10 забавни факти за приятели, които може би не познавате

10 забавни факти за приятели, които може би не познавате
10 забавни факти за приятели, които може би не познавате
Anonim

Приятели е един от най-митичните сериали по телевизията и всичко, което трябва да направите, е да го гледате как продължава да привлича милионите си последователи. Възползвайки се от факта, че събирането на героите от митичната поредица в Friends, The Reunion е в новините,разглеждаме тайните, които дизайнерът на нейните сценарии разкри в интервю.

Събрани 10 забавни факта за украсата на Friends, които всеки фен трябва да знае

1. Лилавите стени на апартамента на Моника

В скорошно интервю Джон Шафнър, сценографът на Приятели,обясни, че докато макетът му от бяла хартия на апартамента на Моника възхити студиото, никой не беше много убеден, когато той им каза, че иска да боядиса стените в лилаво.Причината за този рискован ход беше да се направи пространството много разпознаваемо и когато зрителите сърфират в канала, те веднага ще разберат, че това е Приятели.

2. Златната рамка на вратата

Ако има митичен елемент на декорация на Приятели, това без съмнение е рамката със златни корнизи, която виси от вратата. Но първоначално това не беше мястото, което трябваше да заема, нито беше рамка. Всъщност това беше огледало, което член на екипа случайно счупи и временно постави на вратата. Дизайнерът на продукцията Грег Гранде сметна, че изглежда добре в рамката на шпионката и реши да я остави.

3. Еклектичен стил

Въпреки че един от коментарите, които всички правим, когато гледаме сериала, е „как успяват да имат апартамент като този в Ню Йорк със заплатите си?“, Грег Гранде обяснява, че ако погледнем декорацията на В дома на Моника ще разберем, че всяко парче има различен произход и стил.По този начин те искаха да създадат впечатлението, че главните герои прибягват до пазари и магазини втора употреба и мебели, спасени от улицата, нещо повече в съответствие с тяхното икономическо ниво.

4. Единичен апартамент

За апартамента на момчетата Гранде реши да избере много проста и едноцветна декорация, с малко мебели, в които комфортът (и столовете с наклон) бяха главните герои.

5. The Central Perk Couch

Както Джон Шафнър обяснява в интервюто, кафето от сериала Приятели беляза дизайна на кафенета през последните години. Преди сериала в тези заведения беше много рядко да се намерят дивани и фотьойли. Оранжевият диван, който заема централно място в Central Perk и се появява в интрото на сериала, е намерен от Гранде в склад на студиото на Warner Bros. След първия епизод гърбът беше покрит с одеяло, за да се скрие фактът, че тъканта е разкъсана и след това реши да го претапицира, за да му придаде по-нов вид.

серия от централни предимства на приятели

6. Порцелановото куче

Пат беше името на китайското куче, което Джоуи купи, когато получи ролята на д-р Дрейк Раморай в сапунената опера Дните на нашия живот. Тази скулптура всъщност принадлежеше на актрисата Дженифър Анистън и беше подарък за късмет от приятел в първия снимачен ден, който продуцентите искаха да използват.

7. Плакатът зад телевизора

Функцията на този плакат не беше само естетическа. Служеше и за скриване на дупка в стената, която служеше за кадър на камерите. Този ретро плакат, на който пише Aux Buttes Chaumont - Jouets и включва люлка, е от реклама за този магазин за играчки, създадена от художника Jules Cheret през 1885 г. (той създава 42 други реклами за същия този магазин).

8. MagnaDoodle

Ако златната рамка е един от най-запомнящите се елементи в апартамента на Моника, вълшебната черна дъска без съмнение е най-запомнящият се в този на момчетата. Първият беше в епизод 18 от трети сезон и имаше списък за пазаруване. От този момент нататък Пол Суейн, член на екипа, отговаряше за промяната на посланието във всеки епизод, понякога с вътрешни шеги, а в други случаи с фрази, които препращаха към сюжета и ни приканваха да мислим за героя, който имаше то. написано.

9. Преместиха ли се?

В първите епизоди на сериала номерът на апартамента на Моника беше 5, а апартаментът на момчетата беше 4. По-късно те решиха да сменят адреса си и вратите им започнаха да показват съответно числата 20 и 19. Причината беше да бъдем по-последователни, тъй като от терасата апартаментът изглеждаше на висок етаж, а номерът показваше, че е на един от първите етажи на сградата.

10. Семейни портрети

Няма нищо по-ефективно в това да направите комплекта да изглежда като обитавано място от поставянето на лични вещи. В апартамента на Моника можем да намерим няколко снимки в рамки или поставени с магнити на вратата на хладилника, които действително са принадлежали на членове на продуцентския екип и техните семейства.

Популярна тема