30 идеи и съвети за декориране на малка спалня

30 идеи и съвети за декориране на малка спалня
30 идеи и съвети за декориране на малка спалня
Anonim

Малката спалня не трябва да е проблем. В нея можете също да работите върху естетиката от различни гледни точки. Що се отнася до нейното декориране, възможно е да проектирате красиво и функционално пространство. В края на краищата вашата стая е храмът на почивката; следователно вие заслужавате да бъде удобно и добре кондиционирано.

За да можете да се вдъхновите от някои добри идеи за вашия дом, ние ви показваме как да декорирате малка стая чрез 30 примера, които без съмнение са наистина невероятни.

ПОРЪЧКА В СПАЛНЯ

Редът в космоса е основен принцип. За това е важно да организирате спалнята така, че винаги да е в добро състояние. Идеята е да не изглежда по-малко, отколкото е Поради тази причина ви препоръчваме да използвате функционални мебели. Особен случай са чекмеджетата под леглото, тъй като те не заемат място и позволяват съхранение.

От друга страна, трябва да се отбележи, че сгъваемите легла с балдахин също са идеално решение за малки спални. Раклата под леглото ще служи за съхранение на цялото ви спално бельо и спестява много място. Това всъщност е чудесен начин да подредите малка стая.

ЦВЕТОВЕ ЗА МАЛКА СТАЯ

Бялото е цветът по дефиниция за всяко малко пространство, но не е нужно да се ограничавате само до този цвят. Земните тонове (бежово, теракота), сивите или пастелните цветове са добър изборРазбира се, таванът винаги е бял. Ще видите, че без тъмни или ярки цветове пространството няма да изглежда по-малко, тъй като е подходящото решение за декориране на младежки спални.

Друга добра възможност за бели спални е да добавите цвят със спално бельо или върху възглавници или малки мебели. Така можете да проверите дали искате да комбинирате нощното шкафче с леглото или искате да направите декоративна игра между килима и завесите.

ФУНКЦИОНАЛНИ МЕБЕЛИ

Помислете от какво се нуждаете и търсете само тези, които наистина ще използвате. Особен случай са шкафовете за обувки или шкафовете,които влизат в групата на ресурсите за съхранение на спалнята. Тоалетката може да бъде много хубав детайл, но ако вашият ритуал за красота може да бъде извършен в банята, оставете го без нея, ако имате малка спалня.

От друга страна, ако вече имате хубав вграден гардероб, може да не е необходимо да поставяте скрин или скрин. Мебелите на малка стая трябва да са прости, основни и функционални,способни да се адаптират към пространството.

За да имате по-прецизна представа за съществуващите възможности, ние избрахме 30 малки спални, които харесваме заради техните идеи и решения, когато става дума за извличане на максимума на пространството. В крайна сметка те се превръщат в най-доброто убежище за почивка и прекъсване на връзката в края на деня; затова е важно да декорирате малка спалня с голямо внимание.

1

В нюанси на сивото

сива спалня

Ако решите да боядисате спалнята в тъмни тонове,поддържайте баланса, който ще направи спалнята да не е напълно намалена от бели аксесоари и мебели. Тази идея е идеална за вдъхновение.

2

Използвайте интервал

рамка за легло ikea nordli

От съществено значение е да се възползвате максимално от всеки наличен ъгъл за съхранение, например с легло-канапе,или да добавите няколко рафта по стените. Рамка за легло IKEA NORDLI.

3

По-малкото е повече

малка бяла спалня

Тази спалня е пример за предпоставката "по-малкото е повече". С почти никакви мебели и с бяло като главен герой, тази спалня пленява, може би поради своята простота, сигурно заради неговия чар и светлина. Пред зоната за почивка, гардероб или съблекалня и баня, пълна със светлина през прозорците, които има. Влюбихме се!

4

Бели мебели

спалня с бели мебели

Мебелите в тъмни тонове могат да бъдат много хубави, но ако стаята е тъмна само ще влошите атмосферата. Вместо това декорирайте с бели мебели или естествено светло дърво в скандинавски стил. Атмосфера на IKEA.

5

Меки цветове и естествени материали

спалня с дървена табла

Елегантен, дискретен и пълен с нюанси в зависимост от падането на слънцето и изкуственото осветление. Гамата от тен тонове, светли и по-тъмни както в тази спалня, предава спокойствие и мир. Хармонира добре с бели и дървесни цветове. В тази стая дървен цокъл служи като табла. Открийте останалите пространства в този апартамент тук.

6

Мебели от естествени влакна

спалня с мебели от фибростъкло

Оправете се без класическите странични масички и поставете табуретка до леглото за най-важното. висящите лампи ви спестяват място. Влакната и дървото придават много уют. Loully Mirror; екран Ezia; La Redoute Interieurs.

7

Синьо и бяло

синя и бяла спалня

Двойката е избрана да обнови декорацията на тази спалня и да я накара да предава релакс и хармония. Много живо индигово синьо блести на таблата, върху тапицерията на стол и в дограмата на прозореца. Сместа се повтаря и в спалното бельо, но над него преобладава бялото, идеално за постигане на балансирана среда.Принтираният текстил - само на щорите и възглавницата - придава движение и рисунките им не претоварват, защото фонът им е бял.

Леката материя на щорите беше успешна, за да облече прозореца по неформален начин. И също така украсете бюрото и горната част на скрина с много решителни щрихи,като свежи цветя и кошници от различни материали.

8

Пълно спокойствие

бяла спалня

Олекотената табла в бяло почти не се откроява или краде светлина, правейки спалнята да изглежда по-просторна. Можете да добавите цветни детайли към спалното бельо. Топъл текстил, който предава комфорт. Възглавница Dinky, 40x40см; карирана Заза; Banak Importa.

9

Малко части и аксесоари

оскъдно обзаведена спалня

Съсредоточете се върху основните елементи, от които се нуждаете: легло, нощно шкафче, скрин и лека лампа. Що се отнася до останалите елементи и аксесоари, препоръчваме да ги намалите. Но в правилната мярка, защото без всички декоративни детайли може да направи стаята студена и безлична. Между другото, не подценявайте пространството под леглото. С подходящите кутии може да се превърне в перфектно място за съхранение на дрехи от друг сезон.

Помощна маса от метал и стъкло Злато; пръчков дифузьор; Ароматна свещ Granada в стъкло; плафон Рен; Комплект бродирани памучни чаршафи Silvestre, комплект завивки Java и завивка Coni. Всичко, от El Corte Inglés.

10

Помощни мебели

малка спалня

Когато пространството в стаята е малко, за предпочитане е да избягвате тежки мебели, които само ще създадат усещане за претоварване. Шкаф от тръстика с няколко рафта е перфектното декоративно допълнение,лек и с място за съхранение.

Декорацията на вашата спалня е нещо много важно и може да не сте наясно с това. В този случай изберете основна простота, с легло без табла, плюс основните елементи и прибягвайте до спално бельо, с припокриващ се текстил,като декоративен център на пространството. Приятен залог, който освен това ще ви позволи да го подновявате всеки сезон и без усилия. Ключът към успеха е да се осмелите със смеси от донякъде луди, но трудни щампи. Всичко от Greengate.

11

Симетрични елементи

спалня

Структурната симетрия на тази спалня действа като декоративна основа за цялото пространство. Така еднаквите шкафове от двете страни на стаята ограничават точното разположение на леглото; двойните възглавници и лампите за четене, също инсталирани за поддържане на баланса, подсилват това усещане за ред. Като ресурс за придаване на ритъм, симетрията е нарушена по определен начин с централна картина и единична маса, създаваща композиция от 10.

Кокетността на доминиращия бял цвят ви позволява да играете със сместа от възстановени материали с други по-актуални. Ето как събарящите се врати на шкафовете и хидравличните подове съжителстват чудесно с поразителните възглавници с тропически принт.

12

Светлина и цвят

весела спалня

Какъв е вашият стил? Търсите ли небрежен и удобен външен вид и за вашия дом? Оставете се да бъдете съблазнени от необработено дърво и растителни влакна, те ще паснат чудесно на вашата спалня. Тази обстановка, колкото привлекателна, толкова и вдъхновяваща, включва легло с балдахин от естествено дърво и пуфове от влакна. Всичко от Икеа. Растенията също заемат водещо място в подножието на леглото или навити в сенника; прекрасно свежо и бохемско докосване.

Символиката на жълтото ни говори за щастие, оптимизъм и радост, фантастични усещания за интегриране в спалнята, стига да се прилага в правилната мярка. Възглавниците с етнически принт и обикновеното покривало за легло, всички от Zara Home, добавят идеалната доза.

13

Светли мебели

класическа синя спалня

Вашето ниво на релаксация и последваща почивка ще зависи от правилния избор на цвят в спалнята. В този случай играете с гамата от зелено и синьо на основа в сурови тонове. Дует от положителни качества, предавател на хармония и спокойствие Какво повече може да се иска от една релакс зона? Точката и отстрани се осигуряват от великолепната композиция от щампи в рамка и подходящи възглавници от Zara Home.

Ако сте постоянен читател, един от тези, които все още се застъпват за хартиени книги, няма да навреди да включите таблица, където можете да съхранявате чакащите си копия. В тази среда една стара количка служи като импровизирана книжарница с голям успех.

14

Просто и естествено

спалня с фибролампи

Естествената декорация е тенденция. Създайте свой собствен оазис, като смесите влакнести материали със зелен текстил. Убежище на мира! Плетена табла, мод. Кубу и декоративно ветрило от тръстика. Продава се в Maisons du Monde.

15

Черно и бяло

черно-бяла малка спалня

Когато бялото преобладава, не се страхувайте да включите черно, както е в тази сладка мини спалня. Разпределението е перфектно и всички интервали са използвани.

16

Хроматичен избор

таванска спалня

Неутралните стени на спалнята дадоха възможност да заложите на текстил с много цвят и да приложите препоръчителните съвети, за да избегнете крещящ аутфит. Не включвайте повече от три нови цвята и в различни пропорции. Идеалното е: 60, 30 и 10.

Стимулант и сто процента натурален. Тази спалня излъчва такава декорация и всичко това благодарение на използвания текстил. Бялото покривало е изпълнено с цвят, като включва обикновени и шарени аксесоари в тюркоазено синьо и изумрудено зелено: от възглавници до одеяла. С тях леглото е загубило сериозност, а избраните материи, с различни текстури, са направили комплекта богат на визуални и тактилни усещания.

17

Разпечатки

спалня

Обличането на леглото с текстил с много впечатляващи щампи беше достатъчно, за да актуализира имиджа на тази спалня. Сега неговата декорация е по-лятна и свежа благодарение на силуетните мотиви на юргана: риби и охлюви, които сякаш плуват по дъното на морето. Спалното бельо смесва интензивно синкаво зелено с приглушени пясъчни тонове, много успешно за създаване на естествена декорация, където има място за растителни влакна.

С тях промяната на външния вид е по-голяма чрез смесване на шарени дизайни с други със същия модел като юргана. Композицията придава хармония и играе със същите цветове на комплекта: големите до стената и малките на първия ред.

18

Стилни мелодии

рустик шикозна бяла спалня

Играта с изискан цветен текстил и няколко много шикозни щампи е достатъчно, за да изглежда една спалня малко изтънчена. Това се случи в този проект. Леглото е елегантно благодарение на новите си текстилни аксесоари: за да облечете още повече таблата, композиция от възглавници в тъмен и светъл патладжан. И в долната част на леглото светло синьо каре, идеално за добавяне на ефектна пелерина, която привлича цялото внимание.

Дозирани барокови щампи. Използването на този текстил е изчислено така, че спалнята да не изглежда твърде класическа в стил. Използвани са само на леглото и за компенсация на подобен аксесоар прозорецът е оставен без завеси. Игра на перфектен баланс.

19

Панаирно обзавеждане

апартамент в барселона спалня

Понякога елементарното изпъква именно поради своята дискретност. Такъв е случаят с таблата, изработена от дърво и ракита, разтегателните метални аплици или леките и течащи ленени завеси,, които украсяват тази спалня със стил. Семпли детайли, които успяват да придадат на пространството оригинален щрих. Аплици в индустриален стил Annik от Vackart. Табла Tatawi от Maisons du Monde.

Открийте този апартамент от 55 квадратни метра тук.

20

Практически решения

бяла таванска спалня

Намерете във вашата спалня идеалното място за почивка и релакс, тъй като е важно да е подредено. А ако нямате много място, този бар на стената на таблата, като портманто, ще бъде идеално решение. рамка за легло Hemnes; плик за завивка и 2 възглавници; таванна лампа Снимка. От Ikea.

21

Минимално и практично

стенно нощно шкафче, лунен дизайн

Нощно шкафче, което едва заема място, с място за съхранение. Модел Алба, на Woodendot.com

22

Пастел

Мебели, Продукт, Легло, Спалня, Стая, Чаршаф, Спално бельо, Интериорен дизайн, диван в студио, Рамка за легло,

Пастелни тонове добавят лекота към малка стая. Можете да копирате тази хубава идея от Kenay Home и да пренесете спалнята си в северния стил, за да придобиете визуално величие.

23

Стенно съхранение

модерна спалня със сива стена

Ако няма място за мебели от време на време, използвайте стените за съхранение с масивни рафтове. Те могат да служат като табла точно както са направили в това сладко предложение.

24

хартиен шаблон

малка спалня, декорирана с тапети

Направете стената на таблата да се откроява от останалите с тапет с красиви шарки. Няма да отнема визуално пространство от стаята. Вижте колко е красиво!

Снимка: Pinterest

25

Мини и елегантни

малка спалня със сини тапети

Друга идея за избор покрийте стена с шарена хартия, за да придадете дълбочина на мини спалнята. И тази малка идея излъчва елегантност.

26

Зеленчуков фон

модерна спалня с тапети

Така можете да опишете декорацията на тази стая, с не повече мебели от легло и подова лампа. Стена с тапети с весел дизайн на стенописи Тапетът изпълва всичко. Супер успешно решение.

27

Малки апартаменти

малка спалня без врати

Малките апартаменти могат да използват прегради чрез завеси или ниски стени, без непременно да се налага да затваряте стаите. Прозрачните пространства печелят точки, когато става въпрос за място от няколко квадратни метра.

28

Нощно шкафче

малка бяла спалня със стъклени врати на шкафа

Ако няма място за двама, звучен модел като този ще свърши работа. Добавете естествен живот: Зелено листно растение или няколко изкуствени цветя ще освежат спалнята.

29

Плъзгащи се врати

малка спалня с плъзгащи се врати

Решение да спечелите метри и да оползотворите максимално пространството във всяка стая е да замените люлеещите се врати с плъзгащи се врати. Крилата заемат между 1 и 1,5 m2 в отвора. Вградените плъзгащи системи също изчистват стените. Видените трябва да имат предвид, че отменят една от стените. Изберете покрития също в същия тон като стената или стъкло, което пропуска светлина. Има специални модели за извити стени или които също позволяват поставяне на кабели.

30

Мултифункционална табла

модерна спалня в синьо

Интегрира лампи за четене, щепсели и служи като рафт за книги и снимки. Таблата е контрастният елемент, който подобрява леглото, едва стърчащ от стената.

Популярна тема