пристигането на деца: Миа, Лео, Тео и Макс.

Ясно

Мебели, Бяло, Стая, Продукт, Зелено, Стол, Интериорен дизайн, Маса, Трапезария, Имот,

Къщата, обърната на юг, беше заобиколена от стена, покрита с лоза, която отнемаше много светлина и я правеше прекалено мрачна. Белен реши да го премахне, за да улесни въвеждането на яснота във всички среди и да удължи усещането за деня.

От Ikea: маса, изработена по мярка с плот Möllekulla и бели лакирани дървени крака. Столове от влакна, от ефимерна колекция на същата фирма. Медно кресло закупено от онлайн магазин Sklum.com. Металните таванни лампи са от Westwing.es

Комуникация

Бяло, Мебели, Стая, Плот, Кухня, Шкаф, Имот, Интериорен дизайн, Таван, Под,

Кухнята, разположена в задната част на първия етаж, комуникира визуално с всекидневната чрез бял лакиран дървен прозорец, който предотвратява изпаренията и миризмите. Направен е по мярка от Carpintería Cobeña.

Кухненски мебели и аксесоари от Ikea. Уреди от Miele. На острова, плафониери, от Liderlamp. Кухненски кърпи от Habitat.

Кънтри шик

Бяло, Стая, Мебели, Кухня, Имот, Интериорен дизайн, Син, Плот, Под, Таван,

Ламинатният паркет от Quick-Step беше заменен в работната зона с порцеланова плочка, която имитира дизайн на хидравлични плочки.

Порцелан на фирма Fioranesse; в Peña Tiles. На масата стои полилей, който е принадлежал на бабата на Белен. Кухненски прибори, от Habitat.

Семейна трапезария

Бяло, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Рафт, Имот, Сграда, Дом, Стена, Таван,

Трапезарията, в бяло и дърво, се ръководи от стъклен шкаф, който ви позволява да имате перфектно организирани кухненски съдове под ръка. Тази стена беше тапетирана, за да я отдели визуално от останалата част от кухнята.

Шкаф и столове от Ikea. Държачи за маса, поставки за съдове и торти от Habitat. Наследена лампа.

Ланти, които придават плавност

Бял, Имот, Стълби, Стая, Син, Интериорен дизайн, Сграда, Къща, Архитектура, Етаж,

Достъп от входа; На приземния етаж стаите са свързани с арки, които осигуряват пространствена плавност.

Звездна хартия

Зелено, Стая, Тюркоаз, Интериорен дизайн, Мебели, Тапети, Стена, Имот, Аква, Синьозелено,

Във всички стаи на къщата има тапети по някоя стена; в хола се откроява в този очарователен работен кът, разположен до коридора.

Тапет, от Thibaut. Маса, тондо и лампа от панаира Almoneda. Сини свещници, от Хабитат. Кутии и розова кутия, от Banak Importa.

Един за всички

Стая, Розово, Лилаво, Мебели, Интериорен дизайн, Маса, Рафт, Таван, Огледало, Прозорец,

За спалнята си Белен избра суперголямо двойно легло с ширина 1,80 м, идеално за семейство с деца, които обичат да посещават родителите си от време на време…

Таванна лампа, от Борджия Конти. Кръгло огледало, от магазин El Rastro. Възглавници: розови с пеперуди и продълговати цветя, от Designers Guild в Usera Usera. Синя покривка за легло, от Banak Importa.

Витално жълто

Жълто, Стена, Стая, Таван, Интериорен дизайн, Баня, Къща, Посуда,

Както в банята на първия етаж, така и в детската баня е въведен цвят, който присъства само в тези части на къщата. Жълтото, весело и жизнено, е идеално за стаи като тези, посещавани от деца.

Шкаф за умивалник

Къщата на BalaModa: Баня

В тоалетната: мивка, от Leroy Merlin. Стенни плочки от Mosaic del Sur. В детската баня: подът е бяло-жълта мозайка, фирма Hisbalit. Шкафът за мивка е изработен по мярка от Carpintería Cobeña. Кърпи и аксесоари от Habitat.

Детска стая

Спалня, Легло, Мебели, Стая, Спално бельо, Интериорен дизайн, Чаршаф, Стена, Рамка за легло, Под,

Спалнята на Мия, подобно на тази на нейните братя и сестри, е проектирана от Peek & Pack. Леглото се откроява, лакирано в бяло и с романтичен балдахин.

Тапет с подпис на Nofred, в Peek & Pack. Подът е модел LPU 1662, от колекцията Laminate Largo на Quick-Step.

Релакс

Розово, Стая, Стена, Зелено, Интериорен дизайн, Мебели, Дневна, Тюркоаз, Тапети, Под,

В хола има очарователни ъгли, като този, който Белен използва, за да чете и да си почива. На заден план, под стълбите, неонът на Blanca Azcárraga е намигване към град Лос Анджелис, където тя и Начо са живели и който е специално място за тях.

Подробности

Мебели, Стая, Маса, Червено, Стол, Интериорен дизайн, Розово, Жълто, Стена, Бюро,

На втория етаж бяха разположени спалните; Мия има място за учене до прозореца. Подът е дъбов ламинат Quick-Step е топъл и функционален. Мебели, от Peek & Pack.

Визуална връзка

Мебели, Бяло, Стая, Продукт, Етаж, Стол, Интериорен дизайн, Жълто, Маса, Имот,

За да се създаде приемственост между всекидневната и кухнята, но за да се предотврати излизането на дим и миризми, е монтирана ограда от стъкло и дърво, която свързва пространствата, но също така позволява да бъдат изолирани, когато е необходимо. Вази, от Banak Importa.

Порцеланова плочка, имитираща хидравлична плочка

Бяло, Мебели, Плот, Стая, Плочка, Имот, Кухня, Шкаф, Кухненска печка, Интериорен дизайн,

Въпреки че подът е ламиниран паркет, подходящ за кухнята, в работната част той беше редуван с гранитогрес, който имитира хидравличен фаянс. Това е моделът Clementine Black & White от фирмата Fioranese и може да бъде закупен от Azulejos Peña

Чувство за ред

Стена, Стая, Шрифт, Саксия, Растение, Метал,

Белен е почитател на реда и това се диша в дома й. Кухнята, бяла, вдъхва усещане за спретнатост и всеки кухненски прибор се класифицира и съхранява според употребата му.

Лични данни

Зелено, Стая, Листо, Дърво, Растение, Интериорен дизайн, Мебели, Съдове,

Понякога стените се превръщат в идеалното платно за показване на спомени или предмети със сантиментална стойност. В случая това са ястия, закупени от американския магазин Anthropologie.

www.balamoda.net/

Популярна тема