Златните правила за постигане на подредена къща ✨

Златните правила за постигане на подредена къща ✨
Златните правила за постигане на подредена къща ✨
Anonim

Повече от един път сме влизали в къщата и сме откривали дрехите на стола и не са сгънати, списанията натрупани, някои лични вещи заемат място на масата, стол, който куца, защото не е стегнат винтовете и др Това са ситуации, които ни изнервят; Ето защо искаме да ви покажем 6-те златни правила за поддържане на реда у дома.

Най-важното е, че интегрираме тези мерки в ежедневието. Това е начин да хванете бъркотията за рогата, да се отървете от нея и (най-важното) да предотвратите повторното й появяване.В края на краищата, ние не сме единствените наематели в къщата, така че става задължение на всеки да поддържа всяка от стаите в добро състояние.

1. Правилото за 2 минути

In Getting Things Done, организационният метод, разработен от консултанта по производителността Дейвид Алън. Този експерт препоръчва да извършвате, в момента, в който се появят, тези дейности, които могат да бъдат изпълнени за по-малко от две минути, много интересен начин да подготвите къщата, когато рутината се върне. йени

Например, проблемът с винта, за който говорихме по-рано, може да бъде разрешен, като просто вземете отвертка и я затегнете (за по-малко от две минути), завършите тази задача и оставете ума си и свободно време за други по-важни. Тези прости дейности, ако не бъдат разрешени възможно най-скоро, се натрупват и се превръщат в много по-голям проблем.

2. Правилото за 5 минути

Тази идея, безобидна в началото (5 минути от живота ни са общо взето нищо), активира механизъм в ума ви, който ви насърчава да продължите да работите по този въпрос, докато не бъде напълно разрешен; Освен това ви помага да вземете и почистите къщата.

Нашият мозък се съпротивлява да оставим започнати и недовършени задачи и ни кара да мислим за тях, докато не ги завършим. Така че, знаете ли, следващия път, когато се отпуснете от подреждането на складовото си помещение, мислете за себе си, че просто ще се заемете с работата за няколко минути и ще подредите къщата си в експресно време.

подредена спалня

3. Правилото 1 за 1

Ако проблемът ви е безпорядък поради натрупване на предмети, отпечатайте това правило на лист хартия и го залепете във всички ъгли на къщата си, които има вероятност да станат депозит.Всъщност можете да адаптирате това към всяка стая във вашия дом: чашите за закуска, които претрупват кухненските шкафове, списанията, които се трупат във вашата всекидневна, завивките, които се борят да дишат в чекмеджето за бельо…

4. Правилото за 365 дни

Може би сте прочели правилото по-горе и сте казали "добре, няма да пусна нищо, без първо да пусна нещо, но какво да правя с купчините неща, които вече имам?" Е, можете да приложите това правило, което препоръчва следното: елиминирайте всичко от живота си, което не сте използвали повече от година.

Вземете голяма чанта и направете рентгенова снимка на дома си, търсейки всичко, което не е било полезно през последните 365 дни и го рециклирайте, дарете или изхвърлете. Без излишни украшения.

подредена кухня

5. Правилото на 5 повърхности

Плота и мивката в кухнята, масата, на която се храните, плотът в банята и пода в хола. Това са петте повърхности, за които експертите по подреждане препоръчват да отделяте няколко минути всяка вечер, за да почистите и изчистите преди лягане.

Бихме добавили и масичката за кафе във всекидневната, място, което също е много предразположено към натрупване на вещи. Правенето му няма да ви отнеме повече от 10-15 минути. По този начин, просто като се събудите и намерите чиста и подредена къща, ще започнете деня си правилно.

6. Правилото за едно докосване

От всички, които сме пробвали, това е най-трудното правило за интегриране в ежедневието ни,, но без съмнение е най-ефективното. Състои се в това да докосвате нещата само веднъж и да не ги оставяте, докато не са на мястото си, сякаш имат лепило, което ви пречи да ги пуснете, докато не се погрижите за тях.С други думи, различен начин да организирате къщата със стил.

Много ясен пример е следният: събирате писмата и вместо да ги оставяте на масата на входа, архивирате важното и рециклирате неинтересното. По същия начин не е нужно да оставяте дрехите си всяка вечер на стол и да се грижите за тях сутрин: изтръсквате ги, сгъвате ги и ги прибирате в гардероба веднага щом ги свалите; По принцип това е едно от практичните решения за съхранение на дрехи.

Бихте ли се осмелили да ги опитате у дома? Отне ни известно време, но след като превърнете тези правила в рутина, вие ги изпълнявате автоматично.

Популярна тема