Съвети и идеи за интегриране на кухнята

Съвети и идеи за интегриране на кухнята
Съвети и идеи за интегриране на кухнята
Anonim

Интегрирането на кухнята в обща зона - споделена, като цяло, с трапезарията и всекидневната -, неизбежно предполага реформа, която засяга различни аспекти. Резултатът може да бъде много интересен за нас, за да постигнем повече пространство и комфорт. Поради тази причина искаме да ви покажем всички ключове на как да интегрирате кухнята в хола по практичен начин.

Понякога обмисляме възможността да направим ремонт у дома и да се опитаме да получим повече пространство. Обединяването на стаи е модерна и много американска тенденция. По този начин може да се постигне повече светлина, стаите са по-добре наситени с кислород и се постига по-добра комуникация, много интересен начин за кухня отворен към хола.

Защо премахване на стените?

Съществена стъпка би била да се премахнат стените, които са ограничавали кухнята до, като по този начин се постигне отворено пространство Във всеки случай, това трябва да се направи от строителен професионалист, тъй като Трябва да внимавате с водопровода: водосборници, водосточни тръби или канали. Освен това можем да се възползваме от възможността да обновим подове и стени.

От своя страна е важно да се вземе предвид цялата електрическа система и всичко, което се свързва с уредите, щепселите и светлинните точки в споделеното пространство. И накрая, необходимо е да се имат предвид покритията, които обединяват средите. По този начин не се губи функционалността на кухнята и се постига комфортна, приветлива и практична всекидневна.

Насоки за правилно обновяване на къщата

Основателят на Студиото за вътрешна архитектура и дизайн, Инес Бенавидес, ни дава насоките, за да направим правилната реформа. „Преградите и стените могат да бъдат съборени, при условие че подсилват конструкцията.“Но не само те, "също така е възможно да се преместят радиатори и други елементи, за получаване на по-добро разпределение." Ако височината го позволява, "важно е да повдигнете таваните, за да се разширят пространството, но в този случай е необходимо да се анализира къде ще отидат инсталациите“, обяснява Инес.

Водопроводните инсталации могат да бъдат поставени там, където мивката и уредите пасват най-добре, тъй като "в случай на кухни не е необходимо каналите да са много близо до водосточните тръби", той щепселите трябва да имат заземяване и да са на поне 50 см от вертикалните равнини на котлона и мивката.„Когато няма отвор за дим, „аспираторът може да има въглероден филтър“, казва Инес.

Други препоръки

Подът може да бъде унифициран със същото покритие или да се съединят среди с различни подови настилки. Според Inés, „вие също си играете с промените в материалите на тавана. Дизайнерът и интериорният дизайнер завършва с препоръка: „висок шкаф за дъската за гладене, стълбата и прахосмукачката.“По същия начин можем перфектно оборудвайте кухнята с барплот, уреди, плот, добър кухненски кран, работен остров, табуретки или дори създайте кухня с офис.

Интегрирането на кухнята в хола е ключов фактор за оформление с отворена концепция. Предимствата му? Той концентрира семейния живот в по-голяма обща зона, насочва естествената светлина от хола към последния ъгъл на кухнята и улеснява гъвкавото разпределение, което в общи линии прави пространството по-изгодно.В замяна всяка среда е разграничена в допълнение към всичко, което е добре оборудвано.

Интегрирайте кухнята в хола

Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Тюркоаз, Плот, Трапезария, Маса, Кухня, Сграда,

Тук разликата в височината на таваните действа като визуална граница между двете. Обновяване на LF91 Project Management и студио Jaume Alomar. Декорът е от Andrea Pussin от Organic Studio.

Висока маса

Мебели, Бар стол, Кухня, Стая, Табуретка, Маса, Плот, Интериорен дизайн, Стол, Под,

Когато готвенето е страст, можете да изберете естетика, достойна за пет звезди: горни кранове, индустриални котлони, стоманени уреди… Изберете анти-пръстови отпечатъци, за да подобрите усещането за чистота. От La Redoute Interieurs.

Атрактивен и практичен

Стая, Бяло, Мебели, Интериорен дизайн, Кухня, Таван, Имот, Под, Плот, Сграда,

Дизайнът на интегрирана кухня трябва да е естетичен, но също така трябва да улеснява петте фази на кулинарния процес: консервиране, приготвяне, готвене, чиния и измиване. Мебелите на фирма Абимис, изработени от стомана и ергономични, го позволяват.

Усещане за приемственост

Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Етаж, Имот, Маса, Ламиниран паркет, Бар стол, Сграда, Дървен паркет,

Поставянето на един и същ под в кухнята и в хола подобрява единството между двете среди. От съществено значение е подовата настилка да бъде лесна за почистване и да е устойчива на влага. Означава ли това, че интегрирането на кухнята означава отказ от дърво? Абсолютно. Керамика, която имитира покритието му и ламинирана с хидроизолационни обработки, ви позволява да се насладите на топлината му. Показан ламинат Quick-Step Impresive Ultra Collection в естествен цвят на бор и водоустойчив.

Премахване на дялове

Бяло, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Кухня, Жълто, Трапезария, Сграда, Таван,

Една от причините да интегрирате кухнята във всекидневната е две отделни малки пространства да получат простор, когато се съединят. Премахването на прегради е основно, въпреки че понякога се запазва колона, за да се поддържа безопасността на конструкцията. Както в този проект, от Каролина Родригес Баптиста.

Възпроизвеждане на контраст

Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Имот, Под, Таван, Къща, Маса, Кухня, Сграда,

Това е критерий, който, в рамките на общото усещане за непрекъснатост, улеснява разграничаването на всяка среда, която е част от споделеното отворено пространство. Тук контрастът е артикулиран чрез градацията на цвета по стените.

Тъмно в кухнята, то се омекотява в трапезарията със син цокъл под спокойния почти бял цвят. Те са нюансите Charcoal Sweet Mix, Shadow Play и Tahini White от палитрата Rosewood, които са направени с боята Comfort Matte Mix. Де Брюгер.

Изкуството на камуфлажа

Мебели, Стая, Маса, Трапезария, Интериорен дизайн, Имот, Стол, Кухня, Тюркоаз, Под,

Тази кухня е проектирана като модулна композиция, подобна на тази на всеки хол. Състои се от бели мебели от пода до тавана, без дръжки и централна дървена ниша, в която са разположени котлоните и мивката и която… прилича на бюфет!

Това е дизайн на студиото за архитектура и интериорен дизайн Juan Izquierdo от Genius Loci. Маса, от Тимъти Олтън. Столове от El Corte Inglés. Лампи Gregg, от фирмата Foscarini. Покривки и сервизи от Zara Home.

Тапет

Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Маса, Стена, Имот, Трапезария, Жълто, Под, Стол,

Присъствието му повдига декоративното ниво на кухнята и като допълнение, на всекидневната зона, в която е интегрирана. Въпреки че обикновено се монтира на стените далеч от котлоните и мивката, трябва да се мие и да е огнеупорен, като модела Segments на фирмата Harlequin. В Pepe Peñalver.

Дървена ламперия

Плот, Мебели, Стая, Шкаф, Кухня, Интериорен дизайн, Имот, Под, Кухненска печка, Сграда,

В тази кухня, проектирана от Pepe Leal, уредите остават незабелязани, облицовани с орехово дърво, подхождащи на фасадите на мебелите.

Осветлението на работната зона е решено с ред прожектори на тавана.Фирмите имат модели с панели, но ако искате повече дискретност, попитайте за техните прибиращи се уреди. Като аспиратора AEG Expose, който се скрива в плота и се повдига с бутон само когато е необходимо.

Плъзгащи се плотове

Плот, Кухня, Стая, Мебели, Шкафове, Имот, Интериорен дизайн, Продукт, Мивка, Материални свойства,

Развитието на технологиите ще доведе до плотове със сензорни екрани, от които ще се управляват всички кухненски функции. А в настоящето? Фирмата Анталия има плъзгащи се плотове, които се плъзгат върху сгъваем кран и скриват мивката.

Без мирис

Продукт, Чекмедже, Мебели, Стая, Основен уред, Материални свойства, Кухненски уред, Шкаф, Интериорен дизайн, Домакински уред,

Често срещан страх при обединяването на кухнята с всекидневната е разпространението на неприятни миризми. Фирмата Abimis има този хладилен контейнер за боклук, който намалява разпространението на бактериите, причиняващи лоша миризма. Фирмите за уреди имат абсорбатори с висок капацитет на абсорбиране Като системата за аспирация на Teka Contour Perimeter, която обновява въздуха в кухнята 27 пъти на всеки час.

Готини прибори

Храна, Кухня, Съставка, Ястие, Лъжица, Купа, Подправка, Хаванче и пестик, Прибори за хранене, Смес от подправки,

Готвенето в пространство, интегрирано във всекидневната, означава, че джаджите, които използваме всеки ден, ще бъдат пред очите ви в даден момент. Как да го избегнем? Скрийте по-малко привлекателните: има опори, които се приспособяват към корпуса на мивката за съхранение на търкалка и кърпа, и чекмеджета с гладка и непрекъсната предна част, които скриват чекмеджета, където можете да съхранявате тенджери, гевгири… В Що се отнася до най-цветните, изложете ги на показ! Кухненски прибори, от Hübsch.

Интелигентна мивка

Кухненски уред, ръка, миене, кран, малък уред, вакуумна колба, домакински уред, мивка, сокоизстисквачка, кухня,

Фирмата Hansgrohe вгражда технологията Select директно в мивката. Бутон на ръба контролира отварянето и затварянето на крана, оборудван с различни видове струи. Предимството?

Потокът може да се контролира с гърба на ръката или лакътя и позволява ергономична употреба независимо от височината на човека, много полезно в случай на увреждане. Освен това бутонът отваря и затваря дренажа. Бутон за избор на SinkCombi.

Табуретките

Мебели, Бар стол, Табуретка, Стол, Дърво, Маса,

Бартонът често се използва като разделителен елемент, който ни позволява да гледаме както към кухнята, така и към всекидневната. Ако искате да ядете в него, изпражненията са от съществено значение. lagranjacollection.com

лампа

Оранжево, Тюркоазено, Осветление, Аква, Синьозелено, Конус, Осветително тяло, Таванно тяло, Абажур, Аксесоар за осветление,

Работната светлина в кухнята трябва да е директна и отгоре. Освен това добавете лампи, които допринасят за околното осветление на стаята, докато не готвите. Стокхолмски модел на плоча. В Cult Furniture.

Кошче

Контейнер за отпадъци, Свойства на материала, Шрифт, Съдържание на отпадъци, Метал,

Изчислете, че всичко, дори най-ежедневните аксесоари, ще бъде изложено. Уверете се, че са в хармония по стил и цвят с останалата част от декорацията. Метално кошче за боклук. Това е от Bloomingville.

Батерия

Капак, съдове за готвене и печене, тиган за соте, тенджера, тиган, уок, тенджера, тенджера за печене, холандска фурна, метал,

От огъня до масата. Battery, от Bra в El Corte Inglés.

Буркани

Кафяв, Бежов, Контейнери за съхранение на храна, Цилиндър, Капак, Дърво, Метал,

Съхранявайте съставките в буркани, които украсяват. От Bloomingville.

Ножове

Нож, Прибори за хранене, Кухненски нож, Посуда, Дъска за рязане,

Безупречен в своите линии и в своето качество. Магнитно дървено блокче с 4 ножа, от Le Creuset.

Камък

Кафяв, мрамор, плочки,

На базата на тютюн, синтерован камък Pulpis, подходящ за подови настилки, плотове и мебели. Това е от фирмата Neolith.

Желязото е задължително

Мебели, Бар стол, Табуретка, Жълт, Маса, Стол,

Боядисана, предлага още повече декоративни възможности. Ретро табуретка. В Singular Market.

лампа

Осветление, таван, лампа, осветително тяло, мед, дърво, абажур, бежово, метал,

В мед, модерният завършек! Лампа Лавал (€62). Опитайте да инсталирате двойка. В Cult Furniture.

Естествен камък

Стена, Гранит, Бетон, Почва, Цимент, Геология, Скала, Модел, Каменна стена, Гипс,

Обработен, за да предотврати разпространението на гъбички и бактерии, той е идеален за плотове. Естествен камък Lennon, смес от кварц, фелдшпат и слюда. Това е от колекция Naturamia® от Levantina.

Спестете време

Кран, ВиК инсталация, Аксесоар за баня, Баня, Собственост на материала, Водопровод, Мивка, Стъкло, Вода, Интериорен дизайн,

Съкращение на задачите, когато само на два метра разстояние се гледа важен мач или се провежда среща, е възможно.

Крановете Grohe Red осигуряват филтрирана вода при 100º директно от чешмата за приготвяне на кафе или чай, готвене на паста… Регулатор за пръскане осигурява постоянен поток от вряща вода без опасност от пръски.Неговата технология CoolTouch предотвратява нагряването на чучура и включва бутон за безопасност на децата. Кран Grohe.

Държач за хартия

Осветление, цилиндър, бежово, дърво, дърво, правоъгълник, маса, дървен блок, шперплат, лампа,

Има аксесоари, които поради непрекъснатата им употреба трябва да се държат под ръка. От Bloomingville, поставка за хартиени кърпи, в дърво от пауловния.

Кошница

Чанта, Дамска чанта, Зелено, Жълто, Продукт, Кошница, Мъжка чанта, Моден аксесоар, Кошница за съхранение, Бежово,

Със своята стоманена мрежа, кошницата Risatorp поддържа свежите плодове и зеленчуци вентилирани. От Ikea.

Дъска за рязане

Дърво,

Hung, ще изглежда като забавна версия на ловни трофеи. Дъска за рязане (13,90 евро). На www.car-moebel.de

В килера

Основен уред, Пералня, Сушилня за дрехи, Перално помещение, Пералня, Домакински уреди, Стая,

Фирмата Birex има модели, които крият вътре основните елементи в кухнята, но които не искате да оставяте на видно място, когато споделя пространство с всекидневната. Дъската за гладене или тандемът пералня и сушилня изчезват на закрито.

сокоизстисквачка

Сокоизстисквачка, Кафемелачка, Кухненски уред, Домакински уред, Малък уред, Кафемашина,

Сокоизстисквачка с бавна екстракция, за запазване на хранителни вещества. От Hurom.

Съдомиялна

Основен уред, Съдомиялна машина, Домакински уреди, Офис оборудване, Кухненски уреди,

Интегрируем и с A+++ енергиен рейтинг. Това е съдомиялната машина ComfortLift® от AEG.

Вградена кафемашина

Малък уред, Домакински уред, Кухненски уред, Продукт, Еспресо машина, Кафемашина, Стая,

Вградена кафемашина, която прави перфектната смес от вода и кафе и разпознава височината на чашата. От Miele е.

Популярна тема