20 Бани, в които мраморът е главно действащо лице

20 Бани, в които мраморът е главно действащо лице
20 Бани, в които мраморът е главно действащо лице
Anonim

Мраморът е един от онези материали, които никога не излизат от мода, и осигурява несравнима елегантност! Това се демонстрира от тези бани, които придават обрат на най-класическата тенденция.

Мраморът е отлично покритие за баня,много устойчиво и елегантно; въпреки че можете да го комбинирате и с други видове материали, така че резултатът да не е монотонен. Покрийте пода и зоните, които са в пряк контакт с водата, с мрамор. Ако е необработен камък, трябва да го хидроизолирате, тъй като мраморът е много порест материал. Изберете винилов тапет, който да се съчетае с мрамора.Раиран модел в тонове, подобни на покритията, ще изглежда страхотно и освен това ще увеличи визуално височината на тавана. Поставете го на стените, където водата не достига. Тапетът, макар и винилов, може да се повреди, така че трябва да се постави в горната част на стената.

Във време, когато мраморът е навсякъде, дори по стените ни, нормално е да искате да преминете към тенденцията да поставите най-доброто от природата в дома си, особено когато започнете да приемате числа (мраморът е повече достъпни, отколкото си мислите!). Така че, ако възнамерявате да ремонтирате банята си, трябва да знаете, че мраморът има някои характеристики, за които трябва да знаете.

1 Мраморът е пореста повърхност, която изисква поддръжка. Можем да се впуснем в геоложки обяснения, но най-важното е, че мраморът е уязвим към оцветяващи течности. Когато това се случи, е трудно да се обърне, така че е важно професионално да запечатате повърхността по време на монтажа, за да предотвратите повреда.И повтаряйте процеса на запечатване (можете да го направите сами, с качествен уплътнител) на всеки шест месеца.

За да премахнете петна върху мрамор: накиснете кърпа в няколко капки амоняк и 1/2 чаша водороден прекис, разтрийте върху петното, докато изчезне. йени

мрамор от Карара (по-сива версия с по-меки вени, първоначално от Карара, Италия) е един от най-достъпните естествени материали за плотове на пазара. Ако искате различно, по-луксозно докосване, изберете Calacatta мрамор, който предлага по-бяла повърхност и по-красива зърнистост, въпреки че е малко по-скъп. Тук в Испания най-популярният е marmol de Macael.

Разгледайте тези мраморни бани

1

Зелена и златна мраморна баня

зелена и златна мраморна баня

Мраморният перваз добавя уникална шикозна нотка към тази баня, а също така създава идеален контраст със зелените стени и подовите плочки. Шкафът за умивалник с място за съхранение придава топлина на пространството, а златните кранове в цвят шампанско слагат черешката на тортата на безупречния интериорен дизайн. Тук можете да видите тази баня изцяло

2

Баня в розово и мрамор

обща розова баня и огледален дизайн

Тази светла баня е заложила на розово в областта на мивката, докато мраморът преобладава на останалите стени.

3

Баня в модерен стил с мраморен под

баня в класически модерен стил с мраморен под и вана

Този проект е вдъхновен от класическия модернизъм, като се обръща специално внимание на историческото минало на конструкцията, за да се създаде среда, адаптирана към нуждите на съвременния живот, без да се губи и капка от този старинен чар. За подовете са избрани мраморни покрития с оригинални геометрични мотиви. Също така в мрамор, мивките са проектирани с открити тръби, увенчани със стенни лампи в индустриален стил.

4

Изтънчена баня в мрамор и тапети

баня в изискан стил с мрамор и тапети

Това не е просто баня, това е ясното определение на вкуса за елегантна и изискана среда, със специално внимание към малките детайли. Декориран от интериорния дизайнер Джули Рутс, няма ъгъл, който да е интересен.

5

Камък и мрамор

мраморна баня

Подовите плочи са направени от камък: красотата и устойчивостта на белия мрамор с черни жилки е неоспорима. Металните елементи (аплики и нагревател за кърпи) придават модерност на тази баня.

6

Баня, разделена на три зони

бежова мраморна баня с ъглова вана

Дървесни нотки и дискретни нотки на синьо контрастират с бежовия мрамор, който покрива повърхностите. Тази баня придоби привлекателност с фини промени.

7

Мрамор и злато

модерни бани душ с покритие dekton®

В баня, изцяло покрита с бял мрамор, златото ще създаде Уау ефект! идеален. Добавете златисти детайли върху крановете, в душа и в профилите и ъглите, като например в нишата, която в този случай е в душа.

8

Душове от мрамор

душ кабина в кремав мрамор

В тази баня няколко мраморни рафтове бяха поставени в зоната, която съвпада с душ кабината, в долната част на стената.

Мраморни рафтове (€54/m2 в Marmolería Maprehor). Параван (720 € в Comercial Goberna).

9

Бял мрамор

мраморна зона за вана

Покрива банята с бял мрамор Macael; Малко материали са толкова елегантни, колкото този. На тази снимка на ваната можете да видите, че са поставени големи парчета много чист мрамор, тъй като някои сиви вени са едва видими. Бял мрамор Macael и хидромасажна вана Goleta de Roca, с дигитален панел; всичко, в Comercial Goberna.

10

Мрамор и дърво

баня с шкаф за мивка в мрамор и дърво

Дървото е главният герой на тази баня, проектирана от архитекта Хулио Бернардо.

Атрактивната комбинация от материали - дърво, мрамор, стъкло…- превръща тази баня в топло, елегантно място с характер.

11

Шикозни плочки

мраморна душ зона с медни кранове

Виждали сме бани с плочки от всякакъв вид, но мраморните… вземете тортата! И колко добре изглеждат с медни аплици, какво?

12

Арт Деко

мраморна баня със стена от зелени плочки

Бляскав стил като арт деко не би могъл да мине без елегантен материал като мрамор…

13

Още плочки

мраморна баня с черен и бял под

Още една баня с мраморни плочки, където индустриалният въздух й придава най-модерен и неустоим вид!

14

Натурален

мраморна и дървена баня в зоната за душ

Забелязвали ли сте някога колко красиви изглеждат мраморът и дървото? Перфектната комбинация за много естествена баня!

15

Жена

модерна мраморна баня с черен шкаф за мивка

Няма нищо по-сладко и по-женствено от смесването на мрамор с розови тонове!

16

Кралят Слънце

индустриален шик мраморна баня

Когато се съберат мраморни и златни аплици, резултатът е тази луксозна баня, която изглежда като направо от бурните двадесет.

17

Скандинавски

мраморна душ зона и черен под

Мраморът в тази баня изглежда като произведение на изкуството! Обичаме комбинацията от скандинавски и минималистичен стил с матовите черни стенни лампи.

18

Розово

баня от розов мрамор

Какво ще правим, ако обичаме баните в розови тонове… И ако имат мрамор отгоре, защо искаме повече?

19

Чистота

бяла мраморна баня

Естествената светлина е най-добрият съюзник на мраморните бани, тъй като те засилват усещането за чистота до неподозирани граници. И ако добавите златни детайли отгоре, ще спечелите стил на списание!

20

Сингъл

мраморна баня с душ и свободностояща вана

Защо да се усложнявате, когато можете да имате толкова красива баня с мрамор на пода и стените? Трик: комбинирайте го с различни плочки с шарки, за да го подправите.

Популярна тема