Модерен и светъл апартамент, с голяма социална част

Модерен и светъл апартамент, с голяма социална част
Модерен и светъл апартамент, с голяма социална част
Anonim

Преустройство на стар офис в настоящ дом, , който да се адаптира към нуждите и вкусовете на млада двойка без деца, беше комисионната, получена от студиото за интериорен дизайн и рехабилитация Backsteen, режисиран от интериорния архитект Víctor Zorita. Идеята беше да проектирам модерен и светъл апартамент, с голяма социална зона, където можете да провеждате срещи и партита с приятели. Първоначално подът беше почти прозрачен и имаше отделна тоалетна. Следователно първата стъпка в ремоделирането беше организирането на неговите 90 m2.

Апартаментът е разделен на две зони: обществена, с всекидневна, вградена кухня и тоалетна, и частна, с три спални и баня. При интегралната реформа окачените тавани бяха елиминирани, за да се увеличи височината, стените бяха боядисани в бяло и оригиналният под беше заменен с тъмен под в цялата къща, с изключение на кухнята и баните, където беше монтиран порцелан. Друг акцент в проекта е използването на антрацитно сиво като обща нишка. Този тон присъства не само във вратите и дърводелските изделия, но и в мебелите, аксесоарите и дори в стените, какъвто е случаят с музикалния кът.

Този фон с индустриална нотка е перфектен за атрактивната комбинация от настоящи дизайни, ръчно изработени части, ретро мебели, придобити от битпазарите и щрихи в интензивни и живи тонове, с които е постигната балансирана и хармонична декорация. Микс, който поставя перфектния завършек на реформа, предназначена да създаде много личен дом.

Изискана бележка

кабинет преустроен в топъл хол

Добре подбраните аксесоари и детайли, освен че обогатяват декорацията, спомагат за персонализиране на средата. В този случай, тъй като масата е кръгла, тя беше украсена с извити предмети в хармония.

Поднос и вази от El Globo Muebles. Свещник, от Ikea.

Допълнителни цветове

кабинет преустроен в топъл хол

В хола аксесоарите и тапицерията в синьо и горчица бяха комбинирани с черни щрихи и златни покрития. Резултатът е декорация с мъжествен вид, елегантна и много шик.

Маса за кафе, от Westwing. Фотьойли, от Vintage 4P. Помощна маса, от Zara Home. Черно изкуствено кресло, от SuperStudio.

Симетрична композиция

кабинет преустроен в топъл хол

Подобрява серия от малки произведения, образуващи проста симетрична композиция. Подредете ги от четирите страни в квадратна или правоъгълна форма, за да създадете усещане за ред. Снимки, от Spela Trobec.

Отворено разпространение

офис, превърнат в топъл домашен хол с отворена кухня

След разрушаването на някои прегради оформлението на този етаж се промени напълно. Сега кухнята е интегрирана във всекидневната и чрез получаване на дълбочина и перспектива от двете среди се създава усещане за повече простор.

Диван и възглавници, от Maisons du Monde. Килим, от Zara Home.

Музикален вкус

офис, превърнат в топла домашна музикална зала

Тази обстановка за всекидневна отразява страстта на собственика към музиката. Стените, освен че служат като изложител на колекцията му от електрически китари, бяха украсени с корнизи и боядисани в черно, за да се разграничи този ъгъл от останалото пространство.

Кътче за хобита и страсти

офис, превърнат в топла домашна музикална зала

Ако харесвате електрически китари, защо не ги интегрирате в интериора на хола си? Закачете ги на стената, за да покажете колекцията си и да ги предпазите от удари.

Отворена кухня

офис, превърнат в топла домашна сива отворена кухня

Работното пространство е организирано Г-образно, като котлоните, хладилникът и фурните са на колона в най-дългата предна част, а мивката е под прозореца. Освен това е монтиран полуостров с релефна повърхност, който служи като маса.

Барът беше допълнен с четири табуретки, които благодарение на размерите си могат да се монтират под плота, така че да не пречат на циркулацията в кухнята. Метални табуретки и дървена седалка, от Osso creative cabinetry. Плафониери, от SuperStudio.

Дефинирани зони

офис, превърнат в топла домашна сива отворена кухня

Кухнята е идеално разграничена от всекидневната благодарение на наличието на полуостров, който служи като барплот, и различните материали, използвани за покриване на пода: ламинирано дърво и керамика.

Търсите смел модерен стил за вашата кухня?

офис, превърнат в топла домашна сива отворена кухня

Комбинирайте черни мебели с фин бял или кремав плот и медни детайли, които придават изтънчена нотка. Ще получите стая с характер и индивидуалност.

Еклектично и топло

офис, превърнат в топъл дом със спалня

В спалнята за гости тюркоазен текстил е съчетан с горчични нотки на възглавниците и одеялото, които й придават динамика и светлина. Тъмното дърво, огледалото

на стената и машината за сваляне на обувки придават на тази среда мъжествен вид; масата и другите аксесоари осигуряват деликатен контрапункт.

Спално бельо и възглавници от Maisons du Monde. Огледало, от Zara Home. Нощно шкафче Westwing. Свещници от El Globe Furniture. Машина за боси крака от 60-те години на миналия век, закупена от El Rastro.

Вземете уникални парчета

офис, превърнат в топъл дом със спалня

Вземете уникални парчета, за да постигнете лична декорация. Разходете се из пазари, битпазари и аукциони в търсене на ретро парчета и любопитни предмети. Някои от тези места крият истински съкровища.

Спалня

офис, превърнат в топъл дом, спалня за гости

Спално бельо и възглавници, от Zara Home. Одеяло Икеа. Пейка и кошница от El Globo Muebles. Месила, от El Rastro.

Сложете глазурата върху декорацията

офис, превърнат в топъл дом, спалня за гости

Поставете черешата върху декора на вашата спалня със скулптура или стенен панел на стената на таблата. Идеалното е размерът му да е пропорционален на този на леглото, така че да е центриран.

Декорация на спалня

офис, превърнат в топъл дом, спалня за гости

Декорацията на спалните, която се отличава със своята свежест, семплост и естествен стил, ви кани да се отпуснете.

Избрани произведения

офис, превърнат в топъл дом, спалня за гости

Предлага атрактивна комбинация от класически мебели и съвременни дизайнерски елементи.

Изчистени линии

офис, превърнат в топла домашна баня

Основната баня беше покрита с голямоформатен порцелан в бежов тон, който подобрява непрекъснатостта и визуалната амплитуда на пространството.Стъклена преграда, която съчетава неподвижно крило с друга люлка, разделя зоната на мивката от душа. Тоалетка от Ikea. Аксесоари от Zara Home.

Малките детайли правят разликата

офис, превърнат в топла домашна баня

Меки, пухкави кърпи, изящни аксесоари и стъклена ваза с ръчно изработени сапуни или морски декорации и ще направите банята си привлекателна от пръв поглед. Ваза с морски звезди от El Globo Muebles.

План на къщата и декоративни ключове

офис преустроен в топъл жилищен дом
  • Кухни с тъмни мебели: черно, оловно сиво или антрацит, петролно синьо и мъхесто зелено или военни са предпочитаните нюанси на функционални и авангардни декорации.
  • Идеалното е да ги запазите за големи пространства;, но ако са придружени с леки покрития, те вървят добре във всяка кухня.
  • Сигурен залог е да комбинирате тъмните шкафове с естествено дърво и бял порцелан на пода, плота и предната част за готвене.
  • Решение за олекотяване на крайния резултат е да се откажете от високи мебели и да създадете места за съхранение с рафтове или витрини.

Популярна тема