20 Ключове, съвети и идеи за декориране на къщата ви в японски стил

20 Ключове, съвети и идеи за декориране на къщата ви в японски стил
20 Ключове, съвети и идеи за декориране на къщата ви в японски стил
Anonim

Хармонията е ключова в стила Japandi. Този тип декорация съчетава уаби-саби, японската философия в декорирането, и се допълва от създаването на дом с много hygge, датската теория за щастието, която търси хармония в много комфортна уютна среда.

Опростеността и минимализмът винаги са били верни герои на японската декорация, но също и на скандинавския стил. Така се ражда терминът Japandi, където двата свята хармонизират, пораждайки интериори, в които царува красотата на простотата, с палитра от топли и земни тонове, които се комбинират с предложенията на най-студените пастели.Хайде, нямаме търпение да видите снимките…

Какво е японски стил?

Крайностите се привличат, също и в декорацията, оттук и съюзът на Дания и Япония в Japandi. Превъзнасянето на японското несъвършенство и ефимерност се пренасят в скандинавската практичност. Чувствителността към дизайна на двете страни е много сходна, сливайки се в търговски и културен обмен, започнал преди около 150 години, според Николина Олсен-Рул от Датския музей на дизайна в Копенхаген.

Преди повече от век азиатската държава отвори границите си след векове на уединение и датският военноморски офицер Уилям Карстенсен написа бестселър за нейната култура и магазини, поставяйки началото на очарование, което никога не е изчезнало напълно. Всъщност музеят разполага с обширна колекция, която празнува дългите традиции на търговия и приятелство между двете страни.

Томас Лике, ръководител на дизайнерската компания OEO Studio, която има студия в Копенхаген, Токио и Киото, не смята тази връзка между Япония и Скандинавия за тенденция: „Тя отива много по-далеч.Всъщност мисля, че това е част от нашето ДНК. Прецизната изработка и вниманието към детайла, простотата и безвремието са дълбоко вкоренени в културата и на двете нации. Съхраняването, поддържането и грижата за бъдещите поколения са споделени ценности. Искаме дизайн, който ще бъде актуален след 50 години."

Ръчно изработеният или селският или занаятчийски аспект на някои предмети или мебели се превръща в основен съюзник за създаване на японска атмосфера. Ако харесвате майсторството, можете да ги купите, за да украсите дома си със 100% испански занаяти, за продажба в Amazon.

Този хибриден стил става все по-популярен през последните години и може да бъде допълнен от други декоративни опции във вашия дом. Можете да изберете да включите възстановени части, които откриваме в домовете си в околната среда, които остаряват много добре с времето, ако са направени от благородно дърво.

1

Създаване на контрасти

японски стил в къщата gaitanes на студиото freehand arquitectua

Съвременните дизайни в меки тонове придават индивидуалност на околната среда, но винаги чрез прости линии. Неутралните палитри на текстила и стените могат да бъдат идеалното извинение мебелите да излъчват природа, в различни шарки от дърво, като например фантастичното покритие на рибена кост на камината, предложено от студио Freehand Architecture в проекта Casa Gaitanes.

2

Растения у дома

стайните растения са главни герои в японски стил

Растенията добавят стил на естетическо и визуално ниво, в допълнение към осигуряването на кислород, овлажняването на околната среда и маскирането на шума.Добре е да знаете, че стайните растения също са способни да пречистват въздуха. Идеалното е да изберете високи и прости растения, в хармония с елегантността на околната среда.

3

Вкус към майсторството

Банята в японски стил смесва скандинавски и японски с ръчно изработени елементи

Ръчно изработените и съвременни занаяти са устойчиви дизайни, винаги добре дошли в стила Japandi. Според студиото Freehand Architecture, което го е използвало в проекта Casa del Lago: „Минимализмът е съществен елемент от стила Japandi; той предполага спокойствие, баланс, топлина и спокойствие. Той подчертава възхищението и уважението към майсторството, качеството производство и използване на естествени материали като дърво, което приканва към откъсване и спокойствие на природата".

4

Разделени стаи

дървен параван за окачване на дрехи

Параваните за стаи предлагат прости и гъвкави решения за разделяне на домашните пространства на зони. Те са идеални за работно пространство или за създаване на ефимерен офис за видео разговори, но също и в банята или на вашата тераса. Можете да изберете най-простите или прозрачни паравани или да изберете перфорирани дизайни в cannage или тъкани, които са най-добрите, за да гарантирате, че светлината протича равномерно в цялата стая.

5

Игра с текстури

спалня в японски стил

Ръчно изработеният вид се характеризира с хармонична палитра от земни тонове и естествени материали, предназначени да създадат спокоен и спокоен интериор.Текстурата е ключът, добавяйки шарки и дълбочина с наслагвания или смеси от ръчно изработен текстил и керамика в занаятчийски покрития. Естествените материали обаче се налагат в таванните лампи, в ратана или в ръчно изработените парно извити табли.

6

Извикайте естественото

всекидневна в японски стил с параван и диван с дървена конструкция

Тази декоративна тенденция е посветена на спокойни и топли пространства: светло дърво, естествени влакна, памучни или ленени тъкани и бамбук, хартия или керамични парчета.

7

Основно обзавеждане

ъгъл в японски стил с дървено и мрежесто кресло с масичка

Елементите и мебелите в японски стил имат прави и чисти линии и обикновено са ниски, за да се свържат със земята според японската философия. По-светлите дървета се смесват с по-тъмните като орех. Ambience от H&M.

8

Без хитрост

баня в японски стил от колекция kuveni, дървен шкаф за мивка

Кажете сбогом на излишната украса, всеки предмет служи на практическа нужда. Става дума за постигане на функционални и подредени помещения, които осигуряват усещане за благополучие и комфорт. Баня от колекция Kuveni, by Kave Home.

9

Цвят

спалня в японски стил с текстил в сиво и синьо

Към бялото на скандинавския стил се добавят неутрални и естествени цветове. Могат да се използват зелени, сиви и морски тонове, ако не нарушават хармонията в картините или текстила; атмосфера на Redoute Interieurs.

10

Отворени пространства

пейка от дърво и решетка в японски стил

Въпреки че има малко декорации в Japandi, японската керамика със своето занаятчийско несъвършенство има заслужена ниша във вази, чайници и чинии. Често се използват растения, но малко, прости или сухи аранжировки на клони. Откритите пространства печелят метри, защото всеки обект има своята функция. Домашна среда Zara.

11

Лукс

всекидневна в японски стил

Чрез правилното комбиниране на частите можете да постигнете луксозна, но семпла декорация!

12

Щастлива атмосфера

трапезария в японски стил с ниска маса и пуфове

Красив микс! Пастелно синьо, бяло, светло дърво… и трапезария, за да се почувствате в средата на Япония.

13

В правилната мярка

дървена пейка в японски стил

Стилът Японди не разбира излишни декорации, всъщност декорациите са доста оскъдни, но много добре обмислени.

14

Играйте с контрасти

спалня japandi в тъмно сиво и светло сиво

Осмелете се да използвате цвета като част от играта! Защото въпреки че скандинавската тенденция се фокусира върху неутрални тонове, японският стил се радва на по-широка и по-топла гама.

15

Дзен баня

баня в японски стил в бяло и дърво

Има ли нещо по-релаксиращо от вана с мехурчета? Не знаете, особено ако си го подарите в светло пространство, пълно с естествени материали…

16

По-малкото е повече

дървен бар за закуска в японски стил с табуретки

Дизайнът на дървената конструкция е повече от достатъчен, за да създаде кът, пълен с красота, но стъклените вази с малки растения добавят допълнителен естествен чар!

17

Естествена връзка

трапезария в японски стил

Природата на открито се свързва с трапезарията чрез използването на дърво и цветя във вазата. И то е, че за постигане на красота понякога е необходимо много малко…

18

Естествени материали

спалня в японски стил с дървени стени

Светло дърво, керамика, ратан… Това са някои от материалите, които ще откриете в стил Японди.

19

Топлина

всекидневна в японски стил

Земните тонове и керамичните предмети са задължителни в японския декор.

20

Простота

антре в японски стил в тъмно сиво с пейка и рафтове

Тъмносива зала със семпла и елегантна декорация благодарение на изтънчеността на флоралните детайли.

Популярна тема