12 красиви идеи за всекидневна с интегрирана трапезария: планове и разпределение

12 красиви идеи за всекидневна с интегрирана трапезария: планове и разпределение
12 красиви идеи за всекидневна с интегрирана трапезария: планове и разпределение
Anonim

Правилното разпределение на интериора не е лесна задача. Проектирането, което изпълняваме предполага адекватно хармонизиране на частите, но как може правилното разпределение на помещението да бъде извършено? В зависимост от разположението на мебелите това ще бъде външният вид, който се предава. Поради тази причина е важно да организирате интериора, да знаете какво се планира да се направи и как може да се обмисли обединението между хол и трапезария.

Ако искате да научите повече за това как разделяте пространства, без да ги оставяте твърде далеч едно от друго, ето ключовете за интегриране на всекидневната и трапезарията и визуализиране на различните примери с планове.

Разделете с два интервала

Дневната е една от най-използваните части на къщата. Използва се ежедневно за прекарване на времето със семейството, за почивка и е място за приемане на гости. Това вероятно е най-елегантната част от къщата, която се превръща в добра зона за срещи. Поради тази причина си струва да се погрижите за изображението и да приложите дизайн, който е изтънчен и персонализиран.

Една от възможностите, повдигнати в плановете, е разделянето на две части: хол и трапезария. Това не означава, че се установява граница между двете пространства, но които могат да бъдат съобщени, но с леко организационно разделение, което показва две секции, съставляващи част от една. За да направите това, можете да използвате рафтове или малки стени, които подсказват това разделение, като са идеални за декориране на модерни трапезарии.

Има възможност за създаване на разделяне на помещението на две добре разграничени равнини; това означава, че има стена, която разделя двете части и комуникационна врата между двете пространства.По този начин се създава директна връзка, но също така е вярно, че две стаи са ясно конфигурирани, които ще имат ежедневно функционално приложение. Когато става въпрос за работа по декорация и мебели, могат да бъдат включени множество дизайни; частен случай може да бъде фън шуй в хола-трапезария.

Съединението на всекидневната и трапезарията

За да имате по-ясни идеи относно обединението на двете пространства в едно, е важно да имате изображения, които го потвърждават и от друга страна, плановете, които ни позволяват да визуализираме това разпределение. Фактът, че трапезарията и всекидневната са заедно, също осигурява комфорт. Вие печелите пространство по същия начин, по който всичко е обединено в една и съща прозрачна и просторна стая, за да имате по-весел, светъл и изтънчен апартамент.

По принцип този подход се използва в семейни домове. Не забравяйте, че всекидневната се използва за забавление, почивка и прекарване на времето заедно, така че приносът на трапезарията може да бъде наистина положителенАко все още не знаете как да декорирате всекидневната, помислете, че чрез трапезарията също можете да постигнете известна хармония в цялото.

Накратко, за да можете да се вдъхновите, преди да приложите промените в дома си, ние ви показваме някои изображения на красиви всекидневни и трапезарии, както и плановете и разпределението.

1

Неправилна зала

Стая, Интериорен дизайн, Дърво, Мебели, Стена, Маса, Таван, Диван, Всекидневна, Под,

Тази стая с квадратен етаж също има вдлъбната зона, идеална за разполагане на трапезарията. По този начин холът и трапезарията, макар комуникирани визуално, са разположени в две добре дефинирани пространства. Решение на Jordi Tejedor от Cid Delta Interior Design and Architecture Studio, който също заложи на мебели в колониален стил и тапицерия в много светли тонове.Трапезна маса в Индия и Тихия океан. Столове, от Andreu World. Диван Grassoler. Килим, от Нани Маркина.

2

Неправилна зала: Самолет

Линия, план, схема, паралел, правоъгълник, диаграма, чертеж, илюстрация, план на етажа, квадрат,

3

Антре със стълб и няколко врати

Стая, Интериорен дизайн, Всекидневна, Дом, Маса, Стена, Диван, Мебели, Интериорен дизайн, Холна маса,

Разпределението на тази стая с три входа и колона в центъра беше доста сложно. Интериорният дизайнер Ракел Гаридо от магазин Atril го реши, като използва стълба като разделителен елемент. За да направи това, той го интегрира с няколко летящи рафтове и постави хола до прозореца. Трапезарията, правоъгълна и тясна, беше разположена зад дневната, за да не пречи на преминаването към кухнята. Диван Жокер; седалка; централна маса и масичка за кафе. Всичко, за продажба в Atril.

4

Дневна с колона и няколко врати: План

План, линия, схема, правоъгълник, паралел, план на етажа, диаграма, технически чертеж, илюстрация, чертеж,

5

Трапезария разделена на две

Дърво, Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Маса, Подови настилки, Твърда дървесина, Под, Стол, Интериорен дизайн,

Когато говорим за оптимизиране на метража на къща, разпределението на отворения план е нашият най-добър съюзник, също и в тези 12 кухни с трапезария във всички стилове За да разширите това всекидневна и създаване на голяма трапезария, съседната стая беше интегрирана и бе отворена празнина в преградата, за да пуска естествена светлина Идея на архитектите Мигел Анхел Санта Ибанес и Рафаел Техедор, на Casa Loft Studio. Трапезна маса, в 1, 25 х 0, 90 м и столове; всичко от черешово дърво и за продажба в MDM. Покривки, от Balda. Килим, от Ikea.

6

Дневна, разделена на две: План

Линия, паралел, план, диаграма, схема, илюстрация, чертеж, карта,

7

L-образен етажен план на хола

Стая, Интериорен дизайн, Под, Маса, Мебели, Подови настилки, Интериорен дизайн, Дом, Осветително тяло, Покривка,

Най-голямата и най-светла част от тази стая беше запазена за хола; трапезарията се намираше до входа. Поради тази причина беше избрана кръгла маса; заема по-малко място от квадратна и улеснява циркулацията из стаята. Трапезна маса, ратанови столове и холна маса. Всичко може да бъде закупено в El Baúl.

8

Дневна с L-образен план: План

Линия, паралел, правоъгълник, илюстрация, чертеж, диаграма, план,

9

Дълга, тясна трапезария

Дърво, Стая, Интериорен дизайн, Под, Мебели, Рафт, Подова настилка, Библиотека, Маса, Твърда дървесина,

Тази стая беше само на 3 м. широка, поради което е използвана отстъпка в стената за разполагане на трапезарията. Избрана е малка кръгла маса, така че да не пречи на прохода. Останалата част от пространството е отдадена на хола, в който има два дивана. В стаи със същите характеристики, но които нямат пречки, можете да инсталирате трапезария, в зависимост от пространството и по ваш вкус. Препоръчително е да поставите маса, прикрепена към стената или кръгла като този модел, със столове, от El Cuaderno de Bitácora. Възглавници от Меридиана. Кухненски прибори, от Carrillo. Идея от декоратора Mercedes Postigo.

10

Дълга, тясна трапезария: План

Линия, паралел, план, правоъгълник, диаграма, схема, илюстрация, чертеж,

Тази стая беше само на 3 м. широка, поради което е използвана отстъпка в стената за разполагане на трапезарията. Избрана е малка кръгла маса, за да не пречи на прохода. Останалата част от пространството е отдадена на хола, в който има два дивана. В стаи със същите характеристики, но без пречки къде да разположите трапезарията, препоръчително е да поставите маса до стената. Маса и столове, от El Cuaderno de Bitácora. Възглавници от Меридиана. Кухненски прибори, от Carrillo. Идея от декоратора Mercedes Postigo.

11

Трапезария на дълъг под

Стая, Интериорен дизайн, Етаж, Всекидневна, Подова настилка, Стена, Дом, Диван, Интериорен дизайн, Мебели,

Класически начин да разграничите всекидневната от трапезарията е да поставите един от диваните с гръб към масата за хранене. По този начин се създават две среди в едно пространство. Има обаче други мебели, които също могат да служат като дистанционери, включителнобиблиотеки без гръб, конзоли, бюфети и сладък дизайн на масичка за кафе, за да добавите стил. Диван, столове и помощна маса Andreu World; всичко, за продажба в La Continental.

12

Дълга подова трапезария: План

Линия, Паралел, Правоъгълник, План, Илюстрация, Праскова, Рисуване, Произведение на изкуството,

Класически начин да разграничите всекидневната от трапезарията е да поставите един от диваните с гръб към масата за хранене. По този начин се създават две среди в едно пространство; има и други мебели, които също могат да служат като разделителни елементи между хола и трапезарията (библиотеки без гръб, конзоли, бюфети и др.). Диван, столове и холна маса Andreu World; всичко, за продажба в La Continental.

Популярна тема